Cum intarim imunitatea copiilor?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguricopii, imunitate
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1005

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fiecare parinte este ingrijorat la un moment dat de bolile si virozele pe care copilul sau le poate lua cand intra in contact cu alti copii, sau cu un mediu nou. De la banalul pojar sau alta boala a copilariei, pana la simptomele de raceala si gripa recurente care par sa pandeasca orice schimbare in viata celui mic pentru a-si face din nou simtita prezenta, orice tulbura starea de bine si sanatatea copilului este motiv de ingrijorare pentru adulti. Din acest motiv, clinica NEI Medica Asist va prezinta pe scurt cateva metode prin care pot fi tinute la distanta de cei mici virusurile si bacteriile.
Prima regula de aur pentru intarirea imunitatii vizeaza alimentatia. Studiile au dovedit faptul ca bebelusii care sunt alaptati in primul an de viata vor fi mai protejati in fata bolilor atat in copilarie, cat si ca adulti. Acest lucru se produce intrucat prin laptele matern sunt transmise nu doar substante nutritive, ci si anticorpii mamei catre copil. Odata cu trecerea la alimente solide, recomandat este sa se includa cat mai multe legume si fructe in alimentatie, dar si ceaiuri, sucuri naturale si miere.
In ceea ce priveste contactul celor mici cu lumea din jur, acesta trebuie sa se produca treptat, de la varste fragede. Din pacate, atentia excesiva a parintilor in ceea ce priveste igiena poate dauna la fel de mult ca si neatentia, prin impiedicarea copilului sa ia contact cu bacterii si microbi comuni, carora majoritatea populatiei le face fata cu usurinta.
Nu in ultimul rand, este cunoscuta legatura dintre starea psihica si starea de sanatate a unei persoane, ceea ce se aplica si in cazul celor mici. Un copil care traieste intr-un mediu ostil (parintii au des neintelegere, este certat pentru orice greseala, etc) va fi mai predispus sa aiba un sistem imunitar slabit. In sens contrar, rabdarea, explicatiile calme si dragostea celor din jur ajuta copilul sa devina nu doar un adult responsabil si capabil sa ia propriile decizii, ci si un adult sanatos.
Ceea ce pare a fi una dintre problemele cele mai grele carora parintii trebuie sa ii gaseasca rezolvare, este de fapt un lucru normal, care necesita doar atentie, rabdare si implicare din partea adultilor. La fel ca cel mic, si sistemul sau imunitar are nevoie de timp si de ajutor pentru a se dezvolta.


Informatii suplimentare pot fi gasite: www.neimedica.ro