Obiective turistice in Marsilia

Obiective turistice in Marsilia

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10812

Voteaza & Distribuie

Descriere

Orasul istoric Marsilia (Marseille in franceza) este preferat de turisti din toata lumea, oferind unele dintre cele mai semnificative biserici din lume, cladiri istorice si muzee. Pentru cei care doresc forme moderne de divertisment, acest oras cosmopolit ofera cluburi uimitoare si nenumarate cafenele si restaurante.Un port proeminent, Marsilia este cel mai vechi oras al Frantei si al doilea ca marime dupa capitala Paris. Fondata in anul 600 i.Hr. de catre greci, Marsilia este si unul dintre cele populate orase din Franta.Acest oras este considerat a fi plin de cultura si este desemnat drept "Capitala Culturala Europeana a Frantei". Marsilia are o lista extinsa de obiective turistice, culturale si de divertisment, care atrage turisti din intreaga lume. De la teatre la muzee istorice, biserici, galerii de arta, cinematografe, restaurante, Marsilia este un oras excelent de vizitat in orice perioada a anului.


Obiective turistice in Marsilia, Franta
Chateau d'If

Construita in 1524 de catre Francois I, aceasta insula-fortareata a fost folosita pentru a proteja Marsilia impotriva atacurilor inamice si pentru a asigura proviziile de pe mare. Prin secolul 17 Chateau d'If a fost transformata intr-o inchisoare, pentru intemnitarea oponentilor puterii regale. Popularitatea cetatii rezulta din faptul ca aceasta a fost folosita ca si cadru pentru cartea lui Alexandre Dumas, Contele de Monte Cristo.
Chateau d'If


Chateau d'If, Marsilia
Basilica Notre Dame de la Garde

Situata in varful cel mai inalt din Marsilia, Basilica Notre Dame de la Garde este o biserica romano-bizantina construita in 1864 si este acoperita in intregime cu foita de aur. Atractia principala a basilicii este statuia Fecioarei Maria de 36 de metri inaltime de pe clopotnita turnului cu vedere la una dintre cele mai pitoresti peisaje ale portului. Interiorul bisericii este decorat cu picturi murale frumos colorate si marmura.
Basilica Notre Dame de la Garde


Basilica Notre Dame de la Garde, Marsilia
Muzeul de Istorie din Marsilia (Musée d'Histoire de Marseille)

Fiind una dintre cele mai vechi orase ale lumii, Marsilia este un tezaur de artefacte istorice, cele mai semnificative dintre acestea fiind ceramica galo-romana, metalurgia si constructia navelor. Muzeul de Istorie din Marsilia este unul dintre cele mai frumoase exemplare din trecut. Atractiile cele mai mari ale muzeului sunt epava unei barci romane de marfuri si fuzelajul unei nave grecesti.
Muzeul de Istorie din Marsilia


Muzeul de Istorie din Marsilia, Franta
Palatul Pharo (Palais du Pharo)

O atractie impresionanta a Marsiliei este Palatul Pharo, care a fost construit de Napoleon III ca proprie resedinta la malul marii. Acesta a fost lasat mostenire orasului in 1883 de sotia lui Napoleon, imparateasa Eugenie de Monjito. Interiorul spectaculos si gradinile luxuriante ale palatului reprezinta o adevarata desfatare pentru privitori. Palatul este acum folosit ca locatie pentru expozitii si conferinte. Pentru a facilita aceste evenimente, o sala de spectacole cu capacitate de 900 de locuri si multe alte sali au fost construite dedesubtul gradinilor.
Palatul Pharo


Palatul Pharo, Marsilia
Vechiul Port al Marsiliei

Vechiul Port (Vieux Port in franceza) este locul unde colonistii greci din Phocaea debarcau pe tarmul Marsiliei. In acest port important, care este inca in uz astazi, se gasesc cele mai importante repere din Marsilia. Fortaretele Sfantul Ioan si Sfantul Nicolae sunt asezate chiar la intrarea in port, in timp ce superba Manastire Sfantul Victor este situata la sudul portului vechi.
Vechiul Port al Marsiliei


Vechiul Port al Marsiliei


Fortareata Sfantul Ioan Marsilia


Fortareata Sfantul Ioan din vechiul port al Marsiliei


Fortareata Sfantul Nicolae Marsilia


Fortareata Sfantul Nicolae din vechiul port al Marsiliei
Pe langa aceste obiective de interes turisitic, in acest oras cosmopolit modern se gasesc multe alte monumente frumoase, aproape douazeci de muzee, cluburi de noapte incitante si restaurante uimitoare in care se pot degusta cele mai bune preparate din bucataria franceza. Deci pasiti cu incredere in Marsilia, un oras impetuos plin de culoare si bucurati-va de extravaganta culturala!