Consumul de apa minerala: Beneficii de necontestat pentru sanatatea ta

Consumul de apa minerala: Beneficii de necontestat pentru sanatatea ta

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriapa
Ultima actualizareLuni 28 septembrie 2020
Vizualizari96

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca multi considera apa minerala ca fiind un produs mai putin benefic pentru organism, expertii sunt de alta parere. Conform unui studiu realizat de Food and Drug Administration (US), apa minerala reprezinta o sursa importanta de elemente benefice pentru buna functionare a organismului, in conditiile in care aceasta provine dintr-un izvor protejat fizic si geologic. Mai multe despre beneficiile pentru sanatate pe care le asigura apa minerala, in randurile de mai jos:

Beneficii apa minerala - Aport important de calciu si magneziu

In structura moleculara a apei minerale putem intalni calciu si magneziu, in cantitati pe care nu le putem ignora. Acestea sunt esentiale pentru o buna functionare a organismului, avand in vedere faptul ca magneziul joaca un rol vital in reglarea tensiunii arteriale si ajustarea indexului glicemic, fiind totodata si un bun regulator neurocerebral. In cazul magneziului, acesta sustine un echilibru digestiv la standarde optime, prevenind in acelasi timp constipatia, imbunatatind consistenta scaunului si favorizand fluxul normal al tranzitului intestinal.

Inca un element important din structura moleculara a unei ape minerale: calciul. Aceasta substanta se regaseste in cantitati insemnate in compozitia lichidului despre care discutam astazi, cunoscandu-se faptul ca sustine sanatatea intregului sistem osos si previne slabirea densitatii osoase. Un studiu realizat la University of Kent in 2005 demonstra faptul ca apa minerala, ca sursa de calciu pentru organism, surclaseaza alimente precum laptele sau alte suplimente alimentare. Conditia ar fi ca apa minerala sa fie consumata in mod regulat, pentru a asigura un aport optim de calciu corpului uman.

Apa minerala: Aport excelent de potasiu si alti nutrienti

Daca ar fi sa analizam continutul apei de la robinet, este important de precizat faptul ca si aceasta contine o cantitate insemnata de minerale, insa o apa imbuteliata si clasificata drept “minerala” vine cu un continut mult mai ridicată al acestor nutrienti, specific sursei din care a fost extrasa.

Alaturi de mineralele pe care le-am mentionat in randurile de mai sus, apa minerala ofera si un aport excelent de potasiu, benefic pentru stabilirea unui echilibru vital de electroliti in organism, dar si pentru neutralizarea acizilor stomacali (fier, zinc etc), substante ce solidifica sistemul imunitar.

Imbutelierea la sursa a unei ape minerale garanteaza puritatea acesteia. Cei care nu isi doresc sa consume apa ce a tranzitat intregul sistem de conducte al orasului, pot opta pentru un astfel de produs, extras si testat conform unor parametri de calitate optimi. Asadar, o apa imbuteliata direct de la sursa nu sufera alterari de gust sau de compozitie, ca urmare a unor eventuale procese de dezinfectare, asa cum se intampla in cazul apei de la robinet.

Apa minerala imbuteliata - Supusa tratamentelor de purificare

Nu ultimul rand, este important de precizat faptul ca apa minerala imbuteliata la sursa este supusa, printr-un proces continuu de teste si verificari, unor forme specifice de procesare. Discutam, in acest caz, despre carbogazificare si decarbogazificare, prin care se elimina din structura apei minerale extrase substante toxice precum arsenicul.

Cauti apa minerala de cea mai buna calitate, pe care sa o poti comanda online, in cel mai simplu mod posibil? LaFantana iti ofera acum sansa de a lua pentru acasa sau pentru la birou apa minerala oligominerala la 0.5l, din regiunea Mitrovo Polje (Serbia). Apa minerala provine dintr-o regiune muntoasa acoperita cu pini si stejari, ferita de vuietul si poluarea marilor aglomerari urbane.

Apa minerala oferita de LaFantana este ambalata la sursa intr-o sticla creata special pentru a-i sublinia personalitatea. Produsul ofera un gust neutru, proaspat si agreabil, fiind imbuteliat intr-o sticla de o simplitate eleganta, fapt ce i-a determinat pe specialistii Institutului International pentru Gust si Calitate (ITQI) sa acorde apei minerale LaFantana recunoastere internationala, prin cele doua stele Superior Taste Award oferite. Mai multe detalii aici: https://lafantana.ro/apa-minerala

Sursa foto: pxhere.com/en/photo/1180660