Sfaturi utile pentru transportul de colete în Europa

Detalii

CategoriiInternational
Taguricoletarie, colete, Franța, transport de colete
Ultima actualizareLuni 23 mai 2022
Vizualizari106

Voteaza & Distribuie

Descriere

Milioane de români muncesc în Europa conform ultimelor estimări demografice, iar cererea pentru a trimite colete din și spre România este în consecință foarte mare. Află mai jos câteva idei practice pentru a alege o firmă de coletărie profesionistă din o multitudine de variante existente pe piață care îți va livra cu promptitudine și în siguranță coletul la destinația dorită în perfectă stare.

Cum poți să trimiți colete internaționale la un preț avantajos și în siguranță?

Când vrei să trimiți colete internațional este înțelept să ții cont pe de-o parte, de gradul de experiență al companiei în livrarea acestor servicii, iar pe de alta, de profesionalismul angajaților pe tot parcursul procesului de livrare. Poți verifica o serie de informații ca: vechimea companiei pe piață, datele sale fiscale sau alte informații utile din accesarea paginii web a companiei, cea de Facebook sau orice informații care sunt publice. Dacă găsești cu usurință pe canalele sale de comunicare oficiale explicații clare și transparente legate de toți pașii necesari expedierii unui colet, atunci esti pe drumul cel bun.

Primul pas în expedierea unui pachet este acela de a contacta un curier pentru stabilirea orei și datei preluării coletului, în cazul în care optezi pentru o firmă care îl va prelua direct de la adresa ta, vei scuti timp prețios. Asigură-te că tu și destinatarul veți fi disponibili pentru preluarea și predarea pachetului pentru ca totul să se desfășoare rapid și coletul să ajungă la timp la destinație.

O firmă profesionistă trebuie să aibă un document oficial care reglementează tot procesul legat de trasportul de colete, însoțit de un număr de telefon și o adresă de email specială pentru eventuale reclamații sau nereguli apărute de-a lungul procesului de expediere.

De ce aspecte trebuie să ții cont când trimiți un colet în Franța?

Sunt o serie de puncte pe care trebuie le cunoști când trimiți un colet în Franța pentru ca livrarea să se desfășoare în siguranță și pachetul să ajungă fără deteriorări la destinatar: care este timpul de livrare, limita de greutate a pachetului și costurile acestuia în funcție de numărul de kilograme.

Unele companii îți oferă servicii de coletărie spre orice colț al Franței, oferind flexibilitate și libertate prin completarea unui formular disponibil pe site-ul firmei respective. Termenul garantat de livrare este cuprins între 3 și 7 zile lucrătoare, iar curierii companiei vor livra pachetul în cele mai bune condiții de transport, la un preț competitiv.

Usurința prin care poți comanda un curier poate fi de un real ajutor atunci când te grăbești și vrei să trimiți cât mai repede un pachet către cei dragi sau în scop profesional. Unele companii pun la dispoziție multiple variante prin care poți chema un curier menite să îți ușureze această sarcină: prin telefon, SMS, online pe site-ul companiei sau aplicația disponibilă pentru Android și iOS. Rezervarea se face în mai puțin de un minut, este util și dacă poți avea la îndemână un Call Center specializat unde ți se răspunde la solicitări în fiecare zi, într-un interval orar stabilit. De asemenea, trebuie să te informezi dinainte în legătura cu durata de timp în care poți face o anulare gratuită a solicitării în cazul în care intervine ceva neprevăzut și te afli în imposibilitatea de mai trimite coletul la destinație.

Ce este interzis să trimiți prin serviciul de coletărie?

Atunci când pregătești un colet spre a fi livrat în străinătate este important să te informezi cu privire la ce poți trimite și ce este interzis. Spre exemplu, nu ai voie să trimiți țigări sau orice formă de tutun, animale, teste de laborator, arme de foc, bijuterii din metale prețioase sau pietre prețioase, bani sau orice fel de formă de plată, plante etnobotanice, halucinogene sau alte substanțe psihotrope și precursorii, încărcături explozive, artificii sau orice alte bunuri periculoase interzise prin lege.

Cum te asiguri că pachetul ajunge intact la destinație?

Folosește o cutie rezistentă și bandă adezivă groasă pentru sigilarea pachetului și ambalează coletul cu grijă pentru a nu suferi deteriorări în timpul transportului, poți folosi în acest sens materiale de umplere ce va oferi stabilitate ambalajului, iar produsele din cutie nu se vor deplasa. Pe partea exterioară a pachetului, într-un loc vizibil, menționează expeditorul, adresa de livrare și un număr de telefon folosind un scris lizibil pentru a nu exista erori legate de expedierea la o adresă greșită sau către un alt expeditor.

Dacă firma pe care o alegi îți oferă prețuri avantajoase și competitive și își respectă termenul de livrare, atunci vei ști că ai făcut alegerea potrivită!