Sfaturi pentru a alege cele mai bune vinuri

Detalii

CategoriiRegional
Tagurivin, Vinoteca
Ultima actualizareJoi 26 mai 2022
Vizualizari407

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu sunt multi cei pentru care alegerea unei sticle de vin este o sarcina usoara. In conditiile in care magazinele sunt ticsite cu fel si fel de optiuni, nu este de mirare de ce poate fi complicat sa luam o decizie inspirata. Totusi, cine tine cont de cateva idei simple poate avea garantia unei alegeri bune.

Poate ca cel mai bun sfat este sa stii ce iti place. Gusturile nu se discuta, motiv pentru care fiecare persoana ar trebui sa stie ce ii place si sa se orienteze catre vinul pe masura. Unii iubesc vinurile fructate, racoritoare, pe cand altii le prefera pe cele corpolente, bogate in taninuri si cu o structura complexa. Cert este ca se gasesc optiuni care sa acopere nevoile si preferintele tuturor.

O modalitate foarte buna este aceea de a te orienta catre crame renumite pentru calitatea vinurilor pe care le produce. In acest mod vei avea toate sansele sa gasesti unul care sa te multumeasca pe deplin. In Romania, Crama Budureasca este un exemplu pe care oricine merita sa il aiba in vedere intrucat aici sunt produse vinuri foarte variate si de inalta calitate. Nimanui nu ar trebui sa ii fie frica sa experimenteze, pentru ca in caz contrar este dificil sa descoperim vinuri care sa ne cucereasca.

Vinul trebuie ales intotdeauna in functie de ocazie. Daca ai invitati la cina, acestia cel mai probabil vor servi primele pahare pe stomacul gol, motiv pentru care sunt ideale vinurile usoare. Un exemplu bun in acest sens este Pinot Grigio sau chiar si un Shiraz. Ideal este sa fie evitate vinurile acide precum Sauvignon Blanc sau Cabernet Sauvignon care sunt mai potrivite in timpul mesei.

Bineinteles, trebuie sa se tina cont si de asocierile culinare, pentru ca orice vin poate avea un partener ideal in materie de mancare. Pentru evidentierea tuturor calitatilor vinurilor, acestea trebuie alese in functie de fiecare fel de mancare servit. O idee este alegerea vinului in functie de cat de „greu” este preparatul servit.

O alta idee este aceea de a alege mancarea si vinul in functie de originile lor. Nu este de mirare de ce vinurile produse in regiunea Chianti din Italia se imbina de minune cu paste bogate in sos de rosii si legume la cuptor, preparate specifice Toscanei.

Daca ti-am facut pofta de un vin bun te invitam in magazinul online al Cramei Budureasca https://budureasca.ro/vin-rosu/ unde ai toate sansele sa gasesti unul care sa iti placa din toate punctele de vedere si care sa se potriveasca cu preparatele tale preferate.

Zona viticola in care se regaseste Crama Budureasca, Dealu Mare, este bine cunoscuta pentru calitatea vinurilor rosii care se produc anual din strugurii cultivati aici. Sunt mai multi factori care conteaza, iar fiecare dintre acestia isi pot arata influenta asupra rezultatului. Solul, clima, altitudinea, dar si experienta oenologului si a podgorenilor face diferenta.

Un vin cu care nu ai cum sa dai gres este Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic. Il putem recunoaste dupa culoarea sa rosie cu margini rubinii si elibereaza arome de fructe de padure si note ierboase. Este corpolent si iese in evidenta prin gustul de mure coapte si piper verde. Se dovedeste a fi excelent langa preparate din carne de porc, vita sau branzeturi tari. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale, este important ca vinul sa fie servit la o temperatura de 15 – 17 grade.

Il poti comanda direct online, alaturi de multe altele din portofoliul Cramei Budureasca!