Cum să cumperi scaune inteligent?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriscaune
Ultima actualizareLuni 3 februarie 2020
Vizualizari571

Voteaza & Distribuie

Descriere

Poziția pe care o avem când stăm la birou are repercusiuni imediate asupra felului în care ne simțim corpul. Dacă nu putem evita orele de stat pe scaun de-a lungul unei zile, putem măcar să facem acest proces cât mai puțin dăunător pentru sănătatea spatelui nostru. Alegerea scaunului trebuie să țină cont de câteva aspecte pe care le poți lua în considerare când cauți un model adecvat.

Postura

Totul pleacă de la postură. Cum ne ținem spatele în timp ce stăm jos determină felul în care se dispersează efortul mușchilor. Durerea de mijloc este generată de o suprasolicitare a lombarilor, motiv pentru care o susținere a lor în mod ergonomic ar trebui să fie un punct de plecare în alegerea scaunului potrivit corpului nostru. Orice scaun ar trebui să aibă un suport lombar, mai ales dacă este vorba de unul de birou.

Este modul cel mai bun prin care putem ameliora presiunea exercitată asupra discurilor lombosacrale, care poate fi și de trei ori mai mare decât atunci când stăm în picioare. La fel de important este felul în care ne ținem brațele în timp ce stăm la birou. Specialiștii recomandă să formăm un unghi de 90 de grade la nivelul cotului, atunci când ținem brațele pe birou. De aici reiese și aspectul înălțimii – scaunul trebuie ales și în funcție de statura fiecărui individ în parte.

În mod ideal, ecranul la care privim este bine să fie paralel cu ochii noștri, în așa fel încât capul nostru să fie cât mai puțin aplecat în față când lucrăm. De aceea scaunul ar trebui să fie reglabil sau măcar adaptat înălțimii utilizatorului.

În ceea ce privește picioarele, este recomandat ca tălpile să atingă podeaua sau măcar un suport pentru picioare. Genunchii ar trebui să fie flexați la 90 de grade, umerii cât mai relaxați și trași înapoi, iar spatele să fie sprijinit de speteaza scaunului.

Materialul

Alegerea scaunului potrivit depinde și de materialul din care este fabricat: nu uita că îl folosești frecvent, ceea ce înseamnă că se va uza mai repede decât alte piese de mobilier. Alege de pe https://www.scauneonline.ro/ un scaun realizat din materiale de calitate (lemn, metal cromat sau polipropilenă dură, flexibilă și rezistentă în timp), al cărui design nu face, însă, rabat de la confort.

Apoi, e bine să iei în considerare și diferențele de temperatură și de umezeală din aer de la un sezon la altul. Vara, de exemplu, un scaun cu tapițeria dintr-un material gros, sintetic va deveni incomod. Scaunele de birou din mesh sunt, probabil, cele mai populare în acest moment. Materialul sintetic este similar plasei, oferă o ventilare optimă, dar și durabilitate.

Imediat după aceea vin scaunele din piele. Indiferent că este vorba de piele naturală sau ecologică, acestea vor oferi un aspect elegant și sunt, de regulă, suficient de rezistente pentru un uz intens. Este important să verifici textura scaunului, dar și grosimea materialului, în momentul în care îți alegi modelul.

Scaunele din material textil – bumbac sau fibre sintetice – sunt, de asemenea, frecvent întâlnite. Dezavantajul este rezistența scăzută în timp, dar și faptul că nu permite pielii să se ventileze la fel de mult precum mesh-ul, de exemplu.

Prețul, designul, mărimea

Alegerea unui scaun potrivit ar trebui să fie făcută mai degrabă pe criterii practice și mai puțin pe argumente estetice. De exemplu, oricât de elegant sau frumos este un scaun cu spătar scund, s-ar putea să ofere un disconfort prea mare dacă simți că ai nevoie de un spătar înalt care să te ajute să-ți reglezi postura.

Prețul pe care îl plătim pentru un scaun potrivit se reflectă în confortul imediat, dar pe termen mediu și lung scaunul ales poate influența chiar starea noastră de sănătate. Având în vedere stilul de viață modern și faptul că orice om cu un job de birou full-time petrece opt ore sau chiar mai mult stând pe scaun de-a lungul unei zile, investiția într-un model potrivit devine o decizie mult mai importantă decât era, poate, în urmă cu 50 de ani.

Sursă foto: pixabay.com/photos/apartment-carpet-chair-living-room-1835482/