Cele mai comune modele de canapele

Cele mai comune modele de canapele

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4201

Voteaza & Distribuie

Descriere

In lumea compacta in care traim, unde spatiul este limitat iar casele si camerele sunt tot mai mici, canapelei i se acorda o importanta foarte mare. De fapt, canapeaua este cea mai utila si mai folosita piesa de mobilier din casa, in afara de patul din dormitor. Canapeaua este locul unde membrii familiei se relaxeaza, se uita la televizor, se joaca, etc, si unde se aduna toti in casa cuiva.

Din acest motiv, canpeaua trebuie sa fie o piesa de mobilier durabila, spatioasa, confortabila in raport cu restul camarei. Desi multi ar fi tentati sa o considere drept o simpla piesa de mobilier, prioritatea sa numarul unu este sa incapa un numar rezonabil de oameni raportat la dimensiunile camerei si sa fie un loc propice pentru relaxare.

canapea

Canapeaua trebuie sa se potriveasca cu restul camerei

Iata cateva modele de canapele, care variaza intre clasic si modern si descopera care se potrivesc cel mai bine cu stilul tau de viata:

1. Modern

Curat si cu linii drepte, modelul modern de canapea este caracterizat printr-o paleta de culori neutre si forme geometrice bine conturate. Canapelele in stil modern se potrivesc cel mai bine cu interioare aerisite, cu pereti albi si mobila sau accesorii in culori neutre.

canapea moderna

Model de canapea in stil modern

2. Romantic

Stilul romantic face apel la simturi si este caracterizat de feminitate, culori pastelate si materiale usoare, pure. Acestui tip de decor i se potrivesc canapelele in culori pastelate, acoperite cu perne din matase, matlasate, din catifea sau cu modele florale.

stil romantic

Model de canapea in stil romantic

3. Contemporan

Camerele de zi contemporane au linii rotunde, moi si elemente neutre, din mijlocul carora rasare cu indrazneala o pata de culoare. Poti obtine acest stil daca alegi o canapea cu linii curate si o silueta subtire. Nuanta canepelei poate fi vibranta, contrastanta cu restul incaperii, iar materialul poate avea mici forme geometrice cu conditia ca rezultatul final nu este unul foarte incarcat.

stil contemporan

Stilul contemporan la canapeleModele de canapele pentru casa ta{title}

4. De tranzitie

Daca esti in cautarea unei combinatii de traditional si contemporan, poti alege o canapea cu linii sofisticate, dar si simpla, cu un profil drept sau usor rotunjit. Pentru a mentine amestecul de sofisticare si simplitate al camerei, designerii recomanda modele de canapele in culori neutre si cu decoratiuni minimale.

stil de tranzitie

Si canapeaua poate fi un model de tranzitie

5. Clasic

Intr-o camera in stil clasic, suprafetele inchisse la culoare, afectate de patina timpului, sunt de preferat celor nou-noute. Daca iti doresti un asemenea stil, cauta o canapea veche, cu aspect impunator, sau macar care sa lase impresia de vechi. Fiecare obiect de decor din camera trebuie sa aiba o poveste a sa, o istorie aparte.

stil clasic canapea

Stilul clasic de canapea

6. Traditional

Clasic si confortabil, designul traditional se caracterizeaza prin mobile, inclusiv canapele, in stil familiar si consistent. Nu se demodeaza niciodata, arata mereu proaspat si poate fi obtinut fara eforturi prea mari. Poti alege un model de canapea de piele care sa se potriveasca perfect cu tonurile de bronz, verde sau culoarea piersicii in care sunt zugraviti pereti.

stil traditional de canapea

Canapeaua poate completa stilul traditional al camerei

7. Stilul anilor`50

Acest stil este caracterizat prin simplitate si forme naturale. In acea perioada s-au produs primele canapele in serie, motiv pentru care aspectul lor nu trebuie sa fie unul impunator, ci foarte simplu. Nu canapeaua este centrul focal al acestui stil. De cele mai multe ori conteaza ferestrele ample, podelele neacoperite si peretii simplii, de piatra.

stilul anilor cincizeci

Canapea in stilul anilor `50