Ce sunt migrenele si cum le putem preveni

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareMiercuri 22 aprilie 2020
Vizualizari651

Voteaza & Distribuie

Descriere

Despre migrene tot auzim, o problemă pe care o întâlnim atât la bărbați cât și la femei. Deși au o recurență mai mare în rândul femeilor, și o frecvență crescută la femeile care au născut, aceste dureri de cap dau bătăi de cap atât persoanelor care suferă de aceste crize cât și celor apropiați.

Există mai multe tipuri de migrene în funcție de zona de la care pleacă durerea. Pot fi frontale, pot ataca ceafa, tâmplele sau toată cutia craniană. Altfel spus, nu există un tip de migrena care poate fi generalizat. Majoritatea persoanelor care se plâng de durerile intense au peste 50 de ani. Înainte de a încerca anumite tratamente sau medicamente, înainte de a achiziționa no spa de la farmacie e bine sa consulți medicul neurolog care poate să îți spună exact cauza și localizarea exactă a migrenelor. Altfel spus, tratarea migrenelor e o misiune imposibilă, dar ele pot fi prevenite printr-o dietă atentă, printr-un stil de viață sănătos și complementar cu ajutorul unor produse din plante. În plus, este bine să eviți să vorbești des la telefon pentru a evita iradierea cutiei craniene, pentru că și câmpurile electromagnetice pot provoca dureri de cap.

Cum se manifestă migrenele?

Există un tip de migrenă cu aură, care durează mai multe zile și care, din cauza durerii intense afectează și alte simțuri. Practic, din cauza simptomelor a migrenei pacientul își pierde simțul orientării, are fosfene (luminițe pe care le vede în fața câmpului vizual), manifestă fotofobie (nu suportă lumina intensă), are stări de greata, varsaturi.

De ce apar migrenele?

Sunt teorii care spun că migrenele au o incidența mai mare la femei, mai ales la cele care au avut nașteri naturale, dar sunt o mulțime de bărbați diagnosticați cu migrene și nimeni nu poate explică exact de ce. Sunt persoane care au migrene și timp de 72 de ore sau mai mult. Există un caz cu o persoană care și a dat seama că are migrene încă de la vârstă de 5 ani. În prezent se cunosc mai mult anumiți factori de risc, parte a simptomelor migrenoase, cum ar fi abuzul de alcool, fumatul excesiv, stresul sau lipsa de somn.

Unii medici vorbesc și de faptul că genetica pare să joace un rol important și dacă unul dintre părinți a fost diagnosticat cu migrene, acesta poate să transmită durerile mai departe. În plus, s-a descoperit că sunt mai multe șanse că un copil să sufere de migrene dacă mama lui suferă de migrene. Există și teoriii care vorbesc despre dezechilibrele la nivelul substanțelor chimice din creier - inclusiv serotonină, dopamină, substanțe care ajută la reglarea durerii în sistemul nervos - pot fi, de asemenea elemente de tip catalizator care pot accentua intensitatea crizei sau pot prelungi durata lor.

Cercetătorii britanici au descoperit de exemplu că în timpul crizelor puternice de dureri de cap nivelul de serotonină scade drastic din organism cu procente cuprinse între 45% și 65%. Acest lucru poate face că nervul trigemen să elibereze substanțe numite neuropeptide care se deplasează către meninge și de aici poate apărea durerea cronică de cap.

În cazul bărbaților care au crize de dureri de cap, s-a stabilit că anumite alimente pot crește incidența crizelor, intensitatea lor și durata. De exemplu, brânzeturile învechite, alimentele prea sărate sau prea bogate în aditivi pot genera dureri de cap. De asemenea, un regim alimentar haotic cu pauze mari între mese poate fi un factor declanșator. Legat de aditivii alimentari, una dintre substanțele cu cele mai mari incidente de migrene este glutamatul monosodic folosit în exces în industria alimentară.

Cum le putem preveni?

Așa cum am spus anterior, există o mulțime de căi de prevenție, de la alimentație și stil de viață la diferite produse complementare pe bază de plante. Un astfel de produs sunt picăturile suedeze. Ce fac picăturile suedeze? Beneficiile picăturilor suedeze asupra sănătății sunt remarcabile și ele sunt remediu naturist excelent contra anemiei, contra oboselii, ameliorează durerile de cap, migrenele, durerile de dinți, durerile postnatale, durerile de stomac, fiind indicate inclusiv în tratarea colicilor. Și toate astea grație plantelor din compoziție precum: Angelicae radix, Dictamni radix, Tormentillae radix, Sennae folium, Castoreum și Camphora.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/expresie-faciala-stress-camera-incapere-3958868/