Curiozitati despre animale

Curiozitati despre animale

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11022

Voteaza & Distribuie

Descriere

* Pisicile siameze sunt sasii

Pisicile au vederea binoculara, ceea ce inseamna ca imaginile fiecarui ochi se suprapun, facand mai usoara calcularea distantelelor. Acest lucru e foarte important pentru vanatoare. Cu toate acestea, pisica siameza are o gena defectuoasa, care ii afecteaza conexiunea ochiului cu creierul - nervul optic. Vederea binoculara este redusa, determinand o anumita vedere dubla si pisicile siameze incearca sa corecteze acest defect uitandu-se in crucis.

* Motanii nu au blana in 3 culori

Se spune ca atunci cand vezi o pisica in trei culori, cu siguranta este femela Explicatia stiintifica se gaseste in genetica. Pisicile pestrite, foarte colorate, apartin unui tip care prezinta culoarea portocalie si alte culori cum ar fi: galben, alb, negru si gri. Gena culorii portocalii este dominanta si vine de la cromozomul de sex feminin. Asadar, un motan nu poate mosteni aceasta caracteristica.

* Pasarile nu dorm in cuiburile lor. Ocazional trag un pui de somn acolo, dar de dormit, dorm in alte locuri.

* Albinele nu au urechi, dar au un simt al mirosului excelent. Albinele vad culorile diferit fata de noi. Sunt insensibile la rosu, dar detecteaza lumina ultravioleta care este invizibila pentru noi.

* 75% din pasarile salbatice mor inainte sa implineasca 6 luni.

* Porcul este evaluat al patrulea dintre cele mai inteligente animale. In Biblie e mentionat doar de

doua ori.

* Limba unei balene albastre este la fel de lunga ca si cea a unui elefant.

* Tarantulele nu sunt periculoase pentru om

In cazul unei muscaturi, ce se poate intampla cel mai rau este o durere severa acolo unde a intepat, care mai tarziu se schimba intr-o pata rosie si eventual umflatura. Totul trece in 5-6.

* Delfinii sunt capabili „sa isi adoarma" o jumatate din creier, lasand-o pe cealalta activa, si sa alterneze astfel pana isi odihnesc fiecare parte. Daca emisfera stanga a creierului este deconectata, ochiul drept nu poate vedea.

* Koala sunt animale nocturne, si tot ce fac fac pe timp de noapte. Au auzul si simtul mirosului foarte dezvoltate, dar nu si vederea. Modul lor de viata implica in jur de 20 ore de somn pe zi, mai mult chiar decat lenesul cu trei degete, care doarme doar 18 ore. Fac asta pentru a economisi energie si putere de a supravietui in conditii de foamete.