Specii de pinguini

Specii de pinguini

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari18059

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pinguinii sunt pasari care nu zboara dar sunt inotatori excelenti. Aceste animale acvatice traiesc in majoritate in emisfera sudica. Se crede ca pinguinii se gasesc doar in zonele cu clima rece, desi exista anumite specii de pinguini care traiesc in zonele temperate. Exista aproximativ 20 de specii de pinguini in lume.


Specii de pinguini
Pinguinii regali

Pinguinul regal este considerat a doua specie de pinguini ca marime vazuta pana in prezent. Pinguinii regali traiesc in general in insulele subantarctice, care se afla in zonele nordice ale Antarcticii. Penguinul regal are aproximativ 90 cm inaltime si o greutate medie de 14-16 kg. Aripile acestor pinguini sunt folosite ca inotatoare, aceasta fiind trasatura caracteristica a tuturor pinguinilor. Masculii de pinguini regali sunt mai mari decat femelele. Acesti pinguini au o nuanta gri albastrui pe partea exterioara. Zona burtii este de culoare alba, iar spre zona capului au o nuanta de negru. In medie, viteza de inot a pinguinilor regali este in jurul valorii de 6.5 km/h.
Pinguinii regali


pinguini regali
Pinguinii imperiali

Acesti pinguini sunt cei mai mari si cei mai grei dintre toate speciile cunoscute. Pinguinii imperiali sunt cunoscuti pentru lungile lor calatorii cu scopul de a se imperechea in fiecare an. Un adult poate cantari in jurul valorii de 35 kg. Burta este de culoare alba si se transforma intr-o nuanta de galben pal spre zona superioara. Pene negre acopera zona capului si cea de-a lungul spatelui, de asemenea. In comparatie cu alte specii de pasari, pinguinii imperiali pot trai si se pot reproduce in cele mai reci medii. Sunt inotatori excelenti, avand o viteza de aproximativ 9 km/h. Atunci cand se afla pe uscat, se clatina la fel ca toti celelalti pinguini.
Pinguinii imperiali


pinguini imperiali
Pinguinii Adelie

Aceste specii de pinguini traiesc de-a lungul coastei Antarcticii, precum si de-a lungul insulelelor vecine. Pinguinii Adelie au o inaltime de cca 30-50 cm si cantaresc aproximativ 4,5 kg. Ei au, de asemenea, pene lungi care acopera o mare parte din ciocul rosu. In afara de consumul de peste si krill, pinguinii Adelie sunt cunoscuti pentru faptul ca mananca zapada! Ei sunt, de asemenea, usor de distins datorita unui contur alb observat in jurul ochilor. Pinguinii Adelie sunt printre cei mai mici pinguini din Antarctica. Un alt fapt interesant despre pinguinii Adelie este ca ei isi construiesc cuiburile din pietre. Masculii sunt cunoscuti pentru faptul ca pazezc ouale. Fiind inotatori foarte puternici si priceputi, pinguinii Adelie pot sari direct pe pamant din apa.
pinguini Adelie


pinguini Adelie
Pinguinii Rockhopper

Pinguinii Rockhopper se gasesc pe aproape toate insulele din Antarctica. Acestia sunt destul de mici in inaltime, ajungand la aproximativ 55 cm si cantaresc in jurul valorii de 3.35 kg. Numele acestor specii de pinguini provine probabil de la comportamentului lor de a topai si a sari peste pietre. Pinguinii Rockhopper au ciocul si ochii de culoare rosie si o nuanta de galben izbitor pe sprancene. Cuiburile lor sunt facute pe dealuri stancoase. Ei folosesc pietricele si nuiele pentru a-si construi cuibul si se hranesc cu peste, krill si chiar calmar cateodata.
pinguini Rockhopper


pinguini Rockhopper
Pinguinii Fairy/Pinguinii mici

Dupa cum sugereaza si numele, acestia sunt unii dintre cei mai mici pinguini vazuti pe coastele din Noua Zeelanda si Australia de sud. Ei sunt cunoscuti si ca pinguini Fairy, motivul fiind in mare masura dimensiunile mici. Aceste specii de pinguini sunt de culoare gri albastrui si au o burta alba. Pinguinii mici sunt cunoscuti pentru faptul ca-si construiesc cuiburile sub plante stufoase si in gauri aflate in roci.
Pinguinii Fairy


Pinguinii Fairy/Pinguinii mici
In afara de acesti pinguini, exista multi altii care apartin unor specii diferite, cum ar fi pinguinii Galapagos, pinguinii Fiordland, pinguinii africani, pinguinii Macaroni etc.
pinguinii Galapagos


pinguinii Galapagos


pinguinii Fiordland


pinguinii Fiordland


pinguinii africani


pinguinii africani


pinguinii Macaroni


pinguinii Macaroni