Baza Royal Air Force bantuita de fantoma unui caine?

Baza Royal Air Force bantuita de fantoma unui caine?

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2532

Voteaza & Distribuie

Descriere

Zgarieturile de gheare pe parchet, intr-o camera goala, blana frecata de picioarele celor din jur, la cateva zile dupa moartea pisicii familiei, sau zgomotul de copite ale unui cal in galop, pe un drum pustiu, sunt tot atatea semne considerate de unii drept un indiciu al vizitei in lumea celor vii ale animalelor de companie decedate, puternic legate afectiv de locuri si persoane.


Un grup de cercetare a fenomenelor paranormale din Marea Britanie sustine ca in urma investigatiilor membrilor sai la baza Royal Air Force din Scampton, Lincolnshire, locul de unde au decolat faimosii „spargatori de diguri" din 1943, s-a constat ca baza este bantuita de fantoma unui caine labrador, ciocolatiu, mascota escadrile cantonate aici in cel de-al doilea razboi mondial.
baza Royal Air Force din Scampton


baza Royal Air Force din Scampton
„Spargatorii de diguri" au decolat de aici pentru a ataca digurile Mohne si Eder din Germania, distrugandu-le in urma unei operatiuni extrem de riscante, care a presupus lansarea unei singure bombe cilindrice, capabila sa ricoseze din undele lacului de acumulare din fata digurilor si sa-si loveasca tinta. Atacul, condus de comandantul de escadrila Guy Gibson, s-a soldat cu inundarea intregii vai a Ruhrului, zona puternic industrializata. Pilotii escadrilei obisnuiau sa-l ia cu ei in zbor si pe labradorul-mascota, poreclit Nigger.
labradorul Nigger


labradorul Nigger
El apartinea comandantului Gibson. Echipa de investigatii paranormale a fost solicitata sa intervina dupa ce, in mai multe ocazii, un caine a fost auzit maraind si hamaind in fostul birou al lui Guy Gibson de la baza RAF si un labrador ciocolatiu a aparut, inexplicabil, in mai multe fotografii de grup realizate la baza, inclusiv in cele facute de un grup de scolari veniti in vizita. Se relateaza ca sute de persoane au raportat prezenta la Scampton a labradorului care are locul sau in istoria celebrei escadrile de „Dambusters". Unul dintre membri grupului de investigatii paranormale, Christine Bishop, afirma ca„este vorba de o prezenta spirituala aici, dar chiar daca ar fi doar o iluzie foarte complexa, este ceva foarte reconfortant sa vezi ca Nigger viziteaza locurile unde a trait si a fost iubit."Nu insa toate aceste prezente ectoplamice sunt atat de reconfortante. Exista si relatari despre creaturi care au fost mutilate si ucise si despre care se spune ca bantuie acele locuri, cum este povestea aparitiei unei pisici negre, mutilate si chinuite. Aceasta li se arata clientilor de la Manor Hall din Oxenby, langa Bristol. Nu era o imagine prea blanda si provoca teama.


Legenda locala dezvaluie ca pisica ar fi apartinut unui baiat care ar fi trait acolo in urma cu 500 de ani. Parintii lui au murit si a fost luat in custodie de un tutore crud, care l-a chinuit si l-a obligat sa vada cum pisica lui era torturata, mutilata si, in cele din urma, fiarta de vie. Baiatul a fost ucis si el si tutorele sau spanzurat pentru crima. Spiritul lor, al baiatului si pisicii, bantuie locul de peste 500 de ani, pisica aparandu-le oaspetilor de la Manor Hall (un han) mieunand sfasietor si sangerand. Unul dintre proprietarii hanului a ridicat o statuie in amintirea baiatului, adaugand si un basorelief al pisicii pe frontonul cladirii, pentru a-i imbuna.


Multe din creaturile fantomatice care bantuie drumeagurile englezesti sunt caii. Multe din campiile unde s-au dat lupte sunt bantuite de fantomele cailor (si soldatilor) ucisi acolo. Un cal alb, care apartinuse liderului regalist printul Rupert, este vazut adesea pe locul bataliei de la Edgehill, in Warwickhire. Asa numitii „intermediari", mediumuri care pretind ca-si pot pune clientii in legatura cu animalele lor de companie decedate, afirma ca unii oameni sunt mult mai deschisi spiritual pentru astfel de intalniri si astfel, unii membri ai familiei vad pisicile sau cainii lor decedati, trecand printre ei, in timp ce altii nu. Oricum, pentru Nigger, de la baza RAF Scampton, exista si unele dovezi fotografice, asa ca baza e sigur bantuita de simpaticul personaj.