Industria agroturismului cu adevarat o industrie?!

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2925

Voteaza & Distribuie

Descriere

Multi oameni folosesc expresia "industria turismului rural" cand se refera la agroturism, ceea ce este o contradictie in termeni. Cuvantul "industrie" este asociat in special cu cele mai poluante activitati umane care au separat oamenii de natura si de propria lor cultura. Agroturismul este exact opusul a ceea ce "industria" reprezinta. Mediul rural este cel mai bun loc unde natura si cultura au fost pastrate.

Pe masura ce oamenii devin mai responsabili, incep sa descopere, sa aprecieze si sa protejeze atat natura cat si cultura. Acum tot mai multi oameni incearca sa scape de stresul, zgomotul si poluarea oraselor industrializate si astfel, ei redescopera natura si ofertele mediului rural.

Satele sunt mai aproape de natura, de fapt ele sunt chiar in mijlocul naturii si din acest motiv, suntcele mai bune locuri pentru a vedea natura. Dumnezeu a creat natura atat de diversa, incat o viata intreaga nu ar fi suficienta pentru a vedea tot. Imprejurimile fiecarui sat sunt unice si merita descoperite. Peisajele sunt foarte diverse incepand de la mare si pana sus in munti.

La fel este adevarat si in cazul culturii. Cele mai bune locuri si uneori singurele locuri unde cultura, traditiile, obiceiurile traditionale au fost pastrate intr-o oarecare masura, sunt satele neatinse de "civilizatie" si industrie. Relativ izolate de industrie, oamenii din sate au continuat modul lor de viata si astfel au pastrat atat natura cat si cultura lor.

Incurajati de vizitatori, unele sate au inceput sa promoveze traditii si obiceiuri vechi sau chiar uitate. Astfel au inceput sa organizeze festivaluri cu specific traditional, sa sustina atelierele de mestesuguri traditionale, sa infiinteze grupuri de muzica traditionala. De asemenea au restaurat case traditionale sau alte cladiri de importanta istorica sau culturala.

Unii oameni din sate si-au deschis propriile case pentru a primi oaspeti, In acest fel, turistii pot experimenta viata intr-o casa traditionala, pot manca preparate traditionale gatite de gazda cu produse locale. Turistii pot interactiona si cunoaste gazda lor si oamenii din zona respectiva.

Turistii devin tot mai interesati de agroturism in fiecare an, pe masura ce devin constienti de beneficiile agroturismului si de oferta variata a satelor si a naturii.