Cum se realizeaza corect o pardoseala? 3 categorii de pardoseala – 6 indicatii tehnice de care nu stiati!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareMarti 28 martie 2017
Vizualizari1776

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pardoseala rezidentiala, cat si cea industriala trebuie sa indeplineasca o serie de criterii estetice si functionale, indiferent ca serveste drept suport unei incaperi sau unui spatiu aflat la exterior. MILUCON realizeaza realizeaza doua tipuri principale de pardoseli: pardoseli din beton (beton elicopterizat, beton rutier etc.) si pardoseli din rasini epoxidice sau poliuretanice.

Pentru o durata de viata indelungata si conditii optime de exploatare, orice tip de pardoseala trebuie sa indeplineasca urmatoarele caracteristici: aspect placut, capacitate de izolare fonica si termica, rezistenta la uzura si trafic intens, durabilitate, impermeabilitate la apa si vapori de apa, proprietati antiderapante si antistatice, dar si alte calitati obligatorii. Datorita experientei acumulate in peste 10 ani de activitate, aceasta companie specializata in pardoseli interioare si exterioare va dezvaluie cum se realizeaza corect o pardoseala turnata din beton sau din rasini epoxidice/poliuretanice.

Iata cele mai importante recomandari:

Pardoseli din beton elicopterizat

  1. Delimitarea si trasarea spatiului unde urmeaza sa se toarne betonul;
  2. Trasarea si stabilirea nivelului cu aparate laser (cu panta sau fara panta);
  3. Montarea armaturii adecvate (metalica sau pe baza de fibre metalice);
  4. Turnarea si nivelarea betonului cu rigla metalica;
  5. Elicopterizarea betonului cu un aparat special numit elicopter pentru beton;
  6. Aplicarea de cuart (intaritor de suprafata) si lac de protectie (antievaporant) - acestea se folosesc numai atunci cand betonul nu este acoperit cu rasina.

Pardoseli cu beton rutier

  1. Aplicarea betonului rutier este posibila numai la exterior (betonul rutier se foloseste la realizarea drumurilor cu trafic greu);
  2. Utilizarea pietrei de rau concasate sau pietre de cariera (in functie de destinatia drumului);
  3. Eliminarea procesului de elicopterizare (necesar doar in situatii speciale);
  4. Aplicarea betonului rutier se face numai pe suprafete suport bine compactate;
  5. Stratul de beton rutier trebuie sa aiba minim 20 cm;
  6. Finisarea sau acoperirea cu rasini sau alti compusi nu este permisa.

Pardoseli acoperite cu rasini epoxidice sau poliuretanice


  1. Stabilirea sistemului de rasina in functie de activitatea desfasurata in spatiul respectiv;
  2. Aplicarea de pardoseli epoxidice in spatii industriale cu trafic intens si greu (rezistenta sporita la uleiuri si alti compusi, sarcini mecanice si chimice, uzura etc.);
  3. Aplicarea de pardoseli poliuretanice in parcari subterane, piste de atletism, industria alimentara etc. (rol decorativ, grad sporit de elasticitate, impermeabilitate, proprietati anti-alunecare etc.);
  4. Pardoselile poliuretanice necesita mai mult timp de intarire (sensibilitate crescuta la umiditate);
  5. Aplicarea pardoselii poliuretanice este posibila chiar si in spatii caracterizate de o geometrie neregulata;
  6. Stabilirea unui amestec corect de rasini epoxidice/poluretanice si cimenturi pentru a obtine densitatea adecvata spatiului respectiv.

Milucon pune accent atat pe calitatea si durabilitatea sistemelor de pardoseala prezentate, cat si pe efectul decorativ al acestora. De aceea, o pardoseala realizata corect inseamna mai mult decat o suprafata plana, uniforma si finisata, ci si o suprafata rezistenta, eleganta si in diverse combinatii cromatice. Pentru mai multe recomandari si solutii tehnice, dar si de design interior, accesati website-ul www.milucon.ro sau discutati cu reprezentantii companiei la numarul de telefon 0766419049.