Aloe vera si stresul metabolic

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari601

Voteaza & Distribuie

Descriere







Alaturi de marile invenE?ii care ne-au adus progresul tehnologic, descoperiri stiinE?ifice care ne-au largit universul cunoaE?terii, sta preE?ul pe care omul il plateE?te in numele civilizaE?iei.





Aceast progres, incepand cu inventarea agriculturii, sedentarizare, cultivarea plantelor, domesticirea animalelor si supraproductia de alimente a modificat dramatic E?i iremediabil biologia E?i stilul de viaE?a de vanator – culegator al omului.







Hrana pe care o consuma acum provine de la o lume domesticita care, la randul ei, a contribuit la schimbarea compozitiei nutritionale a plantelor si animalelor. Acestea au fost modificate genetic, au devenit mai productive, iar agricultura din ce in ce mai mecanizata E?i chimizata, mediul inconjurator global poluat, alimentele contaminate, daunatoare E?i lipsite de nutrienE?i esenE?iali.









Omul modern este caracterizat de carenE?e nutriE?ionale cronice, imposibilitataea sistemului imunitar de a produce suficienE?i anticorpi. Suntem asaltati, pe langa microbi, si de un exces de radicali liberi generati, de alimentatia defectuoasa (fast food, junk food), de poluantii din aer, apa, alimente, unele produse de ingrijire personala si igiena, fumatul, excesul de alcool, automedicatia, abuzul de medicamente, pe fondul carora se dezvolta bolile cunoscute ca fiind ale civilizatiei moderne, incepand cu supraponderalitatea, obezitatea si continuand cu afectiunile cardiovasculare si cerebrovasculare, diabetul de tip 2, unele forme de cancer (colorectal, genital), boala Chron, sindromul colonului iritabil, rectocolitele, alergii, intolerante alimentare, astm.





Astazi, suntem supuE?i pe langa stresul emotional, si celui metabolic generat de hrana moarta (fara nutrienti esentiali - aminoacizi, vitamine, minerale, antioxidanti). Radicalii liberi extrem de nocivi pentru corpul uman, distrug enzimele metabolice, hormonii, materialul genetic, omoara celulele astfel grabesc imbatranirea si scurteaza viata. In corpul nostru, in fiecare secunda se genereaza radicali liberi, care ataca celulele corpului. Consumand alimente industriale, productia de radicali liberi creste si exista riscul sa apara stresul oxidativ. Acesta reprezinta ruperea echilibrului dintre radicalii liberi si antioxidanti conducand in final la bolile civilizaE?iei moderne. Din aceasta cauza este necesar sa ne reechilibram dieta cu suplimente alimentare de calitate, imunostimulatoare si imunomodulatoare, din care nu lipsesc nutrientii esenE?iali.



Unul dintre aceste suplimente este



Aloe vera





. Consumul regulat de Aloe Vera poate imbunatati functionarea sistemului digestiv si creste absorbtia proteinelor, distrugand in acelasi timp in mod natural, bacteriile. Studii de specialitate au demonstrat, de asemenea, capacitatea gelului de aloe de a ameliora simptomele arsurilor la stomac si ale altor afectiuni digestive.





Este un supliment prebiotic cu rol de stimulare si regularizare a microflorei colonice sanatoase. Acest efect prebiotic se traduce, in final, prin intarirea sistemului imunitar si stimularea detoxifierii la nivel celular, dar si la nivelul colonului. Pe langa calitatile nutritionale obisnuite, se adreseaza unor functii fiziologice din organism, oferind anumite beneficii de sanatate dincolo de cele obisnuite, exprimate in general prin scaderea riscului de imbolnavire, in principal asupra functiilor fiziologice ale pielii, mucoaselor sinusale, nasului, gatului, sistemului gastrointestinal (stomac, intestine), mucoasei plamanilor si sistemului genito-urinar.



Gelul de Aloe vera





contine 19 aminoacizi din cei 20 care compun proteinele din corpul nostru si 7 aminoacizi esentiali din cei 8 pe care organismul nu-i poate fabrica. AceE?ti aminoacizii sunt esentiali pentru sanatate, ei intrand in compozitia enzimelor, hormonilor, muschilor si celorlalte structuri proteice ale corpului.





