7 crame din Moldova de vizitat dacă iubești vinul bun

7 crame din Moldova de vizitat dacă iubești vinul bun

Detalii

CategoriiAlimentatie, Turism
Taguricrama, vin
Ultima actualizareMarti 28 septembrie 2021
Vizualizari88

Voteaza & Distribuie

Descriere

Adori vinul de calitate și poți să deosebești imediat două soiuri asemănătoare, de la prima degustare? Petreci minute în șir să alegi o sticlă de vin, citind cu atenție toate descrierile și fiind atent la notele subtile? Sau, poate, ești doar pasionat și vrei să înveți mai multe despre arta vinului?

Dacă răspunsul este afirmativ la cel puțin una dintre întrebările de mai sus, probabil că te vei bucura la maximum de o vacanță specială: turul cramelor din zona Moldovei, zonă renumită pentru vinurile absolut delicioase. Iar dacă nu știi exact încotro să te îndrepți, mai jos poți consulta topul celor mai impresionante crame din Moldova!

1. Crama Mircești

Această vinărie unică este supranumită și „Mica Toscană” a Moldovei, datorită priveliștii sale excepționale, dar și condițiilor climaterice perfecte pentru producția celui mai bun vin pe care îl poți gusta în zonă.Crama Mircești se află la 80 de kilometri distanță de Chișinău, în satul cu nume identic. Dacă faci o vizită la această cramă, vizitează și conacul ei alb, care a aparținut pe vremuri unui boier. Merită să vezi arhitectura aparte, în stil brâncovenesc. Tot aici, poți opta pentru o degustare de vinuri sau pentru un prânz și o cină cu preparate locale.

2. Mileștii Mici

Această cramă cu renume este faimoasă pentru dimensiunile ei excepționale: 200 de kilometri de culoare cu peste două milioane de sticle de vin. Această colecție impresionantă a ajuns chiar și în Cartea Recordurilor, drept cea mai mare cramă de vinuri din lume. Unul dintre cele mai valoroase vinuri este cotat la 480 de euro per sticlă, însă nu îți face griji – există soiuri superbe pentru absolut fiecare buzunar!

3. Crama Cricova

Cricova este un nume cunoscut atât în România, cât și în afara granițelor. Aici se produce cea mai mare varietate de soiuri de vin, folosindu-se tehnologie de ultimă oră, dar păstrându-se, totuși, tradițiile vechi. Colecția de vinuri de aici se întinde pe 125 de kilometri și o poți vizita alături de un ghid. Apoi, poți gusta cele mai bune soiuri și te poți bucura de aromele fine!

4. Chateau Purcari Vrei să guști vinul preferat al familiei regale?

Viziteaza crama Purcari, existentă de peste 200 de ani și întinsă pe 300 de hectare. Aici se produce unul dintre cele mai bune vinuri din România, vin apreciat atât de cunoscători, cât și de pasionații care de-abia descoperă tainele băuturii elegante și delicioase.

5. Kvint

Chiar dacă această cramă include și o distilerie pentru băuturi alcoolice precum vodka și brandy, vinurile sale primesc toată atenția cuvenită, iar acest lucru se simte în aroma unică, specială. Cu un sol fertil, o climă prietenoasă, râul Nistru în apropiere, rețete vechi și tehnologie modernă, Kvint are cei mai buni struguri care se transformă într-un vin excepțional. Trebuie neapărat să îl guști dacă ajungi în zona Moldovei!

6. Et Cetera

Situată în regiunea Ștefan Vodă, vinăria Et Cetera fermentează strugurii în lemn de stejar, obținând vinuri delicate, dar pline de personalitate. Dacă ajungi aici, fă o plimbare cu bicicleta prin împrejurimile de vis, apoi savurează un pahar de vin rosé pe terasă, la final de zi, privind apusul. Este o experiență unică, de care îți vei aminti peste ani și ani!

7. Castel MIMI

Acest loc a intrat în top 15 cele mai frumoase vinării din lume, iar odată ce vei ajunge acolo, vei înțelege imediat de ce. Castelul MIMI este cu adevărat impresionant, iar vinul care se produce aici te va cuceri de la prima degustare. Pe lângă degustarea de vin, te poți răsfăța la SPA, poți vizita muzeul din incinta castelului și, bineînțeles, poți explora crama uriașă!

Sursa foto: pexels.com/photo/man-in-white-t-shirt-pouring-wine-on-clear-wine-glass-5732799/