Beneficiile ginsengului

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5061

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ginsengul a fost introdus in Europa de Marco Polo, insa in cultura europeana a fost promovat de catre Ludovic al XIV. La jumatatea secolului al XIX-lea ginsengul intra oficial in aria de interes franceza si devine obiectul unor studii stiintifice de larg interes. Denumirea provine din chinezescul „gin" – radacina si „jen" – om, fiind cunoscut sub denumirea de „elixir de viata lunga", „iarba pamantului" sau „esenta divina".

Cea mai benefica parte a ginsengului este radacina alba, recoltata dupa aproximativ 5 ani. Dupa aceasta perioada concentratia de proprietati active ale plantei este cea mai ridicata. Ginsengul contine 15 varietati diferite de ginsenozide, de vitamine, aminoacizi si oligoelemente.

Mod de utilizare: Ginsengul se utilizeaza sub forma de decoct: se fierb 1-2 linguri de ginseng intr-un litru de apa timp de 15 minute.

Beneficiile ginsengului

  • intareste sistemul imunitar. Pentru fortificarea organismului este indicata o cura de ginseng la schimbarea anotimpurilor si inainte cu o luna de sosirea iernii.
  • imbunatateste performantele intelectuale si fizice
  • favorizeaza coordonarea motrica si vizuala indiferent de varsta
  • imbunatateste memoria si reflexele
  • reduce oboseala
  • faciliteaza absoarbtia si utilizarea oxigenului de catre muschi
  • amelioreaza durerile musculare
  • faciliteaza recuperarea dupa efort
  • tonifiant cardiac
  • creste potenta. Ginsegul actioneaza asupra glandelor suprarenale care stimuleaza organele sexuale.
  • scade nivelul de colesterol, trigliceride si zaharul din sange.

Contraindicatii

  • hipertensiune
  • femei insarcinate
  • evitarea combinatiei de ginseng cu cafea, medicamente antiimflamatoare si convulsive.