Ciocolata neagra si beneficiile ei

Ciocolata neagra si beneficiile ei

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3913

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ciocolata neagra, cea fara lapte, cu un continut cat mai bogat in cacao (peste 60%) are foarte multe beneficii. Ciocolata neagra era folosita de populatia azteca in scopul imbunatatirii performantelor sexuale. Si astazi, ciocolata neagra se gaseste pe lista afrodisiacelor si este consumata in acest scop.

Ciocolata neagra


Ciocolata neagra
Ciocolata neagra poate avea mai multe roluri decat am crede. Dulciurile nu sunt tocmai sanatoase, insa ciocolata neagra poate fi un adevarat medicament. Bineinteles, in cazul fiecarei afectiuni unde ciocolata neagra poate avea vreun rol, nu se recomanda consumul in exces.


Arborele de cacao sau planta phenol contine unele elemente benefice mai multor afectiuni. Flavonoidul, substanta magica din ciocolata neagra, se mai poate gasi si in vin, afine si ceai verde. Ciocolata neagra mai contine minerale (magneziu, fier, calciu, potasiu, sodiu), vitamine (A, B1, B2, C, D si E), antioxidanti, acizi grasi.


Ciocolata neagra contine antioxidanti, chiar mai multi decat sucurile proaspete, cea mai mare concentratie gasindu-se in praful de cacao. Antioxidantii elimina radicalii liberi si alte molecule care duc la formarea unor afectiuni si boli ale sangelui.


Vederea poate fi imbunatatita in urma consumului de ciocolata neagra. Un studiu realizat la University of Reading, din Anglia, a aratat ca in urma consumului de ciocolata neagra, persoanele au simtit o imbunatatire a vederii in special in situatiile mai dificile, cum ar fi pe timp de ceata.


De asemenea, ciocolata neagra ajuta si la scaderea presiunii sangelui, fapt confirmat in urma unui studiu realizat in 2003 la Universitatea din Cologne, Germania. Acest lucru este datorat continutului bogat de antioxidanti. Antioxidantii continuti de ciocolata ajuta si la intarirea si protejarea organismului in fata nocivitatii mediului.


Totodata, ciocolata neagra poate sa reduca tensiunea arteriala. Flavonoizii gasiti in cacao sunt benefici in cazul tensiunii arteriale si in scaderea colesterolului.


Se pare ca ciocolata neagra poate sa reduca chiar si agresivitatea. Un studiu realizat la Universitatea din Kentucky a aratat ca persoanele care iubesc ciocolata neagra sunt mai tolerante.


Ciocolata neagra ofera buna dispozitie. De regula, cand consumam dulciuri, ne simtim apoi mai bine, cel putin psihic. Feniletilamina este o substanta secretata de creier, care induce o stare de euforie, iar aceasta substanta se gaseste si in ciocolata.


Tot flavonoizii din ciocolata sunt responsabili pentru faptul ca aceasta ajuta la pastrarea unui nivel bun de zahar in sange si la metabolizarea acestuia, descoperindu-se dupa unele cercetari realizate in Italia ca ciocolata neagra cu un continut mare de flavonoizi scade posibilitatea de diabet.


In acelasi timp, ciocolata neagra este buna si in cazul depresiilor, acestea putand fi evitate daca persoanele care se confrunta cu astfel de probleme vor face o cura de doua saptamani cu 40g de ciocolata neagra pe zi.


Alte beneficii:
  • Femeile pot sa isi realizeze masti din ciocolata neagra, acestea detoxifiind pielea, iar calitata epidermei poate fi imbunatatita cu timpul.
  • Ciocolata neagra poate chiar sa inlocuiasca fara nicio problema cafeaua, deoarece contine multa cofeina.
  • Ciocolata neagra imbunatateste si circulatia sangelui, fiind folositoare astfel in lupta creierului impotriva insomniilor si oboselii.
  • Ciocolata neagra ajuta si la prevenirea imbatranirii premature.
  • Ciocolata neagra este buna si in cazul bolilor de inima, insa trebuie sa fie consumata cu moderatie.
sursa foto: wikipedia.org