Ciocolata alba

Ciocolata alba

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari13785

Voteaza & Distribuie

Descriere

ciocolata-albaPrin definitie, ciocolata alba nu este de fapt ciocolata. Ea contine unt de cacao, un produs al bobului de cacao, care este folosit si pentru prepararea ciocolatei. Untul de cacao, care are o aroma slaba de ciocolata este combinat cu lapte, zahar si, de multe ori, cu alte ingrediente, cum ar fi vanilia pentru a crea produsul cremos cunoscut sub numele de ciocolata alba.



Pentru a fi etichetat cu denumirea de ciocolata, un produs trebuie sa contina bucati de cacao sau lichior de ciocolata. Lichiorul nu este alcool, ci un lichid mai gros produs atunci cand boabele de cacao fermentate, uscate si prajite sunt decojite si strivite. Acest lichior de ciocolata este ingredientul cheie in toate marcile de ciocolata de pe piata, cu exceptia ciocolatei alba.



Grasimea, care poate fi extrasa din lichior este numita unt de cacao si este ingredientul principal al ciocolatei albe. In timp ce pentru ciocolata obisnuita, untul de cacao este amestecat cu bucati de cacao, pentru ciocolata alba, se adauga zahar si lapte. Deoarece cafeina din ciocolata se gaseste in bucatile solide de cacao si nu in untul de cacao, ciocolata alba nu contine cafeina.



La fel ca si in cazul ciocolatei obisnuite si cea alba este incalzita, racita si apoi prelucrata pentru a atinge consistenta dorita, textura si stralucire. Produsul final se toarna in forme pentru a se intari si pentru a fi comercializata. Ciocolata alba a devenit populara in ultimii ani si este deseori folosita in cofetarie, fie singura sau in combinatie cu alte tipuri de ciocolata.



Pentru ca etichetele de ciocolata alba nu sunt standardizate inca, exista unele produse care nu contin unt de cacao. De obicei, aceste bomboane contin ulei vegetal si le lipseste aroma bogata si cremoasa cu care se mandreste adevarata ciocolata alba. Inainte de a cumpara, verificati etichetele de pe ambalaj pentru a va asigura ca are in componenta unt de cacao.



Untul de cacao este o grasime foarte stabila si are o durata lunga de viata, fara a se degrada. Acesta contine mai multi antioxidanti naturali si are un termen de valabilitate de mai multi ani. Se foloseste si in alte produse, cum ar fi sapunurile, cremele hidratante si alte produse de ingrijire a pielii.