Apa si importanta ei vitala pentru sanatate

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6373

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nutrientul cu cea mai mare importanta pentru corpul nostru e reprezentat de apa. Aceasta ne este la fel de necesara precum aerul de care avem nevoie sa respiram. Absolut toate functiile organismului uman depind de existenta acestui lichid. Cantitatea si calitatea apei pe care o consumam lasa o amprenta puternica asupra sanatatii noastre.

Retine aceste lucruri inedite despre apa, element de o importanta vitala pentru sanatate:

1. Cercetarile de specialitate atesta faptul ca cea mai buna apa de baut este cea cu un continut echilibrat de minerale. Apa minerala sau plata ce provine dintr-o sursa sigura este cea mai indicata.

2. Bauturi ca alcool, ceai si sucuri nu sunt cele mai potrivite surse de apa deoarece au si un efect diuretic asupra organismului.

3. Atunci cand se aleg filtrele de apa pentru gospodarie se tine cont de specificul problemei pentru care s-a cerut filtrarea. Inainte de alegerea filtrelor se recomanda o analiza chimica a apei si cel putin la fel de important e procesul de intretinere a filtrelor de apa. E indicat ca acestea sa fie schimbate la intervale regulate de timp.

4. Forma solida a apei, gheata, poate avea efecte negative asupra persoanelor ce sufera de boli cardiovasculare. Diferenta mare de temperatura poate declansa un soc puternic suferindului.

5. Apa trebuie consumata la temperatura camerei, cel putin in timpul meselor. Cu cat este mai rece apa pe care o bem in acele momente, cu atat mai lent va fi procesul de digerare a alimentelor.

6. Consumul de apa nu e indicat in timpul ce mancam deoarece suntem tentati sa bem lichidul pentru a ingera mai usor alimentele in loc sa le mestecam normal inainte de a le inghiti.

7. E nerecomandata utilizarea apei calde de la chiuveta pentru consum. Mai potrivita e apa rece si fiarta. Apa calda ce curge prin tevi e supusa unui grad mai ridicat de coroziune si chiar poate contine deseuri periculoase ce dauneaza sanatatii.

8. Printr-o singura spalare pe dinti se utilizeaza cca 3 litri de apa.

9. Apa din corpul nostru reprezinta intre 60-70% din greutatea totala.

10. Un morcov contine in proportie de 90% apa.

11. Un om bea aproximativ 60000 de litri de apa pe parcursul vietii.

12. Trebuie sa avem atentie sa nu confundam apa cu o sursa de minerale, deoarece in compozitia ei se regasesc de cele mai multe ori si minerale anorganice pe care organismul nu le poate asimila. Corpul nostru va depozita aceste substante care in timp vor provoca aparitia unor afectiuni precum artrita sau pietrele la rinichi.

13. Un procent de 97% din apa intregii planete se gaseste in oceane. Numai restul de 3% este apa proaspata, pe care o putem consuma ca atare. Iar trei sferturi din aceasta apa proaspata provine din ghetari.

14. Aproximativ 270 litri de apa sunt folositi zilnic in gospodarie de o persoana cu activitati normale.

15. Toata apa este, intr-o proportie mai mare sau mai mica, minerala, exceptie facand apa distilata. Chiar si apa de ploaie contine impuritati.