Cum afecteaza egoismul relatiile dintre oameni?

Cum afecteaza egoismul relatiile dintre oameni?

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7095

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cultura moderna este invadata de egoism. Totul se invarteste in jurul notiunii de sine care nu are nevoie de nimeni si nimic pe lume pentru a-l ingradi. Aceasta mentalitate este datatoare de multa putere si siguranta de sine in aparenta. De multe ori insa, egoismul fatis afisat este raspunsul la suferintele si umilintele pe care un individ le-a indurat la un moment dat in viata sa.

Toti oamenii care sufera ajung sa dea vina pe cei din jurul lor pentru durerea sufleteasca pe care o simt. Ei sunt convinsi ca nu pot avea incredere decat in ei insisi, incep sa-i respinga pe cei din jurul lor si devin egoisti. Ei refuza sa analizeze si sa identifice partea lor de vina pentru a stabili cat din durerea pe care o simt se datoreaza comportamentului lor si cat a fost cauzata de altii.

Cei care sufera trebuie sa inceteze sa mai dea vina pe ceilalti pentru problemele lor si sa inceapa sa-si asume raspunderea pentru propriile fapte. Numai atunci cand vor face acest lucru, cei care sufera de egoism vor putea sa-i protejeze si sa-i ajute pe cei din jurul lor chiar si atunci cand nu au chef sa ajute pe nimeni.

egoista

Cu totii suntem egoisti intr-o anumita masura

Egoistii sunt persoane izolate si egocentrice. Ei sunt atat de concentrati pe ei insisi si problemele lor incat ajung chiar sa creada in lucruri care nu sunt adevarate. Iata cateva minciuni pe care egoismul le cauzeaza:

1. Esti cel mai important dintre toti

Egoismul te va face sa crezi ca reprezinti mereu prioritatea numarul unu in orice context. Aceasta atitudine te va face mai putin darnic sau dornic sa ajuti pentru ca vei ajunge sa crezi ca problemele si nevoiele tale sunt mai importante decat cele ale celorlalti.

2. Sentimentele tale conteaza cel mai mult

Egoismul te va determina sa devi inrobit de propriile emotii. Vei ajunge sa crezi despre tine ca esti propriul tau dumnezeu si ca toti ci din jur trebuie sa te respecte pentru ca esti cel mai important dintre toti.

3. Cei care nu sunt de acord cu tine gresesc

Egoismul te va face sa te inchizi in fata celor care nu gandesc ca si tine sau care sunt impotriva felului in care faci tu lucrurile. Aceasta este insa o atitudine autodistructiva care-ti blocheaza accesul la intelepciunea si cunostintele celor din jur.

4. Nimeni nu te iubeste

Egoismul este ca un incubator pentru temeri, angoase si lipsa de incredere. In timp, aceste sentimente se amplifica, nu dispar. Daca esti egoist, problemele tale se vor agrava in loc sa se rezolve pentru ca nu va mai fi nimeni langa tine care sa te ajute. Deja ai reusit sa nu mai ai prieteni si toti cei dragi tie te-au parasit din cauza atitudinii si a gandirii tale.

relatie egosita

Egoistii nu se considera iubiti de nimeniProfilul unui egoist{title}

Cu totii avem tendinte egoiste. Egoismul face parte din natura umana pentru ca mereu ne vom pune pe primul loc si vom avea grija de propriile interese. Cu toate acestea, daca ai uneori ganduri egoiste, respingi parerile bune sau minimizezi sentimentele cuiva nu esti neaparat egoist.

Un om care sufera de egoism ii va respinge mereu pe cei din jurul sau si va demonstra dispret si lipsa de consideratie pentru sentimentele lor. De aceea, este foarte important se intelegi profilul unui egoist.

1. Unii egoisti sunt de-a dreptul malefici

Oamenii folosesc egoismul pentru a se proteja de durere. Cu toate acestea, unii sunt de-a dreptul rau intentionati si cauta mereu sa-i distruga pe cei din jur. Lor chiar le face o placere imensa atunci cand fac rau si-si idoresc ca ceilalti sa esueze.

babat egoist

Nu toti egoistii sunt oameni rai

2. Nu toti egoistii sunt oameni rai

Unii egoisti nu cauta in mod obligatoriu sa te distruga. Ei doar se protejeaza si au grija de propriile interese mai mult. Din pacate, atunci cand se concentraza mai mult pe sine, egoistii ii ranesc pe cei din jurul lor.

3. Egoistii nu sunt intotdeauna problema

Atragem oamenii in vietile noastre cu un motiv anume. Daca esti inconjurat de egoisti, poate ca ai tu o problema. Poate ca si tu suferi si ai astfel de prieteni pentru ca incerci sa obtii foloase de pe urma lor. In acest caz, tu esti cel care sufera de cel mai ridicat nivel de egoism dintre toti.

4. Egoistii nu se schimba peste noapte

Egoismul nu se rezolva imediat. Altruismul presupune vindecare sufleteasca si crestere spirituala. Un egocentric care incearca sa se schimbe se va confrunta cu foarte multe incercari pana sa reuseasca o mica victorie impotriva egoismului.

egoism

Nu toti egoistii recunosc ca sunt asa

5. Nu toti egoistii se considera asa

Exista multi egoisti care sunt bine intentionati. Ei pun dorintele celorlalti pe primul loc dar au mari probleme in a renunta la ei insisi din cauza unor temeri. Au tendinta sa controleze sau chiar sa saboteze unele situatii. Ei se justifica spunand ca doar asa se pot proteja pe ei insisi dar si pe ceilalti de pericole. Adevarul este insa ca le este frica sa aiba incredere in cei din jur si nu le ofera acestora sansa sa demonstreze ca lucrurile nu stau chiar asa.