Cum să alegi un frigider nou: 5 criterii de selecție

Detalii

CategoriiShoping
Tagurielectrocasnice, frigider
Ultima actualizareLuni 17 ianuarie 2022
Vizualizari354

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru alegerea unui nou frigider, într-un apartament sau într-o casă, trebuie să țineți cont de câteva criterii. În caz contrar, veți avea un aparat electrocasnic nou, dar care nu corespunde nevoilor familiei voastre. Frigiderul se regăsește la vânzare în mii de sortimente, culori, cu o multitudine de funcții care vă ajută să vă păstrați alimentele o perioadă îndelungată, fără ca acestea să își piardă calitățile. Puteți găsi ceea ce vi se potrivește cel mai bine, dar numai după o analiză atentă a produselor online sau în magazinele fizice.

Poziționare

Primul pas, pentru cumpărarea unui nou frigider, îl reprezintă stabilirea dimensiunii acestuia (înălțime, lățime, adâncime). Asta pentru că trebuie să aveți în vedere locul în care va fi amplasat, numărul membrilor familiei, dar și stilul de viață al acestora. Persoanele care adoptă un stil de viață sănătos vor avea nevoie de mai mult spațiu pentru legume și fructe. Dacă optați pentru un frigider încorporabil el va trebui să se potrivească în dulapul special destinat frigiderului de la bucătărie. Dacă alegeți un nou spațiu pentru frigider este obligatoriu să vă asigurați că va încăpea în acel loc, dar și pe ușa de la intrare.

Dotări standard vs. Funcții moderne

Reglarea temperaturii de la distanță cu ajutorul telefonului, dezghețarea automată, iluminarea cu LED, bottle holder, fast freeze zone, ventilația smart, distribuitoare de gheață - sunt doar câteva dintre funcțiile suplimentare pe care producători renumiți le propun clienților. Atenție însă, fiecare dintre aceste funcții crește prețul frigiderului mult visat. Cei care nu au banii necesari pentru o astfel de achiziție au totuși posibilitatea de a alege cumpărături cu 0% dobândă, prin rate de la Flanco.

Compartimentare


Odată cu avansul tehnologic, frigiderele au design modern și multe compartimentări la interior. Un frigider mic va avea 2 - 4 rafturi, în timp ce unul potrivit pentru o familie numeroasă poate avea peste 9 rafturi. Unele modele au spații speciale numai pentru legume și fructe, cu posibilitatea controlului umidității, astfel încât acestea să reziste și să se mențină proaspete mai mult timp. Frigiderul simplu are un congelator poziționat sus sau în partea de jos. Pe piață sunt la vânzare și frigidere fără congelatoare, spațiul interior fiind în acest caz mai mare.

Eficiență energetică + consum anual

Scumpirea energiei electrice trebuie să fie un motiv în plus pentru a alege un frigider care nu vă va scoate mai mulți bani din buzunar pentru plata facturilor. Producătorii oferă o gamă variată, încadrată în clase energetice, în conformitate cu noile etichete energetice adoptate la nivelul UE. Frigiderele de capacitate mică (200 - 300 de litri) au consum mic, față de cele mari, de peste 400 de litri. Consumul poate fi influențat însă și de temperatura mediului înconjurător, precum și de setările modului răcire/congelare. Etichetele acestor tipuri de electrocasnice conțin informații despre consumul anual estimat, calculate pentru condiții optime de funcționare.

Investiție pe termen lung


Frigiderul este un aparat electrocasnic care este utilizat o perioadă mare de timp. Garanția oferită de producători este de minimum 2 ani, dar poate fi extinsă contra cost. În cazul frigiderelor cu funcții suplimentare, producătorii și importatorii oferă din start garanție pentru o perioadă îndelungată, dar și prețul este considerabil mai mare.

Fie că alegeți un frigider cu o ușă, unul cu două uși sau unul masiv, side by side, nu uitați că înainte de a pleca la cumpărături trebuie să vă stabiliți lista de priorități. Eficiența și funcțiile pentru care optați la cumpărarea unui frigider trebuie să fie corelate cu bugetul și stilul de viață pentru a vă putea bucura de micile plăceri ale vieții.

Sursa foto: pexels.com/photo/modern-kitchen-in-apartment-with-table-7511703/