7 orașe din România în care merită să mergi măcar o dată în viață

7 orașe din România în care merită să mergi măcar o dată în viață

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, Romania, turism
Ultima actualizareLuni 17 octombrie 2022
Vizualizari101

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent că locuiești în România sau pur și simplu îți dorești să o vizitezi există foarte multe locuri frumoase care merită văzute cel puțin o dată în viață. Deși multe dintre aceste locații nu sunt neapărat un singur oraș, înainte de a începe o vizită cu adevărat impresionant a României, este recomandat să ajungi în cele 10 orașe din România care merită cu adevărat vizitate. În fiecare dintre aceste orașe vei avea șansa de a vedea foarte multe locuri frumoase și bineînțeles că există mult mai multe destinații turistice în România pe care merită să le vezi în afara acestor 7 orașe.

Pentru a începe, iată o listă cu 7 dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră pe care să le vizitezi dacă nu ai făcut o deja.

Sighișoara

Sighișoara este recunoscut deja ca fiind un oraș în care se desfășoară festivalul de artă medievală. Experiența acestui loc dar și a Cetății Sighișoara Care este de o frumusețe de poveste Îți va aduce Cu siguranță amintiri ce merită păstrate în inimă. Nu uita să vizitezi Vechea Școală, scara școlarilor, Camera de Tortură, castelul Apaffy și să faci un tur al Turnurilor.

Timișoara

Denumită și Mica vienă, Orașul de pe Bega sau Orașul florilor, există o multitudine de atractii turistice in Timisoara pe care se merită să le vezi cel puțin o dată. Aici vei întâlni o multitudine de piațete cu aer, clădiri și palate cu un aspect istoric, poduri romantice și parcuri pline de flori și copaci Dar și eu o parte care pare să nu aibă somn,datorită multitudinii de cluburi.

Iași

Supranumit și orașul de pe cele șapte coline, orașul Iași este un oraș muzeu care pare că are o amprentă a istoriei pe fiecare clădire. Recunoscut ca și orașul lui Ion Creangă sau a lui Ștefan cel mare, aici te bucuri de monumente istorice și arhitecturale zone arheologice și zeci de muzee și case memoriale.

Brașov

Dacă îți dorești să ai parte de un contrast plăcut între istorie și modernism, între vechi și nou, în Brașov cu siguranță vei întâlni toate aceste lucruri. Biserica Neagră și piața Sfatului îți oferă acele momente relaxante de care ai nevoie iar biserica neagră te duce într o perioadă extrem de veche pe care merită să o retrăiești. Nu rata Strada Sforii pentru apă și pe una dintre cele mai înguste străzi din România.

Alba Iulia

Orașul din inima Transilvaniei care te transpune în epoca medievală este orașul Alba Iulia care s a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani. Poți parcurge cetatea Alba Carolina dar și alte atracții turistice precum Palatul Apor, Catedrala Reîntregirii Neamului sau poți chiar să prinzi un schimb de gardă dacă alegi să vizitezi Alba Iulia în timpul weekendului.

Oradea

Un oraș impresionant care a fost distrus și repopulat la mijlocul secolului XV te așteaptă cu clădirile sale în stil Art Nouveau multe dintre ele renovate deja dar și cu un peisaj de-a dreptul fascinant. Nu uita să vizitezi palatul Vulturul negru sau cetatea Oradea sau să te bucuri de un SPA relaxant chiar în inima orașului

Sibiu

Recunoscut ca un oraș al festivalului de teatru și al celui mai frumos târg de Crăciun din România, sibiul pare să fie întotdeauna încărcat cu foarte multă poveste. Fermecător datorită străduțelor pietruite din zona centrală dar și munților Făgăraș care îl înconjoară este un oraș pe care merită să îl vizitezi cel puțin o dată în viață.

Sursă foto: digital nomad world