Fumatul la locul de munca

Fumatul la locul de munca

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3692

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se stie ca multi fumeaza inca din vremea cand tigarile Carpati erau la putere. Tineri, adolescenti, tot poporul iesea la tigara in pauze.


Inca de prin scoala generala si apoi liceu, lumea isi facea timp prin pauze de cate o tigara ascunsa prin ceva colt de bloc. La scoala era mai greu, elevii fiind mai mereu vanati de cate un profesor pus pe sfada, ce venea cu pachetul de sfaturi moralizatoare care incepeau cuCand eram eu de varsta voastra...La facultate e la fel, doar ca s-au facut locuri speciale pentru fumat, asa numitele fumoare, iar prin camine, raiul mucurilor de tigara, s-au amenajat, iar pe la balcoane, locuri cu cosuri de gunoi care asteptau chistoacele si povestile tinerilor fumatori.

stop fumatului


stop fumatuluiHolurile caminelor nu-ti mai permit sa iesi cu cafeaua si scrumiera si sa te asezi pe presul stramt, sa deranjezi trecatorii cu picioarele indoite sau sa-i afumi pe cei din camera de alaturi.


Nu mai poti face asta pentru ca s-au instalat detectoare de fum, desi tot mai multe sunt fara miros si fara sunete cand trece cate un fir de fum pe sub ele. Altii isi permit sa fumeze in camera, ca au colegi de treaba, geamuri larg deschise sau prind cate un weekend liber, fara alti factori disturbatori.

fumatul


Stop fumatuluiLa locul de munca e putin altfel. Poti nimeri intr-un mediu in care nimeni nu fumeaza. Ce poti sa faci? Fie te lasi invaluit, nu de fum, ci de stafurile fostilor fumatori, care isi permit acum, cu plamanii scosi de dupa gratii, sa iti spuna cat rau iti faci si sa te indrume catre libertatea plamanilor.


Daca nu iese nimeni la fumat pe terasa unde bate vantul tot mai tare, esti protejat. Din lene ori ca nu-ti mai vezi capul de treaba, poti sa ramai linistit la birou si sa iti continui treaba. Dar nu se poate sa nu iti incepi ziua cu o cafea acompaniata de tigara. Profiti de acel moment si arunci ochiul la celelalte departamente sa vezi daca te poate insoti careva. Daca nu, iesi si singur.

fumatul


fumatul costaMai sunt si momentele cand iesi destul de sifonat din ceva sedinta sau mai dai nastere vreunui conflict in care dai de prea multe tensiuni si simti ca numai o tigara te mai poate linisti. Atunci, pasesti grabit, cu-o mana pe tigara si cealalta pe bricheta si iti rogi evadarea de cinci minute.


Daca ai foarte multi colegi fumatori si dornici de pauzele lungi si dese, esti, asadar, predispus la varii succese. Pauza de o tigara este celebra prin firme, locul si momentul cand iesiti in gasca la o barfa acoperita cu fum, clipele in care iti mai prelungesti pauza cu inca o tigara.


Dar munca te asteapta si bate in birou cu o unghie prea mare. In zgomotul de "inapoi la munca" iti arunci tigara abia inceputa si te gandesti la lucruri mai serioase.


Fie ca te preocupa starea de sanatate, fie ca vrei sa iti pui niste banuti deoparte, fumatul la locul de munca nu face decat sa te incurce.