Cele mai mari 10 pesteri din lume

Cele mai mari 10 pesteri din lume

Detalii

CategoriiTurism
TaguriMinuni naturale
Ultima actualizareLuni 11 ianuarie 2016
Vizualizari23972

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pesterile sunt prapastii mari construite in mod natural in spatiul subteran. Oamenii de stiinta si grupurile de cercetare au studiat conditiile climatice si viata animalelor din trecut din trecut, analizand fosilele si alte formatiuni din pesteri. Formarea pesterilor s-ar intoarce la eoni (fiinte intermediare intre Dumnezeu si materie). Explorarea unei pesteri de placere, aventura sau hobby este, de asemenea, o activitate practicata pe scara larga in intreaga lume. Acest act este numit ca "speologie".

Pesterile de calcar si ghips sunt tipurile de pesteri cele mai frecvent intalnite. Acestea pot fi inundate cu apa sau pot fi uscate.
Cele mai mari 10 pesteri din lume 1. Pestera Mammoth, S.U.A. Stabilita ca Parc National in data de 1 iulie 1941

Tip: calcar si piatra de nisip

Locatie: Ed./Hart/Bar, Kentucky, S.U.A.

Dimensiuni: Lungime = 628 km, Adancime = 116 metri.

Pestera Mammoth
Pestera Mammoth, S.U.A.

Descriere:

Pestera Mammoth este cea mai lunga pestera din lume. A fost descoperita acum 4000 de ani. Cu toate acestea, pestera Mammoth a fost transformata intr-un parc national in 1941 pentru a proteja labirintul de pesteri, valea verde a raului si zonele deluroase din jurul ei. In aceasta pestera se gaseste o serie de specii de animale si plante. Peste 70 de specii care traiesc in aceasta pestera sunt considerate a fi pe cale de disparitie. Pestera a pierdut multe specii in trecut si multe sunt pe cale de disparitie. Exista diferite formatiuni de stalactite, helictite, stalagmite si gips in aceasta pestera.

Interese in imprejurimile pesterii Mammoth:
Puteti merge in excursii in pestera, puteti organiza un camping, puteti face canotaj pe raul verde, drumetii, calarie, pescuit, ski nautic, puteti participa la evenimente speciale cum ar fi "Ziua Wildflower" si "Ziua Nationala Ranger Junior".


Pestera Jewel, S.U.A.{title}
Descoperita pe 7 februarie 1908.

Tip: calcar

Locatie: Custer, South Dakota, S.U.A.

Dimensiuni: Lungime = 247 km, Adancime = 193 metri.

Pestera Jewel
Pestera Jewel, S.U.A.

Descriere:
Pestera Jewel este a doua mare pestera din lume. Intrarea a trebuit sa fie extinsa cu o dinamita. Chiar daca pestera a fost anuntata ca monument national in anul 1908, excursiile in pestera au fost oferite numai in 1939. In aceasta pestera se gasesc cele mai lungi stalactite din lume. Puteti vedea, de asemenea, diversele "formatiuni colosale" exotice. Pestera Jewel este deschisa tot anul, cu exceptia zilei recunostintei si zilei de 1 ianuarie.

Interese in imprejurimile pesterii Jewel:
Puteti opta pentru a merge intr-un tur al pesterii. Pestera Jewel ofera patru tipuri de tururi ghidate: "Scenic Tour", "Discovery Tour", „Historic Lantern Tour" si "Wild Caving Tour". Puteti incerca, de asemenea, activitati de suprafata. Pestera Jewel va ofera oportunitatea de a explora suprafata pesterii. Puteti vizita Parcul Acra si asista la "Focul de Jasp". Puteti participa, de asemenea, la programe de Ranger. Acestea sunt programate pe tot parcursul anului, incluzand un tur prin salbaticie, plante exotice si animale, foc de jasp si ecologia pesterii.

Puteti admira, de asemenea, 393 de specii de plante, toate documentate. Puteti privi 120 de specii de pasari in aceasta pestera. In cele din urma, cele mai preferate activitati sunt drumetiile! Exista trei trasee montane la dispozitia vizitatorilor: "O plimbare pe acoperisul traseului", "Traseul canioanelor" si "Traseuul Canionului Iadului".

Pestera Optymistychna, Ucraina{title}

Descoperita in 1966.

Tip: ghips

Locul de amplasare: Borshchiv, Ternopil, Ucraina.

Dimensiuni: Lungime = 232 km, Adancime = 15 metri.

Pestera Optymistychna
Pestera Optymistychna, Ucraina
Descriere:
A treia pestera ca marime din lume, pestera Optymistychna are un culoar de observare de 214 km. Particularitatea majora a acestei pesteri este structura pe mai multe niveluri de retea dandu-i un "efect de labirint" si pasajele de trecere, adesea obstructionate cu noroi.

Atractiile majore din aceasta pestera sunt cele '10 zone ". Acestea difera unele de altele in textura, dimensiune si forma, fiind toate conectate prin pasaje. De asemenea, puteti vedea o serie de formatiuni de cristal.

