De ce sa alegi imbracaminte din fibre naturale si care este cea mai potrivita alegere conform Bambu.ro

Detalii

CategoriiShoping
Tagurihaine
Ultima actualizareMiercuri 22 ianuarie 2020
Vizualizari990

Voteaza & Distribuie

Descriere

Imbracamintea sintetica este de domeniul trecutului, acum peste 40% din fibrele folosite in industria textila provin din surse naturale vegetale precum bumbac, iuta, in, canepa si bambus, conform specialistilor Bambu.ro. Restul provin de la animale precum lana de oaie, capra, iac, alpaca, viermi de matase, sau sunt create in mod artificial printr-un proces ce soncuma energie si genereaza poluanti sub forma de metale grele si de dioxid de carbon.

Caracteristicile fiecarei fibre naturale in parte, inclusiv caracteristicile bambusului, conform Bambu.ro

Daca pana acum imbracamintea ecologica se adresa numai bebelusilor, acum aceasta se adreseaza inclusiv persoanelor adulte. Lenjeria intima din bambus, aceasta planta minune din care pot fi realizate mii de lucruri, de la haine si pana la mobila si accorii, este recomandata atat femeilor, cat si barbatilor. Bambusul este crescut fara pesticide, fara fertilizatori, hainele sunt moi, matasoase, asemenea casmirului, sunt rezistente si nu provoaca alergii, retin umezeala si lasa pielea sa respire. De asemenea, hainele din bambus sunt termo-reglabile si se mentin proaspete mai mult timp.

Pe de alta parte, lana are o durata de viata mult mai mare decat alte fibre, ajutand la mentinerea temperaturii corpului si protejand de frg si de caldura excesiva. Lana merinos, pe de alta parte este delicata cu pielea, are o capacitate mare de retinere a temperaturii in raport cu propria greutate, de aceea aceste haine sunt mult mai usoare, mai moi si mai placute la atingere. Lana merinos are proprietati antibacteriene, nu absoarbe mirosuri si se curata usor.

Bumbacul este cea mai cunoscuta si mai apreciata fibra textila. Acesta creeaza o senzatie placuta pe piele si ii permite sa respire, poate retine un grad mare de apa fara a crea disconfort, fiind totodata rezistenta la frecare, se rupe greu si poate fi spalata la temperaturi foarte ridicate. Comparativ cu bumbacul, bambusul nu poate fi spalat la mai mult de 40 de grade Celsius.

Matasea este o alta tesatura naturala premium, usoara, aerisita si durabila, care imbraca pielea cu delicatete si este ideala pentru doamne si domnisoare, atat sub forma de lenjerie intima, cat si sub forma de haine de zi cu zi. Matasea rezista la mirosuri si la murdarie, are proprietati anti-microbiene si este hipoalergenica. Fiind cel mai mare organ al corpului, pielea este foarte importanta si trebuie ingrijita in mod corespunzator. Imbracamintea din fibre naturale, indeosebi cea din bambus contribuie nu numai la un somn mai bun, ci si la o mai mare incredere in sine si in fortele proprii, reduce sansele de dezvoltare a unor alergii sau eczeme si garanteaza dezvoltarea naturala armonioasa a pielii.

Confortul oferit de lenjeria din bambus, precum si protectia impotriva bacteriilor, a razelor UV, posibilitatea de a absorbi transpiratie, de a lasa pielea sa respire, de a regla temperatura corpului sunt doar cateva dintre argumentele necesare in acest sens.