Care sunt avantajele amenajării locuinței cu piatră naturală

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, piatra naturala
Ultima actualizareMiercuri 23 februarie 2022
Vizualizari288

Voteaza & Distribuie

Descriere

Locuințele moderne se axează foarte mult pe simplitate și pe naturalețe. Nu întâmplător piatra naturală joacă un rol foarte important în procesul de amenajare, ci pentru că aceasta oferă câteva avantaje notabile, pe care le discutăm în cele ce urmează.

Piatra naturală se întreține foarte ușor

Piatra naturală este un material care în urma prelucrării se poate întreține cu o deosebit de mare ușurință. Indiferent dacă vorbim despre marmură, granit sau travertin, îngrijirea pietrei naturale nu necesită procese costisitoare și nici soluții sau aparate care să dea peste cap bugetul. Piatra naturală se întreține foarte simplu, prin procese de spălare cu apă și prin lustruire cu produse speciale pentru piatră naturală, care sunt foarte accesibile ca preț. Piatra naturală mai poate avea nevoie de lustruire atunci când luciul acesteia pare că are nevoie de o reîmprospătare, însă cu ajutorul discurilor de pâslă și a specialiștilor poți obține rezultatul dorit.

Piatra naturală are o frumusețe unică

Deși există metode prin care poate fi imitată și imaginea pietrei naturale, adevărul este că fiecare tip de rocă în parte este unic, iar modelul de asemenea. Piatra naturală nu are un model identic pe întreaga suprafață a plăcilor și a lastrelor. Din acest motiv adesea se pot observa variații de culoare, mai ales în cazul pieselor de marmură, acolo unde venatura poate căpăta nuanțe de la roz la roșu, maro sau cărămiziu, în funcție de oxizii de fier prezenți în timpul procesului de cristalizare. Din acest motiv casele amenajate cu piatră naturală au o unicitate a lor și un aspect pe care nu îl vei regăsi în alte contexte. Piatra naturală este unică și împrumută la rândul ei caselor din frumusețea ei.

Piatra naturală are o durabilitate foarte mare


Piatra naturală este unul dintre cele mai rezistente materiale cunoscute, iar aceasta este o garanție veritabilă atunci când vorbim despre amenajări interioare. Piatra naturală se sparge destul de greu, nu se pătează, nu cedează la compresiune, astfel că durata ei de viață este foarte mare. Practic, deși prețul inițial poate părea mai ridicat, în realitate reprezintă o investiție substanțială în confortul și frumusețea casei tale.

Piatra naturală poate fi folosită și la interior și la exterior Elementele din piatră naturală sunt potrivite în orice context, așa că vei putea realiza trepte din piatră naturală sau contratrepte, elemente de podest sau tersae, vei putea realiza glafuri sau orice alt tip de amenajare, indiferent dacă vorbim despre interior sau exterior. Piatra naturală rezistă foarte bine la intemperii, iar acest lucru nu ar trebui să ne mire deoarece în sine piatra naturală este scoasă și prelucrată din cariere, iar carierele sunt expuse mediului exterior de mii de ani.

Piatra naturală îți permite o asortare perfectă a elementelor locuinței

Probabil te gândești la faptul că piatra naturală, fiind un element predefinit asupra căruia nu se poate interveni la nivel de culoare, nu se va potrivi în contextul amenajării casei tale. În realitate există nenumărate nuanțe din care poți alege, astfel încât piatra naturală să complimenteze delicat locuința și să te ajute să obții un aspect cu adevărat unic și special.

Nuanțele pestrițe ale granitului se vor potrivi foarte bine în zonele de exterior ale caselor, acestea fiind elemente foarte elegante și rafinate, care vor conferi casei tale un aspect cu adevărat uimitor. Piatra naturală este unul dintre cele mai vechi materiale de amenajare, dar și unul dintre cele mai iubite. Marmura, granitul, travertinul sau ardezia, acestea sunt cele mai cunoscute tipuri de roci, însă există și variante moderne de amenajare care pot spune adevărate povești ale trecerii timpului peste planeta noastră, așa cum sunt plăcile de acoperire cunoscute sub numele de limestone.

Sursa foto: piatraonline.ro/SKIN/