O saptamana plina de concerte la Bucuresti si Sibiu

Detalii

CategoriiCultura, Divertisment
TaguriSibiu
Ultima actualizareLuni 18 mai 2015
Vizualizari1019

Voteaza & Distribuie

Descriere

O saptamana plina de concerte la Bucuresti si Sibiu
Dupa un start in forta pe 14 mai, simultan la Bucuresti si Sibiu, si primele zile ale Bucharest International Jazz Competition si Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, EUROPAfest 2015 isi continua seria celor 10 zile de evenimente astfel: 18 mai - concert extraordinar de jazz din Bucharest International Jazz Competition. Pe scena Teatrului Excelsior vor evolua: Shalosh | Israel, Zadeno Trio | Italia si Atom String Quartet | Polonia.
Tot de pe 18 mai pana la Gala EUROPAfest jazz-ul si clasicul se muta si in spatiul neconventional al Caffe Festival Ibis. De la mijlocul festivalului dam foaia si trecem intr-un registru mai destins, cadrul formal al salilor de teatru fiind inlocuit cu unul imbietor, de cafenea. O atmosfera fara pretentii, in care muzica buna, atmosfera si relaxarea sunt notele de baza. Artistii aduc putin din aerul oraselor cosmopolitane in mijlocul publicului: 18 mai, Monofunktional | Austria,pe 19 mai – Mynah | Italia. Agenda este completata din 20 mai de spectacole explozive in care trupele reusesc un melanj interesant intre stiluri si surpind prin originalitate si inovatie - Jam Session, “Classic meets Jazz” si pe 22 maiBest of Jazz”.
Zilele de 21 si 22 mai aduc din nou concerte si in Sibiu, pe scena salii Thalia. Sub bagheta dirijorului Theo Wolters din Olanda, pe 21 mai, Orchestra Filarmonicii din Sibiu ii are ca solisti pe Edwin Kim – vioara si Melanie Chae – pian, din Coreea de Sud, iar pe pe 22 mai, finalistii Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti vor evolua in Extraordinary Classical Concert | Best World Violinists.
23 mai reprezinta punctul culminant al festivalului avand loc Gala EUROPAfest. Pe scena Teatrului Odeon finalistii Bucharest International Jazz Competition isi vor disputa marele premiu. Tot cu aceeasi ocazie are loc si decernarea premiilor concursului de vioara, iar Casa Regala va acorda Diploma de Excelenta.
Festivalul este o gura de aer proaspat in peisajul bucurestean, unde publicul primeste de obicei doar ceea ce se vinde. Punand accentul pe calitate si mai putin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, incurajează apropierea publicului de genuri precum jazz, blues, clasic. De asemenea, asumandu-si rolul de formator, faciliteaza apropierea tinerilor de muzica buna oferind intrarea libera studentilor, in limita locurilor disponibile.
Inca 6 zile de rasfat marca EUROPAfest - concerte, exuberanta, emotii si atmosfera electrizanta pentru un public care apreciaza muzica de calitate, interpretarile inedite si este curios sa cunoasca artisti din 45 de tari.