Esti nefericit și ai depresie? Află cum poți să te eliberezi de aceste stări

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridepresie
Ultima actualizareMiercuri 13 septembrie 2017
Vizualizari1434

Voteaza & Distribuie

Descriere

Când te simți rău sau ai un disconfort îți dai seama imediat, emoțiile sunt cele care spun ceva despre starea ta, astfel de semnale trebuie luate în seamă spre a face ceva, pentru a schimba și rezolva situația. Tristețea și furia sunt emoții clare care indică că ceva nu este în regulă cu tine, cu viața ta. Depresia și stările proaste de dispoziție te copleșesc uneori în viață, ele sunt provocate de situațiile pe care le trăiești la un moment dat, când simți că nu mai ai curaj, nu mai ai încredere în tine, sau nu mai ești bun de nimic.

Pentru a trece peste astfel de stări este bine să te concentrezi pe prezent, dar să nu te judeci prea aspru pentru ceea ce ai pățit, în viață este bine uneori să nu te iei prea în serios, pentru că nimeni nu face asta. Poți trece încet peste orice situație dacă încerci să stai ancorat în prezent. Este în regulă să fii trist, să plângi, și chiar să te vadă cei dragi că ai astfel de stări, dar că încerci să reziști. Mulți oamenii sunt înnebuniți să fumeze o țigară atunci când sunt supărați. Mai mult decât atât, ei fumează și când sunt fericiți, când sunt bucuroși de ceva. Cumpără țigări, tutun, tuburi țigări de pe Internet și cred că au găsit soluția pentru a se relaxa, pentru a scăpa de stres. Ei au senzația că fumatul este un sprijin atunci când sunt în situații proaste, că îi ajută să le depășească.

Din păcate, fumatul nu acoperă senzațiile rele pe care le au, din contra le accentuează, astfel ei fumează iar și iar pentru a scăpa de stările create de fiecare țigară precedentă. Senzațiile de plăcere sau de iluzie că se simt mai bine sunt atât de nesemnificative încât chiar ei recunosc faptul că după ce fumează se simt mai rău, mai obosiți și fără niciun chef de a face ceva. Organismul reacționează la substanțele primite prin fumul de țigară inhalat, caută să imunizeze efectele negative ale acestora și ale nicotinei și astfel apar schimbări la persoana care a fumat. Cu trecerea timpului lucrurile se agravează, disconfortul crește și sănătatea ajunge să fie tot mai rea.

Depresia poate scădea nivelul de energie din corp, poate provoca insomnie, oboseală, epuizare și poate duce la obezitate (din cauza tendinței de a mânca în exces). Nefericirea simțită la un moment dat de fiecare om face parte din viața acestuia și dacă nu știe cum să-i facă față poate ajunge rapid la depresie. Trebuie să știi să depășești stările de tristețe pentru că ele sunt trecătoare, dacă îți accentuezi părerea negativă despre tine poți ajunge la o stare mentală proastă, la emoții negative și la tulburări depresive majore. Depresia trebuie evitată pentru că ea poate afecta foarte mult corpul și mintea, și în general sănătatea.

Psihologii consideră important să încerci să-ți alungi gândurile negative, să-ți limpezești mintea, să-ți menții atenția pe lucruri bune, pozitive. Este bine să te concentrezi pe un anumit lucru sau obiect, astfel mintea se va limpezi. Respirația profundă te ajută să te relaxezi, să îți schimbi senzațiile corporale, să scapi de gândurile și sentimentele negative și să te calmezi. Dacă te concentrezi pe senzațiile pe care le ai atunci când respiri poți observa că este destul de ușor să te eliberezi de energia negativă care te afectează, de gândurile negre și de stările rele. Conștientizarea respirației îți poate stabiliza și liniști mintea, ea are un efect bun împreună cu sentimentele, gândurile și senzațiile pozitive.

Stările depresive sunt cauzate de sentimentele negative, de senzațile din corp care duc la o gândire negativă, și pot afecta organismul. Când ești în depresie chiar dacă dormi toată noaptea a doua zi simți că ești încă obosit. Depresia îți scade nivelul de energie și te face să te simți fără putere, apatic, ba mai mult ajungi să îți pui întrebări nedorite, de ce te simți așa, sau începi să te judeci destul de aspru pentru situația creată. Îți dorești să nu mai fii așa, dar nu reușești.

Reacțiile emoționale pe care le ai și gândurile își pun amprenta asupra corpului tău și ai senzația de oboseală, de lene, de îngreunare, și astfel tot mai mult te îndrepți spre starea de depresie. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, trebuie să faci eforturi să te eliberezi de tensiunile din viața ta, să scapi de stres și de gânduri negre, să te concentrezi pe ceea ce este bun în prezent. Dacă ceva nu merge este bine să dai răgaz timpului, să nu îți plângi de milă, să te lași puțin purtat de valuri, pentru că toate vor trece, iar sentimentele plăcute vor începe să apară de la sine, noi situații neașteptate vor începe să se producă în viitor. Se spune că poți trece peste situațiile proaste dacă te concentrezi pe prezent și faci ceva să rezolvi ceea ce se mai poate.