Comert fara ecotaxa. Afaceri promovate prin pungi biodegradabile de la Pungescu, producator pungi

Detalii

CategoriiShoping
Taguripunga
Ultima actualizareMiercuri 25 martie 2020
Vizualizari651

Voteaza & Distribuie

Descriere

Producatorul de pungi Pungescu va propune sa scapati de grija depunerilor de declaratii la fondul de mediu prin utilizarea pungilor biodegradabile.

Comercianții care pun la dispoziția clienților pungi și sacoșe pentru cumpărături, cu mâner integrat sau aplicat, fabricate din materiale obținute din resurse neregenerabile trebuie să plătească o ecotaxă conform legislației în vigoare din țara noastră. Sunt exceptate de la plata alternativele ecologice (pungi biodegradabile și compostabile), produse din amidon sau celuloză. Plata ecotaxei de 0,15 per unitate, controalele Gărzii Naționale de Mediu ori ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ce se pot finaliza cu impunerea unor obligații de plată suplimentare), volumul ridicat al obligațiilor de raportare, activitate care presupune un consum important de resurse, plus costurile semnificative generate de îndeplinirea obiectivelor anuale de valorificare/reciclare a deșeurilor de ambalaje pot face extrem de dificilă folosirea pentru comerț a pungilor fabricate din resurse neregenerabile.

Alternativa fără bătăi de cap și fără ecotaxă: pungi biodegradabile

Pungescu, lider de piață în domeniul producției pungi biodegradabile, produce la comandă articole obținute din materii prime reciclabile: pungi biodegradabile, fie de ambalat fie pentru transport cumpărături (acestea din urmă personalizate), scutite de ecotaxă, certificate bio și oferă consultanță cu privire la grafică, texte, culori și tipul de pungă care să pună cel mai bine în valoare mesajul clientului. Acestea se aseamănă ca proprietăți și aspect cu cele „vechi”, din plastic obișnuit, păstrând intact nivelul de rezistență și anduranță, dar beneficiind - în plus - de marele avantaj de a fi pungi biodegradabile și compostabile. Pungescu este producator pungi bio iar pungile sunt de tip maieu sau banana, asociabile cu orice tip de afacere, de la farmacii la magazine alimentare sau companii cu profil industrial. Odată ce le testati, nu vă veți îndoi de calitatea lor superioară. Prețul acestor pungi biodegradabile este scăzut în comparație cu caracteristicile pe care le oferă. Mai multe informatii despre productia de pungi la adresa https://pungi-maieu.ro/producator-pungi-plastic/

Trecerea la pungi biodegradabile, o tendință locală și globală

Ținând cont că introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner a fost interzisă de la 1 iulie 2018, iar de la 1 ianuarie 2019 s-a interzis şi comercializarea acestora, este evidentă tendința locală de trecere treptată de la plastic la pungi biodegradabile. Înlocuirea plasticului cu pungi biodegradabile face parte, practic, dintr-un efort global de salvare a planetei ce câștigă amploare. Pungescu.ro vine în întâmpinarea noilor nevoi și tendinte personalizând pungi obținute din materii prime biodegradabile, care respectă standardele EN 13432.

Obligațiile suplimentare ale comercianților care nu folosesc pungi biodegradabile

Proiectul pentru modificarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje nu prevede doar interzicerea pungilor de transport din plastic subţite cu mâner, ci şi reguli mai dure ce trebuie respectate de comercianţi. Operatorii economici care comercializează pungi de transport din plastic sunt obligaţi să organizeze un sistem pentru colectarea ambalajelor reutilizabile și a pungilor de transport din plastic de la utilizatori sau consumatorii finali. În plus, comercianţii care vând produse în ambalaje primare reutilizabile și/sau pungi de transport din plastic sunt obligaţi să informeze consumatorii asupra sistemului de colectare și returnare a valorii de depozit plătită pentru acestea.