Lucruri de stiut despre bransamentul la reteaua electrica

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriinstalatii electrice
Ultima actualizareJoi 22 iunie 2023
Vizualizari1651

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când vă doriți o racordare energie trebuie să știți care sunt pașii necesari, astfel încât să efectuați această racordare în condiții cât mai optime. În situația construirii unei case, este foarte important să dispuneți de o sursă de energie electrică, dar și una de apă. Daca nu veți avea în vedere aceste doua utilități, atunci există riscul apariției complicațiilor în ceea ce privește construcția unei case, dar și în ceea ce privesc costurile care ar putea apărea.

În ceea ce privește branșamentele electrice, acestea sunt necesare, dar aveți în vedere faptul că ele pot fi și provizorii în unele situații, mai ales atunci când vorbim despre un șantier. Cu toate acestea însă, cele mai multe sunt permanente, astfel încât locuința să se bucure de această racordare energie.

Branșamentul electric reprezintă practic instalația care realizează legătura între rețeaua de distribuție de joasă tensiune a furnizorului și cea a consumatorului. Branșamentul poate fi așadar atât subteran, cât și aerian. Acest lucru depinde de modul cum este plasată rețeaua de distribuție și anume dacă aceasta este în cablu sau aeriană. De obicei, în majoritatea gospodăriilor se folosește tensiunea joasă. Aceata este folosita pentru alimentarea electrocascnicelor, dar și a lămpilor sau a calculatoarelor.

O racordare energie cât mai bine pusă la punct este așadar ceva necesar pentru orice persoană care dorește să se bucure de aceasta. Rețeaua de distribuție reprezintă practic calea prin care energia electrică este transportată de la locul de producție la locuințele noastre. Ea poate fi transportată prin cabluri subterane și anume prin pământ sau prin cabluri aeriene.

Branșamentele aeriene sunt cele care asigură legătura între conductoarele aeriene de la linia electrică aeriană de distribuție a furnizorului de energia și firida de branșament a abonatului. Se deosebesc în acest caz două tipuri de branșamente electrice. Acestea sunt diferite, ele fiind realizate în funcție de poziția consumatorului față de rețeaua aeriana de joasă tensiune. Există așadar bransamnete atât cu traversare, cât și fară traversare. Branșamentele cu traversare sunt cele folosite atunci când rețeaua electrică se află pe partea opusă a drumului. Branșamentele fară traversare sunt cele în care consumatorii se afla pe aceeași parte a drumului.

Branșamentele subterane asigură legătura între cablu de la rețeaua electrica de distribuție și nișa de branșament a abonatului. În ceea ce privește branșamentele electrice subterane, acestea pot fi racordate direct, din cablul principal de alimentare, ele fiind realizate cu ajutorul unor manșoane de derivație. Aceste branșamente se realizează dintr-o nișă principală sau dintr-o rețea aeriană pentru alimentarea unor consumatori la care nu se pot realiza branșamente electrice aeriene.

În ceea ce privește soluția de legare la rețea este stabilită de către compania de electricitate, aceasta fiind cea care aplică în acest caz și tehnica cea mai potrivită din acest punct de vedere. Daca doriți așadar să vă branșați la rețea, veți avea nevoie de un dosar care să cuprindă mai multe acte necesare pentru a face acest lucru. În acest fel, vă puteți branșă la o rețea electrică.