Pasari din padurile tropicale

Pasari din padurile tropicale

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari15691

Voteaza & Distribuie

Descriere

Majoritatea speciilor rare de pasari din lume se gasesc in padurile tropicale. Padurile tropicale se gasesc in Africa, Asia, Australia, America Centrala si de Sud. Plantatia densa, vremea calda si ploile abundente sunt caracteristicile tipice ale padurilor tropicale. Acestea ofera un habitat perfect pentru multe animale, plante si pasari. Amazonul este cea mai mare padure tropicala. Exista mai mult de 10.000 de specii de pasari in lume. Bazinul Amazonului si padurile tropicale din Indonezia sunt habitatul a mai mult de 50% din pasarile din intreaga lume. Padurile tropicale joaca un rol important in mentinerea diversitatii speciilor de pasari.


Pasari din padurile tropicale
Papagalii

Exista aproximativ 315 specii de papagali gasiti in padurile tropicale. Acestia se hranesc cu fructe, nuci, seminte si unele legume. Ara macao apartin, de asemenea, familiei papagalilor. Multi dintre ei traiesc in stoluri iar unii traiesc cu un partener unic pe tot parcursul vietii lor. Desi papagalii sunt izbitor de colorati, de obicei, masculii sunt mai colorati decat femelele, fapt care arata dimorfismul sexual. Papagalii au o durata medie de viata de la 30 pana la 50 de ani. Papagalul cenusiu african, papagalul stacojiu, papagalul albastru si auriu, papagalul zambila, papagalul rosu si verde sunt cateva dintre cele mai populare specii de papagali.  • Papagalul stacojiu: Numele biologic este "Ara macao". Acesta traieste in padurile tropicale din America Centrala si de Sud. Este pasarea nationala a tarii Honduras.
papagalul stacojiu


papagalul stacojiu, "Ara macao"

  • Papagalul Ara albastru-auriu: Numele sau biologic este "Ara ararauna". Acesta este de culoare albastra si galbena, de aceea este numit asa. Este gasit in special in padurile tropicale din America de Sud.

Papagalul Ara albastru-auriu


papagalul Ara albastru-auriu, "Ara ararauna"

  • Papagalul zambila (Ara hiacint): Numele sau biologic este "anodorhynchus hyacinthinus". Acesta are aripi albastre, cioc negru si ochi galbeni. Este cel mai mare dintre speciile de papagali care zboara.
Papagalul zambila


Papagalul zambila, "anodorhynchus hyacinthinus"
Pasarile-rinocer

Exista mai multe specii de pasari-rinocer, cum ar fi Bucorvus abyssinicus - Corbul cu corn, Lophocerus nasutus - Pasarea toko cenusie, Lophocerus flavirostris - Pasarea toko cu ciocul galben, Lophocerus erythorhynchos - Pasarea toko de talie mica, etc. Aceste pasari mananca fructe, insecte, furnici si alte animale mici. Pasarile-rinocer emit un zgomot "ragusit".
Pasarea-rinocer


Pasarea-rinocer
Acestea sunt cunoscute pentru obiceiul neobisnuit de a cauta oua in cuiburi. Femelele raman in gaura arborelui in care au fost inchise de masculi in timpul perioadei de hranire a puilor. Pasarile-rinocer traiesc in grupuri si sunt in mare parte gasite in zonele tropicale si subtropicale din Asia si Africa.  • Pasarea-rinocer kalao: Numele sau biologic este "buceros rhinoceros". Aceasta are cioc alb cu nuante rosii si portocalii, aripi negre si coada de culoare alb si negru. Este cea mai mare pasare din aceasta specie. Se gaseste in sud-estul Asiei, Peninsula Malay, Sumatra, Borneo si Java.
Pasarea-rinocer kalao


Pasarea-rinocer kalao, "buceros rhinoceros"

  • Pasarea-rinocer incoronata: Numele sau biologic este "tockus alboterminatus". Are burta alba, cioc rosu, ochi galbeni si aripi negre.

Pasarea-rinocer incoronata


Pasarea-rinocer incoronata, "tockus alboterminatus"

  • Pasarea-rinocer „incolacita": Numele sau biologic este "rhyticeros undulatus". Traieste in zonele tropicale dinspre sud-estul Chinei catre India, Asia de Sud-Est, Java si Bali.
Pasarea-rinocer „incolacita


Pasarea-rinocer „incolacita", "rhyticeros undulatus"
Pescarusii

Exista aproximativ 90 de specii de pescarusi in lume. Pescarusul este o pasare mica si deschis colorata. Poate fi vazuta trecand in zbor pe suprafata apei pentru a prinde pesti.
  • Pescarusul paradisului: Numele sau biologic este "tanysiptera sylvia". Are o coada alba si un cioc rosu gros. Acest pescarus mananca soparle, broaste si insecte. Acesta se gaseste doar in padurile tropicale din Nordul Queenslandului.

Pescarusul paradisului


Pescarusul paradisului, "tanysiptera sylvia"

  • Pescarusul pitic: Numele sau biologic este "Alcedo pusilla". Are aripi lucioase albastre, cioc negru, un pata mica alb pe ceafa si un abdomen alb. Acest pescarus mananca crustacee, reptile, insecte si larvele lor. Se gaseste in zonele de coasta din Northern Territory si Australia.

Pescarusul pitic


Pescarusul pitic, "Alcedo pusilla"

  • Pescarusul de padure: Numele sau biologic este "todiramphus macleayi". De asemenea, este cunoscut sub numele de pescarusul lui Macleay sau pecarusul albastru. Are capul de culoare turcoaz verde, burta alba si picioare negre.
Pescarusul de padure


Pescarusul de padure, "todiramphus macleayi"
Cazuarii

Cazuarul este una dintre cele mai remarcabile pasari mari, puternice, care nu zboara. Se gaseste in nordul Queenslandului, Australia si padurile de ses din Noua Guinee. Cazuarul apartine unei specii rare de pasari. Este asemanatoare cu pasarea emu si strutul in aparenta. Se hraneste cu insecte, fructe, seminte si tuberculi. Cazuarul joaca un rol important in raspandirea vegetatiei in padure.


Cazuarul cu gat galben-portocaliu este cunoscut pentru utilizarea unei lovituri puternice in scop de aparare. Cazuarul cu gat galben-portocaliu, cazuarul de sud, cazuarul cu barbie dubla sunt cateva dintre specii.
Cazuarul cu gat galben-portocaliu


Cazuarul cu gat galben-portocaliu