Insula Capri

Insula Capri

Detalii

CategoriiTurism
TaguriInsula Capri, Italia, Napoli, vacanta
Ultima actualizareSambata 16 iulie 2016
Vizualizari6839

Voteaza & Distribuie

Descriere

Insula Capri este situata in Marea Tireniana, in sudul Golfului Napoli din Italia. Este una dintre cele mai cautate si apreciate destinatii de vacanta, incantand turistii cu privelisti minunate, ruine de pe vremea romanilor, pesteri spectaculoase si o apa perfect albastra.

Insula Capri

Insula Capri

Istoria Insulei Capri
Este incerta etimologia numelul insulei, desi s-au facut cateva asocieri cu vechile denumiri grecesti sau romane. Este posibil ca denumirea insulei sa fie legata de primii colonisti care au populat insula, vechii greci. Kapros in greaca veche inseamna mistret salbatic, iar pe insula au fost gasite fosile ale acestui animal. Insa la fel de bine poate sa fie legata de latinescul capreae (capre), mai ales ca romanii au denumit regiunea "insula caprei".

Insula a fost locuita din vremuri stravechi. Istoricul Suetonius a consemnat in scrierile sale faptul ca au fost gasite oase si arme din piatra sub pamant, in momentul in care s-a sapat fundatia casei Imparatului Augustus. Cercetarile moderne au relevat faptul ca prezenta umana pe Insula Capri dateaza din epoca bronzului si neolitic.

Capri a fost o statiune renumita inca de pe vremea Imperiului Roman, insa istoria nu a iertat-o si nu a menajat-o de-a lungul timpului. A suferit multiple atacuri si jafuri, cuceriri ale Imperiului Otoman si ocupatii straine in secolul al XIX-lea. Numeroase personalitati au locuit, au detinut sau detin in continuare proprietati pe Insula Capri: Regina Victoria a Suediei, Vladimir Ilici Lenin sau Mariah Carey.

Inca din ultima parte a secolului al XIX-lea, Insula Capri a devenit o statiune populara printe celebritatile europene ale vremii. Numerosi pictori, scriitori sau compozitori au locuit pe insula, la fel si cei cu orientari homosexuale care o considerau un refugiu unde puteau duce linistiti o viata lipsita de prejudecati.
Puncte de atractie
Insula Capri este binecuvantata cu obiective turistice unice, de o frumusete rara. Apa marii este de un albastru clar, flora da nastere unor privelisti de vis iar ruinele romane completeaza peisajul idilic.

Pe teritoriul insulei s-au construit o multitudine de vile de-a lungul timpului. Vila San Michele a fost construita de medicul suedez Axel Munthe pe ruinele vilei imparatului roman Tiberius. Vila este inconjurata de gradini si este orientata catre orasul Capri si Muntele Vezuviu.

Vila San Michele

Vila San Michele

Vila Lysis apartine poetului si industriasului Jacques d'Adelsward-Fersen care s-a mutat pe Insula Capri in urma izbucnirii unui scandal sexual in care a fost implicat alaturi de niste minori. Alte cladiri care atrag turistii sunt Casa Malaparte, construita in stil italian modrn si contemporan, ruinele Vilei Jovis, construita de imparatul roman Tiberius.

Grota Albastra este unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate. Este o pestera acvatica spectaculoasa formata astfel incat lumina care patrunde printr-o gaura da apei culoarea albastra si lumineaza intreaga pestera. Accesul este asigurat prin barcile cu motor din portul Marina Grande pana la intrarea in grota, unde pasagerii sunt transferati intr-o barca mica, cu vasle, care poate patrunde prin gaura nu foarte larga a pesterii.

Grota Albastra

Grota Albastra

Via Krupp este un drum serpuit construit pe Insula Capri intre 1900 si 1902 de catre industriasul german Friedrich Alfred Krupp. Drumul face legatura intre hotelul de lux al lui Krupp si portul Marina Piccola, unde era ancorat vasul sau de cercetari marine. Se pare ca Via Krupp mai facea legatura si cu un loc secret frecventat de german, Grotta di Fra Felice, o grota unde aveau loc orgii sexuale la care acesta participa.

Via Krupp

Via Krupp

Arco Naturale este un arc natural format in urma prabusirii unei pesteri ce dateaza din era paleoliticului. Farul Punta Carena se afla la 3 kilometri departare de orasul Anacapri. A fost construit in 1862 si a functionat pana in 1867. Certosa di San Giacomo este o manastire fondata la 1363 de catre Giacomo Arcucci.

Arco Naturale

Arco Naturale

O serie de evenimente sunt gazduite anual de Insula Capri: Festivalul Filmului de Arta, Festivalul San Constanzo, Festivalul San Antonio, Festivalul International al Folclorului, Settembrata Anacaprese (Festivalul Recoltei).