Marina Bay Sands: SkyPark

Marina Bay Sands: SkyPark

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4384

Voteaza & Distribuie

Descriere

Marina Bay Sands este un resort de lux dezvoltat de Las Vegas Sands in Singapore, ce cuprinde un cazinou, un hotel cu 2561 de camere, un centru de expozitii de 121 000 metri patrati, un mall de 74 000 de metri patrati, un muzeu de arta si stiinta, doua teatre, sapte restaurante de lux si un patinoar. Piesa de rezistenta a acestui resort sta, la propriu, pe cele trei turnuri ale constructiei. Este vorba de SkyPark, un parc de distractii sprijinit pe turnurile din care este formata cladirea.
Marina Bay Sands


Marina Bay Sands, resort de lux construit in Singapore
SkyPark

SkyPark-ul are o lungime de 340 de metri si are o capacitate de aproximativ 3900 de persoane. Punctul de atractie al SkyPark-ului este piscina denumita Infinity Pool, lunga de 150 de metri, de trei mai lunga decat un bazin olimpic, asezata pe platforma-consola de deasupra turnurilor. Infinity Pool este cea mai lunga piscina din lume construita la inaltime, . Piscina este construita din 191.818 kilograme de otel inoxidabil si suporta 1424 metri cubi de apa. Pe langa piscina, SkyPark-ul adaposteste si restaurante precum The Sky on 57, cluburi de noapte, gradini luxuriante, sute de arbori si plante diverse.
Infinity Pool


Infinity Pool, cea mai lunga piscina la inaltime din lume
Sub piscina exista patru articulatii prevazute special pentru a ajuta platforma sa reziste miscarilor naturale ale turnurilor datorate vantului sau tasarii pamantului. Fiecare articulatie are o traiectorie unica de miscare iar anvergura miscarii este de 500 de milimetri. Arhitectii au fost prevazatori in privinta miscarilor naturale care pot aparea de-a lungul timpului si au montat sub piscina un sistem de 500 de cricuri care sa asigure functionarea optima a piscinei si pentru a nu se pierde efectul de intindere infinita de apa si de contopire cu orizontul. Accesul la piscina este permis numai celor care sunt cazati la hotelul resort-ului, dar norocosii vizitatori se pot bucura de o experienta deosebita si de o panorama de exceptie asupra orasului Singapore.
Infinity Pool


Infinity Pool da senzatia ca se contopeste cu orizontul
Alte puncte de atractie

Pe langa SkyPark, resort-ul inglobeaza si alte puncte de atractie precum spatiile comerciale, intinse pe o suprafata de 93 000 de metri patrati: mai bine de 300 de magazine, outlet-uri, buticuri de lux deschise de firme renumite precum Gucci, Chanel, Cartier, Burberry, Dior, Hermes, Yves Saint Laurent sau Prada. Mall-ul este strabatut de un canal cu apa iar cumparatorii se pot bucura de plimbari cu ambarcatiuni asemenatoare gondolelor din Venetia.
Canalul de apa


Canalul de apa din Marina Bay Sands
Laolalta cu magazinele sunt si restaurantele de lux care pun la dispozitie mancaruri gatite de bucatari de talie internationala: Cut, WakuGhin, Pizzeria and Osteria Mozza, Guy Savoy, DB Bistro Moderne si Santi.


Alte doua puncte de atractie ale resort-ului sunt pavilioanele de cristal, construite in asa fel incat sa dea impresia unor ghetari plutitori. Accesul in pavilioane se face prin tuneluri si poduri subacvatice. Pavilioanele sunt destinate adapostirii a doua cluburi de noapte renumite la nivel international, Avalon si Pangaea, dar si a celui mai mare magazin Louis Vuitton din lume.
Pavilioanele de cristal


Pavilioanele de cristal dau impresia unor ghetari plutitori
Cele doua teatre ale Marina Bay Sands au o capacitate de 1900 de oameni, respectiv 2200. Alaturi se regaseste patinoarul de 600 de metri patrati, a carui suprafata nu este acoperita cu gheata, ci cu un material plastic.