Cum să îți pregătești propriul candy bar

Detalii

CategoriiAlimentatie
Taguricandy bar
Ultima actualizareMiercuri 14 octombrie 2020
Vizualizari930

Voteaza & Distribuie

Descriere

Probabil nu ești familiarizat cu termenul de candy bar, dar sună prea bine ca să fie ceva rău. Nu greșești deloc. Un candy bar este un loc cu foarte multe prăjituri, bomboane, decorațiuni, flori, un spațiu potrivit pentru o aniversare, o nuntă, un botez, în general o petrecere. Cu alte cuvinte, un candy bar este un loc special amenajat pentru amatorii de dulciuri. Un candy bar vine la pachet cu multe calorii și mult zahăr, dar acest aspect contează mai puțin atâta vreme cât dulciurile se consumă între prieteni și astfel de evenimente sunt rare. În acest articol îți spunem cum poți organiza în câțiva pași simpli propriul candy bar, pentru a petrece clipe minunate alături de invitații tăi.

Ideea de la care trebuie să pleci este aceea că de la un candy bar nu trebuie să lipsească nimic, în sensul că fiecare invitat trebuie să găsească acolo ceva ce-i place la nebunie. Modul în care alegi să amenajezi candy bar-ul este la fel de important, iar pentru acest lucru sunt recomandate platouri de diferite forme și care se încadrează într-un stil asemănător.

Iată câteva idei din care te poți inspira pentru a amenaja un candy bar dacă nu perfect, atunci sigur pe placul invitaților tăi.

Apreciază numărul invitaților


Trebuie să știi de la început cam câți invitați vei avea la petrecere, pentru că nu dorești ca oaspeții tăi să nu mai găsească prăjituri, dar nici nu vrei să rămâi cu multe dulciuri după petrecere. De aceea este important să știi, aproximativ, numărul de oaspeți.

Alege o temă pentru petrecere

Candy barul tău trebuie să aibă o anumită tematică, iar tematica este legată de culorile folosite. Cel mai indicat ar fi să te mărginești la 2-3 culori. Desigur, poți opta și pentru o multitudine de culori, dacă intenționezi o petrecere curcubeu. Nu uita esențialul, un bufet de dulciuri trebuie să atragă toate privirile.

Bugetul stabilit


Oricât de mult ți-ai dori un candy bar desăvârșit, trebuie să-ți aduci aminte că este necesar să te încadrezi într-un buget. Mai mult decât atât, trebuie să iei în considerare faptul că bugetul va fi, cel mai probabil, depășit.

Ce dulciuri alegi pentru bufetul de dulciuri

Cel mai probabil, macarons vor fi vedetele petrecerii. Se pot adăuga:

  • cupcakes;
  • cake pops;
  • bezele de toate culorile;
  • tarte cu fructe;
  • marshmallows;
  • jeleuri;
  • mini ciocolate;
  • ursuleți gumați;
  • bomboane Raffaello;
  • M&M;
  • acadele în diferite culori și forme;
  • drajeuri Skittles.

Pentru petrecerile mai sofisticate, poți merge și pe ideea de tort, cheesecake sau chiar o fântână de ciocolată. Alege întotdeauna dulciuri care nu au creme care se topesc sau prăjituri dificil de consumat în picioare. Iar dacă vrei un candy bar de neuitat, poți așeza alături o mașină de vată de zahăr și o alta de popcorn. De asemenea, o altă idee ar fi să alegi dulciurile în funcție de sezon: dacă este iarnă, optează pentru prăjituri cu nucă, scorțișoară, portocale, vanilie, iar dacă este vară optează pentru deserturi răcoroase, pe bază de fructe și frișcă.

Amenajarea bufetului de dulciuri

Este important să ai o piesă centrală a candy barului, ceva ce atrage atenția și se află în mijlocul mesei. Poate fi un suport de cupcakes supraetajat sau un tort cu mai multe etaje. De asemenea, este neapărată nevoie să organizezi dulciurile pe suporturi și etajere. Acestea te ajută în principal fiindcă poți organiza masa pe verticală, păstrând spațiu pentru alte platouri pe masă. Nu uita că bomboanele de mici dimensiuni (jeleuri, fursecuri uscate) pot fi așezate în bomboniere/cupe elegante din sticlă sau cristal.

Folosește tipizate de hârtie sau carton

Tipizatele de hârtie/carton pot include: numele prăjiturilor, ingredientele folosite, posibilii alergeni. Aceste note sunt utile și dau o notă de eleganță spațiului dedicat bufetului de dulciuri.

Ce trebuie să reții

  • În cazul unui candy bar este important nu numai numărul de dulciuri, dar și modul în care acestea sunt prezentate. De altfel, este bine să ai pregătit un aparat foto pentru a face fotografii, imaginile vor fi minunate.
  • Nu încărca foarte mult spațiul, diversifică produsele și organizează-le într-un mod plăcut din punct de vedere estetic.
  • Dacă ai prăjituri care nu pot fi servite cu mâna, nu uita să ai pregătite tacâmuri și veselă. Lasă-le la vedere și ai grijă ca acestea să nu strice decorul creat de candy bar.
  • Pune de asemenea la îndemâna oaspeților cutii nu foarte mari, în care să poată lua acasă dulciurile preferate.
  • Pentru că nu vrei ca masa cu dulciuri să se umple de șervețele, resturi de prăjituri, ambalaje, ai grijă ca în apropiere să se afle un coș destul de mare.
  • Nu uita să folosești și o bombonieră cu produse umplute cu coniac, sau vișinată, mai ales dacă petrecerea nu este pentru copii.
  • De asemenea, dacă vrei ca toată lumea să aibă acces la dulciuri, alege și prăjituri raw vegan, pentru adepții acestei diete.

Sursa foto: unsplash.com/photos/aJ9XZTzY59c
Sursă foto: imgur.com/a/gUwpGPV