Destinatii de ciocolata

Destinatii de ciocolata

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5166

Voteaza & Distribuie

Descriere

ciocolata


Iata mai jos 5 destinatii de calatorie ideale pentru ciocoholici - nu exista locuri mai bune pe pamant pentru a gusta unele dintre cele mai bune sortimente de ciocolata:


5. San Francisco, California

Bay Area este casa unuia dintre cei mai vechi producatori de ciocolata din Statele Unite, ceea ce il face o destinatie pentru multi iubitori de ciocolata. Ca si in New York, tururile de ciocolata sunt o modalitate foarte buna de a vizita cele mai bune magazine de ciocolata din in San Francisco. De asemenea, pentru putina istorie, este recomandata o plimbare prin Ghirardelli Square, care a fost initial construit ca o extindere a vechii fabrici de ciocolata Ghirardelli.


4. Oaxaca, Mexic

Mezoamericanii au fost primii ciocolatieri din lume, si de atunci Mexicul a continuat sa produca ciocolata. Astazi in Oaxaca, locuitorii au imbratisat ciocolata ca o parte din cultura lor si se pare ca turistii care viziteaza orasul nu pot merge pe strada fara sa li se ofere, intr-o forma sau alta, ciocolata calda, produse de patiserie cu ciocolata sau bomboane de ciocolata. Desi exista aici producatori importanti, cea mai mare cantitate de ciocolata din Oaxaca se face dupa retete vechi de familie, intr-o maniera invechita, razuita fie cu mana sau cu rasnite electrice si framantata cu mana.


3. Barcelona, Spania

Spaniolii au fost primii europeni care au incercat ciocolata adusa din Lumea Noua, iar Barcelona a ramas, inca de atunci, o destinatie pentru iubitorii de ciocolata. Printre realizarile sale in ceea ce priveste aceasta delicatesa dulce, orasul se poate lauda ca primul aparat de facut ciocolata a fost construit acolo in 1780. Barcelona celebreaza astazi patrimoniul sau de ciocolata printr-un muzeu dedicat in intregime ei, Museo de La Xocolata, care ofera totul, de la sculpturi de ciocolata la ciocolata calda.


2. Zurich, Elvetia

Elvetia consuma mai multa ciocolata pe cap de locuitor decat orice alta tara, si nici nu e de mirare, avand in vedere ca este casa unor companii de renume mondial cum ar fi Cailler-Nestle, Toblerone, Lindt, Treuscher si Sprungli. Zurich este inima productiei de ciocolata, iar Lindt, Treuscher si Sprungli toate au fabrici si magazine in oras. Pentru o experienta cu adevarat unica, Swiss Travel Sistem, impreuna cu Cailler-Nestle, ofera o excursie cu trenul „Swiss Chocolate", care pleaca de la Montreux si face o oprire la Gruyères (unde se face si branza Gruyere), inainte de a ajunge la Broc unde oaspetii fac un tur al fabricii Cailler-Nestle.


1. Bruxelles, Belgia

Intreaga Belgie este un paradis ciocoholic, avand 12 fabrici de ciocolata, 16 muzee de ciocolata si peste 2.100 de magazine de ciocolata. Cu toate acestea, Bruxelles se ridica deasupra tuturor. Orasul gazduieste doua dintre cele mai mari companii de ciocolata din lume, Godiva si Leonidas, precum si multe buticuri mai mici de ciocolata. Chiar daca la Bruxelles se gasesc toate tipurile de ciocolata, pralinele sunt la loc de cinste. De fapt, acolo au fost create de Jean Neuhaus in 1912. Daca vizitati Bruxelles-ul, asigurati-va ca mergeti la Musee du Cocao et du Chocolate, unde puteti afla despre cum se face ciocolata.