Interese in imprejurimile pesterii Optymistychna:
Nu ratati faimoasele gravuri "Doisprezece Apostoli", "Pamir-Altatic", "Sala lui Grigoriy Skovoroda", "Honolulu" si "Galeriile Uriase".

Sistema Ox Bel Ha, Mexico{title}

Descoperita in 1996

Tip: subacvatica, calcar

Locul de amplasare: Tulum, Quintana Roo, Mexic.

Dimensiuni: Lungime = 224 km, Adancime = 35 metri.

Sistema Ox Bel Ha
Sistema Ox Bel Ha, Mexico
Descriere:
Sistema Ox Bel Ha este cea mai mare pestera subacvatica din lume. Se invecineaza cu savana si Mangrovele. Peretii pesteri sunt de culoare maro inchis din cauza "acidului tanic". Majoritatea sistemului de pestera este situat in jungla iar pasajele din cadrul acestei zone nu sunt accesibile.
Sistema Ox Bel Ha a fost recent renovat cu un spatiu larg de parcare, drumuri de ciment si scari care duc in pestera de apa. Veti gasi straturi de salt ale concentratiei saline adanci ca 16 metri. Unele pasaje din pestera sunt conectate direct cu Marea Caraibelor. Se poate practica inot si scufundari in pestera. Nu pierdeti pasajul 'Ball Park, unde va puteti scufunda si inota direct spre Marea Caraibelor.

Pestera Wind, S.U.A.{title}
Stabilita ca Parc National la data de 9 ianuarie 1903.

Tip: calcar Madison

Locul de amplasare: Custer, South Dakota, S.U.A.

Dimensiuni: Lungime = 218 km, Adancime = 194 metri.

Pestera Wind
Pestera Wind, S.U.A.
Descriere:
Vastul teren al Pesterii Wind consta dintr-un amentec de iarba si prerie si "Padurea de pini Ponderosa". Aici traiesc animale salbatice precum cerbi catar, cainii de prerie, elani si bizoni. Principalele atractii turistice sunt formatiunile "boxwork" si "frostwork" din pestera. Aceasta este impartita in doua parti: una intunecoasa, care se afla adanc in interiorul pamantului si una expusa la lumina soarelui. Aceasta divizie este, de asemenea, observata in ecologia Pesterii Wind.

Sunt multe de invatat despre geologia pesterii la vizitarea acesteia. De asemenea, aveti posibilitatea de a vedea diverse structuri speleoteme pe durata explorarii pesterii.

Interese in imprejurimile pesterii Wind:

Puteti lua parte la tururi ale pesterii, programe Ranger, puteti face drumetii si echitatie.

Pestera Lechuguilla, S.U.A.{title}
Stabilita ca Parc National la data de 26 mai 1986.

Tip: ghips

Locul de amplasare: Parcul National Carlsbad Caverns, New Mexico, Statele Unite ale Americii

Dimensiuni: Lungime = 210 km, Adancime = 324 metri.

Pestera Lechuguilla
Pestera Lechuguilla, S.U.A.
Descriere:
Aceasta este a sasea pestera ca marime din lume. Este situata intr-un vechi recif de corali transformat in munte. Exista depozite de fier, mangan, sulf si gips. Pasaje mari din pestera au fost descoperite numai in anul 1986. Numele sau provine de la planta "Agave lechuguilla" care se gaseste din abundenta acolo. Foarte putin se stie despre aceasta pestera deoarece intrarea sa a fost limitata numai cercetatorilor stiintifici autorizati si echipelor de explorare. In pestera Lechuguilla se gasesc structuri exotice de stalactita.
Pestera Lechuguilla este natural construita prin acumulari masive de acid si reactiii chimice. Ramane a fi una dintre cele mai explorate pesteri de catre entuziasti.


Sistema Sac Actun, Mexico (Nohoch Nah Chich){title}

Descoperita pe 26 noiembrie 1987.

Tip: subacvatica si pe uscat, formare Carrillo Puerto.

Locul de amplasare: Tulum, Quintana Roo, Mexic.

Dimensiuni: Lungime = 217 km, Adancime = 78 de metri.

Sistema Sac Actun
Sistema Sac Actun, Mexico (Nohoch Nah Chich)
Descriere:
Situata de-a lungul coastei Caraibelor, Sistema Sac Actun este o pestera alcalina. Aceste pesteri sunt intotdeauna pline cu apa iar temperatura medie a apei este de 19,5 grade Celsius. "Grand Cenote", intrarea in pestera, este principala atractie. Dupa ce ati trecut prin Grand Cenote, va trebui sa coborati cateva trepte si sa mergeti pe jos pana la doc, de unde puteti sari direct in apa. Dupa o scurta distanta, veti ajunge la "linia permanenta a pesterii". Aceasta linie va va conecta la "Cenote Ho-Tul". Mai jos veti descoperi, de asemenea, "bucla Nah Cuzan", care este considerata cea mai frumoasa parte din pestera. Puteti vizita "Paso Lagarto" si "Cenote Calimba" pentru a vedea cele mai amonte portiuni din pestera si chiar face o baie. Adancimea mediei a apei din pestera este de 12 metri. Inca se cauta o legatura intre "Sac Actun" si "Nohoch Nah Chich".


