Incercari bizare de comunicare cu viitorul

Incercari bizare de comunicare cu viitorul

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriStatele Unite ale Americii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2071

Voteaza & Distribuie

Descriere

Viitorul nu poate fi atins decat prin modalitati care ar implica posibilitatea calatoriei in timp si nici atunci nu este sigur ca exceptiile constantelor universale ar permite un astfel de voiaj. Toate teoriile privind posibilitatea calatoriei in timp indica doar un traseu dinspre viitor spre trecut, si acela limitat strict la momentul aparitiei primei masini a timpului. Deci cum ar putea fi „atins" viitorul?


Se pare ca nici prin criogenie, prin inghetarea trupului in azot lichid si trezirea prin 3012. Cei care au semnat contracte cu diferite companii de criogenizare, nu au, de fapt, nicio garantie. Dar intre noi si viitorul indepartat ar putea exista o forma de comunicare lenta. Exista tot felul de proiecte de conservare a mesajelor destinate stra-stra-stranepotilor.


1. KEO

Misiunea prevazuta pentru un nou tip de sateliti, asa numitii KEO, este una simpla: plasarea pe orbita Pamantului la o altitudine sigura, indiferent ce se intampla „jos". Intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, satelitii KEO vor reintra in atmosfera terestra si se vor prabusi, desertandu-si relicvele si mesajele spre a fi citite de urmasi. Proiectul KEO a fost desemnat castigator de UNESCO, in 1999, fiind pus la cale de francezul Jean-Marc Phillpe.
satelit KEO


satelit KEO
Un KEO va fi o capsula a timpului, cu un corp metalic sferic, din aliaje ultrarezistente, alimentat cu energie solara. Capsula va contine un esantion de sange omenesc, de aer, apa de mare si sol, toate inchise intr-un diamant care va avea gravata schema genomului uman. KEO va mai contine un ceas astronomic si portrete ale oamenilor de toate rasele, o enciclopedie a „cunoasterii omenesti", toate mesajele trimise de public pe site-ul KEO, schema de construire a unui DVD player. Un KEO cazut pe Pamant peste 50 000 de ani va fi ceva foarte bizar pentru cei de atunci.


2. Pietrele cu instructiuni din Georgia, SUA

In iunie 1979, un personaj foarte misterios, care s-a prezentat cu numele de imprumut, R.C. Christian, a intrat in sediul unei companii de prelucrare a granitului din Elbert County, Georgia, si a solicitat instalarea unui monument neobisnuit de masiv si complex, din piatra de granit, „in numele unui mic grup de americani credinciosi", cum a explicat el.


Poreclit drept „Stonehenge din America", monumentul comandat (si platit) de R.C. Christian consta din patru obeliscuri din granit, de cate 20 de tone si 5 metri inaltime, aranjate intr-o forma stelara pentru a putea sustine o lespede de 11 430 de kilograme. Toate sunt aranjate pentru a constitui un ceas complex, calendar si busola, care se folosesc de evolutia solara pe bolta cerului, realizand un efect foarte precis de „raza laser" in centrul monumentului, la o anumita ora de la amiaza.
Stonehenge din America


Stonehenge din America, monumentul comandat de R.C. Christian
Toti cei care au avut tangenta cu R.C. Christian in mod direct, s-au savarsit intre timp din viata. Doar bancherul care a supervizat transferul sumei enorme pentru finantarea proiectului mai traieste si este singurul care a avut contact direct cu misteriosul amator de monumente megalitice, cunoscandu-i identitatea. Insa nu este dispus sa vorbeasca.


Pe lespezile de piatra este gravat un mesaj destinat supravietuitorilor unei apocalipse, pentru ca acestia sa evite sa aiba parte de aceeasi soarta. Altii cred ca R.C. Christian este liderul unei societati satanice secrete, denumind pietrele drept „cele 10 porunci ale Anticristului". Acestea sunt niste instructiuni lasate posteritatii, gravate in engleza, spaniola, swahili, hindusa, ebraica, araba, chineza si rusa, cu urmatorul constinut:


1. Mentineti societatea umana sub un numar de 500 de milioane de indivizi pentru o armonie perpetua cu natura.

2. Controlati reproducerea cu intelepciune, imbunatatind conditia fizica si diversitatea.

3. Uniti omenirea printr-o noua limba comuna.

4. Controlati sentimentele, credinta si traditia prin ratiune echilibrata.

5. Protejati oamenii si natiunile prin legi drepte si instante corecte.

6. Lasati toate natiunile lumii sa-si rezolve singure problemele interne, iar pe cele internationale intr-o curte de justitie mondiala.

7. Evitati legislatia frivola si functiile inutile.

8. Echilibrati drepturile personale cu obligatii sociale.

9. Pretuiti adevarul, frumusetea, dragostea, cautand o armonie cu infinitul.

10. Nu fiti un cancer al planetei, lasati spatiu pentru natura, lasati spatiu pentru natura.