Cum alegi deserturile pentru un eveniment special

Cum alegi deserturile pentru un eveniment special

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguricandy bar, prajitura
Ultima actualizareMarti 25 octombrie 2022
Vizualizari83

Voteaza & Distribuie

Descriere

Deserturile sunt nota finală perfectă pentru orice tip de eveniment sau ocazie specială. Cu opțiuni aproape infinite, selecția de deserturi pentru care optezi pentru a marca un eveniment deosebit este o oportunitate excelentă de a fi unic, creativ și de a-ți surprinde invitații în cel mai delicios mod posibil. Tipurile de desert pe care le alegi depind foarte mult de natura evenimentului pe care îl găzduiești, de propriile preferințe, dar și de modul în care invitații vor reacționa la simpla vedere a deliciilor din candy bar. Parcurge articolul următor pentru a descoperi câteva considerente cheie pe care să le ai în vedere atunci când alegi deserturile pentru un eveniment special.

Asigură-te că deserturile se potrivesc cu restul meniului

Cel mai important aspect atunci când vine vorba de alegerea deserturilor pentru o ocazie specială este ca acestea să se potrivească cu restul meniului și să-l completeze într-un mod savuros. Dacă meniul principal a fost unul greu, sațios, probabil alegerea unui sponge cake nu va fi cea mai inspirată, în timp ce un desert bogat în ciocolată poate fi alegerea ideală după un quiche sau o salată. Dacă meniul principal s-a încadrat într-un anumit stil de bucătărie, ideal ar fi să păstrați același stil și pentru deserturi. Altfel, oaspeții vor fi confuzi dacă un aperitiv spaniol este urmat de un fel principal grecesc și de un desert mexican. Preparatele ar trebui să treacă discret de la unul la altul, cu o temă sau o bucătărie anume care să le conecteze.

Alege deserturi tradiționale cu iz contemporan

Este dificil să alegi între un desert tradițional și unul care să poată fi un adevărat subiect de discuție, datorită faptului că iese în evidență. Însă alegerea se poate rezuma la tipul de eveniment organizat sau tipul de invitați prezenți la eveniment. În multe dintre cazuri, poți opta pentru ceea ce preferi, însă este posibil să găsești patiseri talentați, care pot îmbina tradiționalul cu stilul contemporan, pentru a crea deserturi care să se potrivească tuturor gusturilor.

Ține cont de tematica evenimentului când alegi deserturile


Dacă îți dorești ca evenimentul să fie unul memorabil, poți încerca să adaugi note personale deserturilor. Prăjituri cu suporturi pentru cupcakes, mesaje personale atașate deserturilor sau turnuri de prăjituri care ies în evidență, toate sunt alegeri inedite pentru un eveniment special. Mai mult, poți lăsa deserturile să fie inspirate de tematica locației evenimentului. De pildă, dacă vorbim despre petrecerea de botez a unei fetițe, candy bar-ul va fi dominat de prăjituri delicioase în nuanțe vesele de roz. Dacă ne referim la un candy bar de nuntă, a cărei tematică este una clasică, rafinată, atunci deserturile vor fi alese în consecință, păstrând stilul clasic.

Optează întotdeauna pentru arome pe placul tuturor invitaților

Știm cu toții că cele mai populare și mai îndrăgite arome în ceea ce privește deserturile sunt vanilia și ciocolata. Prin urmare, candy bar-ul de la eveniment va trebui să abunde în deserturi în care să predomine aceste arome. Pe lângă acestea, poți da frâu liber imaginației și poți selecta cele mai variate deserturi, cu arome comune sau mai puțin întâlnite, care să surprindă invitații într-un mod plăcut și savuros.

Asociază cele mai diverse deserturi din bucătăria franțuzească

Bucătăria franțuzească este recunoscută internațional pentru pasiunea în ceea ce privește deserturile. Până și cele mai simple croissante franțuzești se pot transforma într-un deliciu fin, așa că poți selecta deserturile renumite ale Parisului, dacă dorești să faci o impresie excelentă la eveniment. O cofetărie de inspirație franceză poate crea cel mai apetisant și delicios candy bar, oferind invitaților o mulțime de deserturi savuroase, care încântă atât privirile, cât și papilele gustative.

Deserturile speciale ajută întotdeauna la crearea unui eveniment și mai special, așa că ține cont de recomandările noastre pentru a alege cele mai potrivite deserturi cu care să marchezi un eveniment special din viața ta.


Sursa foto: Freepik.com