Pestera Holloch, Elvetia{title}
Descoperita in 1875.

Tip: calcar

Locatie: Muotatal, Schwyz, Elvetia.

Marime: Lungime = 198 km, Adancime = 938 metri.

Pestera Holloch
Pestera Holloch, Elvetia
Descriere:
Dezvoltarea pesterii Holloch in scop turistic a inceput in anul 1990. Un hotel numit "Hôtel des Grottes" a fost construit in satul Hinterthal. Exista o ruta directa la pestera de la acest hotel. Pestera contine specii exotice de fosile, brachiopode iar peretii pesterii sunt inclinati. Dupa o distrugere majora in pestera din cauza inundatiilor, pestera a fost inchisa timp de decenii pana cand Alferd Bogli a redeschis-o in 1945. Cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta pestera este iarna pentru a evita riscul de inundatii.

Pestera este acum deschisa pentru excursii in pestera si programe Ranger. Este locul cel mai potrivit pentru a speologie si observarea caracteristicilor sale carstice. Drumul in pestera poate fi dur si poate avea nisip, argila si etajele inundate. Din cauza inundatiilor frecvente, nu veti gasi formatiuni de stalactite si stalagmite in aceasta pestera. De asemenea, exista un spectacol in pestera pe care il puteti vedea, ce ruleaza pe tot parcursul anului. Nu sunt lumini in pestera, dar puteti folosi lampile cu carbid de la autoritatile pesterii. Evitati vizitarea pesterii Holloch primavara si orientati-va pentru excursiile in pestera, care sunt programate cu regularitate intre lunile iunie si septembrie.

Interese in imprejurimile pesterii Holloch:
Puteti participa la spectacole in pestera, puteti inota si admira diversele forme de stalactite si stalagmite.Pestera Clearwater System, Malaezia{title}

Descoperita in 1978.

Tip: calcar

Locul de amplasare: Mulu, Sarawak, Malaezia.

Marime: Lungime = 189 km, Adancime = 355 de metri.

Pestera Clearwater System
Pestera Clearwater System, Malaezia
Descriere:
Pestera Clearwater System este cea mai lunga pestera din Asia. Exista doua moduri aventuroase de a ajunge la aceasta pestera. Unul sunt drumetiile montane si celalalt prin intermediul unei barci. Pestera detine o colectie impresionanta si formatiuni de speleoteme. "Camera Regilor", care este cea mai mare incapere din pestera, are forme diferite de stalactite si stalagmite. Exista multe poteci si poduri mici peste apa, care completeaza distractia si aventura plimbarii.
Interese in imprejurimile pesterii Clearwater System:
Lucruri pe care le puteti face aici sunt: sa participati la spectacolele din pestera: "Pestera Cerb" si "Pesterile Langs". "Pestera Cerb" este cel mai mare pasaj de pestera din lume. Puteti vizita Exodul Bat. Aici puteti vedea si invata despre cele 12 specii de lilieci prezenti acolo.

Alte locuri pe care merita sa le vizitati aici sunt: Gradina Edenului: aceasta este o activitate de jumatate de zi care va va permite sa vedeti atat „Pestera clear water system" cat si "Pestera Vantului".

Alt obiectiv sunt bazinele Gradinii Edenului: acesta este un turneu care incepe de la plimbarea prin padurile tropicale si duce la niveluri tot mai adanci ale pesterii pana cand ajungeti in raul subteran.

Aventura din „Pestera broastelor-testoase de mare": aceasta este o extensie a pesterii, care va necesita mersul pe jos si chiar inot pentru a ajunge acolo.

Camera Sarawak este un nivel avansat de drumetii montane si va necesita permisiunea de la managerul parcului.


Pestera Fisher Ridge, S.U.A.{title}
Descoperita la 1 iulie 1941

Tip: ghips

Locatie: Hart, Kentucky, S.U.A.

Dimensiuni: Lungime = 194 lm, Adancime = 109 metri.

Pestera Fisher Ridge
Pestera Fisher Ridge, S.U.A.
Descriere:
Pestera Fisher Ridge a fost declarata ca proprietate a patrimoniului mondial pe 27 octombrie 1981. Aceasta este situata in "Meramec State Park", Missouri. Pasajele sunt inguste cu incaperi imense. Aceste camere pastreaza urme ale ghearelor ursilor si a altor specii de animale. Puteti vedea depozite de calcit din abundenta in aceasta pestera. Exista uriase formatiuni de coloane de calcit care ajung pana la 9 metri.

Interese in imprejurimile Pestera Fisher Ridge:
Puteti asista la spectacole, puteti pescui, puteti face drumetii, camping si participa, de asemenea, la un program de explorare a pesterii. Nu sunt utilizate lumini in pesteri, dar pot fi folosite lanterne si lampi.