Celelalte povesti de dragoste, de Lucian Dan Teodorovici, in Italia, Franta, Germania, Bulgaria si M

Detalii

CategoriiCultura
TaguriBulgaria, Carti, Franța
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1278

Voteaza & Distribuie

Descriere


Celelalte povesti de dragoste, de Lucian Dan Teodorovici, in


Italia, Franta, Germania, Bulgaria si Macedonia"Teodorovici are ceva din lapidaritatea lui Hemingway, dar si farmecul unui Salinger. O carte pe care merita s-o cititi." (Stefan Agopian)


Unul dintre cele mai apreciate titluri ale anului editorial 2009, reeditat de curind in colectia de bestselleruri a Editurii Polirom, "Top 10+", romanul Celelalte povesti de dragoste, de Lucian Dan Teodorovici, va aparea in traducere in Franta, Germania, Bulgaria si Macedonia.


Publicat deja de editura italiana Aìsara (2011), cu titlul Un altro giro, sciamano, traducere de Ileana M. Pop, romanul Celelalte povesti de dragoste va fi lansat in versiune franceza, germana, bulgara si macedoneana in anul 2014, dupa cum urmeaza: Franta (Gaïa, traducere de Laure Hinckel), Germania (Horlemann, traducere de Jan Cornelius), Bulgaria (Paradox, traducere de Vanina Bojikova) si Macedonia (Ikona, traducere de Ermis Lafazanovski).


Unsprezece povesti in care dragostea e privita din unghiuri surprinzatoare si, in acelasi timp, unsprezece secvente ale unui roman construit pe o unica poveste, a unei iubiri ce nu-si gaseste ritmul. Lipsa comunicarii, tradarea, gelozia, angoasele si asteptarile, toate aceste stari, puse sub semnul superficialitatii lumii contemporane, poarta personajele prin intimplari si evenimente stranii, care isi cistiga miza doar prin raportarea la intreaga lor istorie.


„Cele unsprezece povestiri din carte sint, de fapt, iti dai seama de asta pe masura ce citesti, tot atitea capitole ale unui roman subtil construit, care te prinde si te captiveaza. Nu povestile in sine sint importante, ci modul cum sint spuse de acest autor foarte talentat. Teodorovici are ceva din lapidaritatea lui Hemingway, dar si farmecul unui Salinger. O carte pe care merita s-o cititi." (Stefan Agopian)


„O carte splendida, una dintre cele mai frumoase pe care le-am citit in ultima vreme."


(Adina Dinitoiu)


Lucian Dan Teodorovici (n. 17 iunie 1975, Radauti) este coordonator al colectiei „Ego. Proza" a Editurii Polirom si senior editor al saptaminalului Suplimentul de cultura. Intre 2002 si 2006 a fost redactor-sef al Editurii Polirom.


A colaborat cu proza, teatru si articole la diverse publicatii din tara si strainatate. Este autor sau coautor al unor scenarii de film si televiziune.


Volume publicate: Cu putin timp inaintea coboririi extraterestrilor printre noi (roman, Editura OuTopos, 1999; Editura Polirom, 2005); Lumea vazuta printr-o gaura de marimea unei tigari marijuana (povestiri, Editura Fundatiei „Constantin Brancusi", 2000); Circul nostru va prezinta: (roman, Editura Polirom, 2002, 2007); Atunci i-am ars doua palme (povestiri, Editura Polirom, 2004); Celelalte povesti de dragoste (roman, editia I, Editura Polirom, 2009; editia a II-a revazuta, Editura Polirom, 2013); Matei Brunul (roman, Editura Polirom, 2011).


Prozele sale au fost publicate in numeroase antologii din tara si strainatate.


Volumul Atunci i-am ars doua palme a aparut in traducere germana (Pop Verlag, 2009).


Romanul Circul nostru va prezinta: a fost tradus si publicat in S.U.A. (Dalkey Archive, 2009), Ungaria (L’Harmattan Könyvkiadó, 2009), Italia (Aìsara Edizioni, 2011), Spania (El Nadir, 2011), urmind a fi tradus si publicat in Bulgaria (Paradox) si Egipt (Golden Pony).


Romanul Matei Brunul a aparut in Franta (Gaïa Éditions/Actes Sud) si urmeaza sa apara in Bulgaria (Paradox) si Ungaria (Libri Kiadó). Cel mai recent roman al sau, Matei Brunul, a obtinut in anul 2012 Premiul literar „Augustin Fratila", Premiul revistei Observator cultural, Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi, Premiul pentru Proza acordat de revista Ateneu, Premiul special al publicului la Gala Industriei de Carte din Romania si a fost desemnat „Cartea anului" de catre revista Contrafort.

Anul acesta, Lucian Dan Teodorovici a debutat ca regizor, punind in scena in premiera in Romania piesa „Prapadul"(scrisa de Attila Bartis, traducere in limba romana de Marius Tabacu), la Teatrul National „Vasile Alecsandri" din Iasi.Mai multe informatii pe site-ul www.teodorovici.ro si pe pagina de autor de pe Facebook.