Gradinile suspendate ale semiramidei din Babilon

Gradinile suspendate ale semiramidei din Babilon

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9025

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gradinile suspendate ale semiramidei din BabilonMulti isi imagineaza gradinile suspendate din Babilion pline de flori, fructe, cascade, animale si terase suspendate. Este foarte posibil insa ca aceste gradini sa nu fi existat decat in imaginatia poetilor si istoricilor greci. Acestia localizau aceste gradini la sud de Bagdad, pe malul raului Eufrat, in Iraqul de azi.


Gradinile suspendate ale semiramidei din Babilon


In timp ce cele mai descriptive scrieri privitoare la gradini vin de la istoricii greci, babilonienii nu pomenesc nimic despre existenta lor. Pana si istoricii care au facut descrieri detaliate ale gradinilor suspendate nu le-au vazut niciodata.


Istoricii moderni sustin ca atunci cand soldatii lui Alexandru cel Mare au ajuns pe pamantul fertil al Mesopotamiei si au vazut Babilonul, au fost asa de impresionati ca atunci cand s-au intors acasa au povestit tuturor despre spectaculoasele gradini si palmieri din Mesopotamia. Imaginatia poetilor si a istoricilor antici au creat din aceste povesti una dintre minunile Lumii Antice.


Abia in secolul 20, au fost descoperite cateva mistere legate de Gradinile Suspendate. Arheologii inca mai incearca sa adune dovezi suficiente inainte de a trage concluzii despre locatia Gradinilor, a sistemului lor de irigare si a aspectului lor.