Apa de la robinet, o alternativa buna pentru hidratare?

Apa de la robinet, o alternativa buna pentru hidratare?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriapa, hidratare
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari826

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iata o intrebare la care poate mulți dintre noi doresc un rasuns, o lamurire. Bem sau nu bem apa de la robinet?


Așa cum este evident, sursa apei venita la robinet este diferita, fiecare localitate sau amplasament avand proveniența, fie din ape de suprafețe (rauri, lacuri), sau din ape freatice de adancime. Forajele din panzele freatice de adancime sunt mult mai valoroase decat apele de suprafața, chiar avand o buna stare și stabilitate pentru o buna hidratare. Insa, drumul de la foraj pana la robinet este o cale lunga, prin țevi mai vechi sau mai noi…


Nu este recomandata apa de la robinet, așa ne spun specialiștii, fara alte detalii, am sa afirm ca nici un studiu de pana acum nu recomanda apa de la robinet ca fiind o alegere sanatoasa, ori pentru un timp indelungat.


Ce facem daca starea financiara personala sau cea familiala nu ne permite aprovizionarea cu apa din magazine și suntem nevoiți sa consumam apa de la robinet?


Avem soluții de imbunatațire a apei de la robinet? Da, avem!  • Inainte de a fi consumata, apa de la robinet este bine sa fie filtrata (alegeți un filtru accesibil pe care vi-l permiteți), iar dupa filtrare pastrați apa in obiecte de CERAMICA. Clorul poate fi absorbit de suprafețele poroase ale ceramicii, impreuna cu alți contaminanți.


  • O MONEDA DE ARGINT (925) ajuta la eliminarea agenților patogeni existenți in apa, ajuta la purificarea ei și indepartarea contaminanților.


  • FRUNZELE PROASPETE DE MENTA lasate in apa au o mare insemnatate, doar sa fie bine curațate anterior și sa fie lasate de pe o zi pe alta.


  • Cateva picaturi de LAMAIE, ori GHIMBIRUL aduc imbunatațiri apei, schimband Ph-ul acesteia, transformand-o intr-o apa mai buna.


  • Cateva granule de SARE INTEGRALA MARINA, cu un aport de peste 50 de minerale, ajuta la reechilibrarea electroliților naturali vitali.


  • Apa mai poate fi expusa și la RAZELE SOARELUI, apoi, plimbata prin gura, saliva ii va schimba tensiunea superficiala, ea putand astfel sa patrunda in celule și sa asigure o hidratare a acesteia.
Hidratarea insuficienta la nivel celular accelereaza apariția bolilor și a batraneții precoce. Prevenția și terapia prin hidratare menține funcția celulara normala, metabolismul bazal optim și, in final, greutatea corporala ideala și sanatatea durabila. O buna hidratare asigura o viața mai lunga, o gandire eficienta, reduce procesele inflamatorii generatoare de boli și ajuta la detoxifierea fireasca a organismului.


Și, mare grija la apa pe care o cumparați, la felul in care "aveți grija" de aceasta apa. Niciodata sa nu se incalzeasca aceste ape imbuteliate in plastic, niciodata sa nu stea in lumina soarelui!!! Materialele de plastic, respective ambalajele de tip PET – polietilentereftalat -, umplute cu apa și expuse la caldura și lumina solara, cedeaza ftalați – substanțe cunoscute cu acțiune like-hormonala estrogenica.


Intotdeauna, indiferent de apa pe care o consumați, ea este indicat spre a fi pusa in vase ceramice sau de sticla, astfel, apa este mai elegant servita și mult imbunatațita starea ei pentru hidratre.


Este vara, anotimpul care ne solicita o mare atenție asupra hidratarii eficiente, și va indemn sa va asigurați de un consum satisfacator de apa, niciodata carbogazoasa sau cu gheața!


Apa este bine sa fie consumata la o temperatura normal și niciodata de la frigider!

Sursa informații: "Crezi ca sștii ce bei?", prof.dr. Mecinicopschi


O vara frumoasa și noi toți sa fim sanatoși și bucuroși!


Dr. Lavinia Ceuța – Nutriționist

Clinica Brol Medical Center – Timișoara

lavi.ceuta@gmail.com

0749 -194 944

lavi-enrose.com