Google AdSense

Detalii

CategoriiIT
TaguriGoogle, Webmasteri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11231

Voteaza & Distribuie

Descriere

In ultima vreme, pe multe pagini web apar bannere publicitare si text-linkuri care au alaturat brandul renumitului motor de cautare Google, si apar in diferite limbi: ?Ads by Goooooogle?, ?Anunturi Goooooogle?, ?Anuncios Goooooogle? in functie de limba principala a sitului respectiv. De exemplu, chiar aici pe roportal: roportal.ro/en/ Dar merita, oare, sa afisam reclamele acestea? Ce conditii trebuie sa indeplineasca situl? Ce sume se pot castiga? Cand si cum putem sa incasam sumele obtinute din publicitate? Acestea sunt intrebari la care vom raspunde imediat.

In primul rand, Google are ? in acest caz ? rolul unei mari agentii de publicitate: pe de o parte lui i se adreseaza cei care vor sa isi promoveze produsele, respectiv clientii viitoarelor campanii publicitare, dar si tu, cel care ai un site si ai spatiu disponibil pentru reclama (iar in acest caz vei deveni furnizor). Programul prin care se desfasoara aceasta publicitate on-line se numeste AdSense, iar ?povestea? incepe de aici: google.com/services/adsense_tour/. Pentru o parte dintre intrebari, puteti citi informatii utile chiar de aici.

Avem un scurt tur ? Quick tour ? unde ni se explica, in mare, ce face programul. De asemenea, avem butonul de aplicare ? pentru ca, inainte de a fi primit in cadrul acestui program, Google analizeaza situl tau, sa vada daca exista posibilitatea de a-si plasa anunturi pe el si abia apoi iti confirma sau infirma dreptul de a participa. Pentru inregistrare nu este nevoie decat de o adresa de email si cateva date despre detinatorul sitului pentru ca, pe numele acestei persoane, va fi emis ulterior cecul prin care se plateste publicitatea, iar el va fi trimis pe adresa trecuta in formular, deci e foarte important ca aceste date sa fie cat mai complete si corecte.

Urmeaza apoi configurarea: odata acceptat de Google, primiti un email de confirmare si un link de unde puteti stabili cum vor arata anunturile de pe sit: daca vor fi banere sau text-linkuri, locul unde vor fi amplasate, dimensiunea, pana si varianta cromatica in care vor fi afisate anunturile. De asemenea, e foarte important de stiut ca google publica respectivele anunturi in functie de zona geografica, in limba principala a sitului si in functie de meta-tagurile pe care le gaseste pe pagina, astfel incat anunturile sa fie relevante pentru vizitatorii sitului respectiv. Pentru a nu avea ?surprize? neplacute, aveti posibilitatea de a cere ca anunturile anumitor firme concurente sa nu fie publicate pe site.

De asemenea, se mai pot configura anunturi sau link-uri alternative, care sa fie publicate atunci cand Google nu gaseste anunturi relevante pentru pagina ta si nu vrei sa ramana spatiul nefolosit. In final, se genereaza codul HTML care va fi inserat in pagina ta. Si de aici, la fiecare clic pe link-ul respectiv, vei primi o suma de bani. Cel mai interesant lucru este ca aceasta suma variaza in functie de tipul anunturilor de pe pagina ta: din experienta, anunturile intr-o limba straina se platesc mai bine decat cele in limba romana. Acum trebuie ?doar? sa ai cat mai multi vizitatori interesati de link-urile cu reclame, care sa dea clic pe ele si sa ?iti? adune o suma de minim 100 USD, dupa care Google va trimite cecul. Daca doriti sa renuntati la AdSense, atunci orice suma de peste 20 USD va fi virata in contul vostru. Multa bafta!