Chamonix, paradisul schiorilor

Chamonix, paradisul schiorilor

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6616

Voteaza & Distribuie

Descriere

Statiunea de schi franceza nu are nevoie de o prezentare deosebita, mai ales pentru amatorii de schi; Chamonix, cu legendarul sau sistem de partii abrupte, este probabil cea mai veche statiune de schi a Europei. Sezonul 2012-2013 este de asteptat sa dureze si mai mult decat de obicei, incat in ultimii 45 de ani nu au fost conditii atat de prielnice de zapada ca acum!
Chamonix


Chamonix, un paradis pentru iubitorii sporturilor de iarna
Chamonix nu este un teren destinat incepatorilor, dar orice amator de adrenalina poate incerca cum e sa aluneci pe pante abrupte, acoperite cu zapada virgina. Zona devenise paradisul alpinistilor inca din secolul al XVIII-lea, acesta fiind si locul de unde a pornit, de fapt, si escalada sportiva. Acest spatiu intins este si in zilele noastre preferatul iubitorilor de munte, intre timp insa a devenit paradisul schiorilor si al iubitorilor sporturilor de iarna extreme, categoria lux!
Chamonix


Chamonix este preferat de cei cu dare de mana
Partiile de schi formeaza un sistem complex, alcatuit din trasee distincte, dar interconectate, astfel incat schiorii deorice nivel de pregatire isi pot gasi aici o partie potrivita. Cea mai dificila portiune a sistemului de partii se afla in zona Grand Montets, accesibila doar schiorilor foarte bine pregatiti.


Chamonix nu este renumit doar printre amatorii sporturilor de iarna, orasul fiind impanzit de restaurante elegante, baruri de lux si de hoteluri de cinci stele. Oferta este uriasa: daca portofelul ne permite, ne stau la dispozitie resorturi cu sauna, jacuzzi cu panorama si chiar sala de cinema incluse. Iar cei intr-adevar cu dare de mana pot beneficia si de serviciile unui bucatar propriu si personal hotelier privat.
Valle Blanche


Partia Valle Blanche are 22 de km lungime
Totusi, Chamonix merita inclus printre destinatiile turistice hibernale datorita partiilor de schi uluitoare, nemarcate. Dintre acestea se remarca partia cu zapada virgina, de 22 km lungime, din Vallee Blanche. Partia, care porneste de la altitudinea de 3.842 m, de la Aiguille du Midi, si coboara pana la 1.030 de metri, este pur si simplu terifianta. De obicei, partia este acoperita cu zapada imaculata, iar in timpul coborarii, schiorii pot aluneca printre formatiuni uriase de gheata, avand forme incredibile. Atentie: schiati cu grija, intrucat traseul nu este lipsit de crevase si prapastii caracteristice ghetarilor. Dupa coborarea obositoare, schiorii sunt asteptati la vale de cabane si restaurante, unde pot gusta atat meniuri traditionale, cat si mancaruri exotice.
Chamonix


Chamonix se afla in regiunea Ron-Alpi
Chamonix, situat la o altitudine de 1.035 de metri, se afla in regiunea Ron-Alpi a Frantei. Cunoscut drept "Mecca alpinistilor si a sporturilor montane", orasul de la poalele Masivului Mont-Blanc este vizitat anual de milioane de turisti din intreaga lume.