Gradini celebre

Gradini celebre

Detalii

CategoriiCasa/gradina, Turism
TaguriGradina
Ultima actualizareLuni 11 ianuarie 2016
Vizualizari12981

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gradinile celebre au capacitatea de a-i impresiona pe iubitorii de natura prin frumusetea si linistea lor. Mai jos va prezentam 19 dintre cele mai frumoase si mai faimoase gradini ale lumii.

Vila Cimbrone de pe Coasta Amalfi din Italia, este o cladire veche ce dateaza inca din secolul XI. Desi a suferit multiple daune, a fost reconstruita si reconditionata de-a lungul anilor, acum functionand ca hotel, iar gradinile ei sunt deschise publicului.

Villa_Cimbrone

Schoenbrunn este una dintre cele mai faimoase gradini regale din Viena, Austria. Pe langa Gradina Zoologica pe care o adaposteste, la Schoenbrunn se mai gaseste o Gradina Englezeasca si una Botanica.

Schonbrunn

Langa palatul Alhambra se gaseste Generalife, una dintre cele mai uluitoare gradini ale Spaniei care incanta trecatorii cu fantani spectaculoase, terase de trandafiri, arbusti si chiparosi umbrosi.

alhambra_Garden

Sigiriya din Sri Lanka amesteca frumusetea naturala a bolovanilor cu apa si terasele ingrijite.Este una dintre cele mai vechi gradini din lume si este impartita in 3 forme distince: gradina cu apa, gradina cu pestera si bolovani si gradinile terasate.

Sigiriya

Axa centrala a gradinilor Versailles (concepute de Andre Le Notre) este Marele Canal, asezat in asa fel pentru a reflecta soarele la apus. In jurul ei se intind figuri geometrice de flori, drumuri, iazuri, lacuri si fantani – in numar de 1400, printre care o fantana spectaculoasa in care un car tras de cai il poarta pe triumfatorul Apollo - o referire la gloria Regelui Soare.

Versailles

Sculpturi cu femei frumoase si alte creaturi abunda in Gradinile Boboli din Florenta, Italia.

gradinile-boboli.

Fondator al picturii impresioniste franceze, Claude Monet, s-a documentat pentru faimosul sau iaz cu nuferi in casa sa din Giverny, Franta.

Giverny

Gradina Administratorul Umil in Suzhou, China este o alta asezare care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Este considerata una dintre cele mai faimoase gradini ale Chinei.

suzhou

Arhitectura traditionala chineza domneste cu suprematie in Gradina Yuyuan din Shanghai. Gradina a fost amenajata in 1559 de catre Pan Yundan, care a lucrat la ea timp de 20 de ani, pentru a-i face pe plac tatalui sau.

Yuyuan

Kenroku-en este una dintre cele Trei Gradini Mari oficiale din Japonia si este situata in Kanazawa. Este deschisa publicului pe toata durata anului si se percepe o taxa de intrare. Gradina are 8750 de copaci din un total de 183 de plante.

Kenroku-en.

Alte gradini faimoase.