Deasemenea conE?ine vitaminele A, C, E – vitamine cu rol imunostimulator, antioxidanti esentiali in prevenirea stresului oxidativ si distrugerea radicalilor liberi, care sunt, asa cum stim, foarte daunatori, fiind implicati in generarea cancerelor, bolilor arteriale, imbatranirii premature, inclusiv a cataractei.





Vitamina A este foarte importanta in special pentru mentinerea acuitatii vizuale pe intuneric, este direct implicata in biosinteza colagenului, vitamina C este o component esentiala a pielii, cu rol important pentru frumusetea pielii, sanatatea oaselor si a tendoanelor si procesul de vindecare a ranilor, vitamina E este importanta in prevenirea trombozelor si aterosclerozei, avand efecte benefice asupra vindecarii ranilor, fertilitatii si frumusetii pielii, vitaminele din complexul B, inclusiv colina sunt implicate in procesul de eliberare a energiei din alimente, in metabolismul aminoacizilor, in felul acesta stimuland dezvoltarea masei muscular, arderea grasimilor si evitarea aparitiei sau reducerea supraponderabilitatii si obezitatii, aspecte cu atat mai importante cu cat stim ca obezitatea favorizeaza apariE?ia bolilor civilizatiei moderne – maladii cardiovasculare (infarct de miocard), cerebrovasculare (accident vascular cerebral), anumite forme de cancer, maladii neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson) si nu in ultimul rand diabet, in special de tip II, guta (hiperuricemie), artroze, artrite.





Continutul de vitamina B12 reprezinta un punct forte al gelului de Aloe vera, acesta fiind una dintre putinele surse vegetale de vitamina B12, foarte important in sanatatea celulei nervoase.





Printre mineralele importante conE?inute de gelul de aloe se numara calciu (esential pentru sanatatea sistemului osos), mangan (cofactor la multe enzime), potasiu (important pentru mentinerea echilibrului acido-bazic), magneziu (responsabil pentru excitabilitatea neuromusculara, buna functionare a creierului, inimii, muschilor), zinc (cofactor la multe enzime), crom (important in reglarea glicemiei), fier (extrem de important pentru transportul oxigenului la celule si tesuturi).





Mai mult decat atat, avantajul extraordinar este ca aceste vitamine si minerale se regasesc, in gelul de aloe, in formele cele mai biodisponibile, pe care corpul le poate asimila usor.





Alte component ale gelului sunt zaharurile (Glucoza, fructoza si polizaharide de tipul glucomananilor (acemananilor), cu rol imunostimulator), lignine (implicate in transportul unor substante active din preparate de uz extern, in straturile profunde ale pielii), saponine (substante cu proprietati functionale certe, antiseptic E?i anticoagulante), steroli(campesterol, sitosterol, lupeol - agenti antiinflamatori, antiseptici si analgezici ce contribuie si la normalizarea nivelului colesterolului), antrachinone (laxativi naturali, analgezici sau „ucigasi ai durerii" si, deasemenea, poseda proprietati puternice antibacteriene, antifungice si virucide), enzime ( lipaza - ajuta la digestia grasimilor, amilaza - sprijina digestia carbohidratilor complecsi, precum amidonul, celulaza - susceptibilizeaza celuloza, facand-o hidrofoba, pentru a retine apa si toxinele, catalaza - cu efect antiinflamator, peroxidaza - antiseptica, antiinflamatoare, carboxipeptidaza - ajuta la digestia proteinelor, fosfataza alcalina si aliaza - ambele cu efecte antiinflamatoare).



Gelul de Aloe vera actioneaza in mod natural, reechilibrand functiile fiziologice ale organismului, pe care le aduce in parametri normali, fara efecte secundare. Inclus intr-un stil de viata sanatos, cu o dieta diversificata, echilibrata, hidratare corespunzatoare, renuntarea la sedentarism, la excesul de alcool si la fumat, poate avea chiar efect de prevenire a imbatranirii precoce si crestere a duratei de viata. Aloe Vera ne ofera posibilitatea de a ne simti mai bine, de a avea mai multa energie, de a prelua si a mentine controlul asupra greutatii noastre corporale.