O tigara in plus - o erectie in minus!

O tigara in plus - o erectie in minus!

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1992

Voteaza & Distribuie

Descriere

In cazul barbatilor cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, fumatul creste cu 50% riscul impotentei - este un fapt dovedit de o serie de studii si cercetari medicale.


Legatura dintre fumat si impotenta

Cel mai nou studiu privind efectele fumatului asupra performantelor sexuale ale barbatilor a fost realizat de Asociatia Americana de Cardiologie, intarind rezultatele unor cercetari anterioare.
fumatul-si-impotenta


Exista o legatura clara intre fumat si impotenta
Atat fumatul, cat si impotenta au legatura cu ateroscleroza. Calcificarea arterelor blocheaza fluxul de sange, ceea ce duce la o serie de probleme de sanatate. Una dintre acestea este impotenta, adica lipsa erectiei. Studiul a cuprins 4.764 de barbati, avand varsta medie de 47 de ani. S-au studiat performantele masculine ale subiectilor, precum si perioadele de cand fumeaza. Iata rezultatele studiului:  • in cazul barbatilor care fumeaza peste 20 de tigari pe zi riscul instalarii impotentei este cu 60% mai mare decat in cazul nefumatorilor;


  • 15% dintre barbatii fumatori sau care s-au lasat recent de fumat au probleme de erectie;


  • la fumatori, riscul impotentei este mai mare cu 30% decat la nefumatori;


  • doar la 12% dintre nefumatori s-au constatat disfunctii erectile.
fumatul si-impotenta1


fNicotina reduce numarul spermatozoizilor
Nicotina poate provoca modificari in sistemul cardiovascular, reducand nivelul de testosteron, dar si numarul spermatozoizilor. De asemenea, nicotina ingusteaza vasele de sange, impiedicand astfel circulatia sangelui in corpii cavernosi, rezultatul fiind ca erectia dureaza mai putin.


La fumatori, erectia e mai scurta, insa calcifierea vaselor de sange din penis este doar una dintre consecintele negative ale efectelor nocive ale fumatului: in cazul cardiacilor, a celor care au hipertensiune si al celor suferinzi de boli articulare, tulburarile provocate in sistemul circulator pot duce chiar la impotenta totala!
fumatul si-impotenta2


Tigarea reduce calitatea vietii sexuale
Daca, inainte de a-ti aprinde o tigara, te-ai gandi ca asta te priveaza de o erectie, conducandu-te - ireversibil - spre ultima manifestare sanatoasa a barbatiei tale, poate ca iti va fi mai usor sa te decizi sa renunti definitiv la fumat. Pana la urma, intrebarea e simpla: ai da o erectie pe o tigara?