Cele mai importante avantaje ale tiglei metalice pentru acoperis

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAcoperis, tigla metalica
Ultima actualizareJoi 27 iunie 2019
Vizualizari1058

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acoperisul este una dintre cele mai importante parti ale unei constructii, iar de aceea ar trebui realizat doar din materiale de cea mai buna calitate. Un acoperis nu are doar rol estetic, ci totodata este conceput pentru a proteja intreaga cladire de precipitatii, de razele soarelui dar si de alti factori care ar putea afecta structura cladirii. Pentru o cladire durabila este nevoie de un acoperis realizat, la randul sau, din materiale durabile. Acoperisurile au, de regula, o structura foarte complexa, insa tigla reprezinta una dintre piesele de baza ale acestora. In acest sens, tigla metalica reprezinta una dintre cele mai bune optiuni la care poti apela atunci cand iti construiesti acoperisul.

Popularitatea tiglei metalice este usor de justificat, motivul principal pentru care tot mai multi constructori aleg sa o foloseasca pentru realizarea acoperisurilor fiind faptul ca prezinta o multime de avantaje. Despre avantajele tiglei metalice ne-am propus sa discutam si noi in acest articol. Mai exact, dupa ce ne-am consultat cu echipa de la LinerEcomet.ro am realizat o lista cu cele mai importante avantaje ale tiglei metalice pentru acoperis. Descoperindu-le, te vei convinge si tu ca ar trebui sa folosesti tigla metalica pentru acoperisul casei tale.

Are un important rol estetic

Tigla metalica este disponibila intr-o varietate foarte mare de culori. Practic, indiferent care sunt gusturile tale in materie de culori pentru acoperis, cu siguranta vei gasi cel putin o nuanta pe placul tau. Folosind tigla metalica pentru acoperis, vei oferi casei tale o nota de design foarte atragatoare, ceea ce iti va aduce foarte multa satisfactie. Poti construi casa visurilor tale folosind tigla metalica in nuanta preferata, astfel incat visul tau sa devina realitate.

Este usor de montat

Unul dintre cele mai importante avantaje ale tiglei metalice este simplitatea sa de montare. Practic, aproape oricine isi poate acoperi casa cu tigla metalica, atata timp cat are un minim de cunostinte dar si sculele necesare la indemana. Chiar si daca alegi sa nu montezi personal tigla pe casa, simplitatea de montaj ramane in continuare un avantaj. Firma la care apelezi iti va putea acoperi casa in scurt timp, iar costurile pentru montaj vor fi in raport cu dificultatea lucrarii. Vei plati mai putin, iar acesta este un avantaj de neignorat.

Nu este foarte grea

Atunci cand tigla are o greutate redusa, principalul avantaj este faptul ca greutatea sa nu va afecta greutatea cladirii. De asemenea, nu ai nevoie nici de o structura foarte solida pentru a monta tigla in cele mai bune conditii ci poate fi montata la fel de bine si pe o structura usoara. Iar prin faptul ca are o greutate nu foarte mare, tigla metalica este si mai usor de manevrat, atat la montaj cat si la achizitie. Beneficii peste beneficii. Nu necesita intretinere Constructia unei case este destul de cositisitoare. De asemenea, chiar si acoperisurile au preturi greu de suportat uneori. Drept urmare, dupa ce ti-ai construit casa, te astepti probabil sa nu mai fii nevoit sa platesti alte costuri suplimentare pe viitor. In acest sens, ar trebui precizat faptul ca tigla metalica nu necesita intretinere, drept urmare nu vor fi costuri ulterioare.

In timp ce alte tipuri de acoperisuri necesita intretinere frecventa, tigla metalica este avantajoasa deoarece se prezinta foarte bine in fata solicitarilor metalice si nici nu se decoloreaza, pentru a fi nevoie de revopsire. Rezistenta tiglei metalice este, de asemenea, un alt avantaj ce merita mentionat. De exemplu, acoperisurile Liner Ecomet au o rezistenta superioara la conditiile climatice severe precum gerul, ploaia, zapada sau vantul. Chiar si in cazul unui incendiu, aceasta tigla metalica ofera un grad superior de siguranta. Drept urmare, durata de viata a tiglei metalice Liner Ecomet este mai mare de 50 de ani.

Concluzionam, asadar, faptul ca tigla metalica este un material demn de luat in considerare atunci cand iti construiesti casa. Este durabila, are un aspect placut, o greutate redusa si totodata este usor de lucrat cu ea.