Rolul suplimentelor nutritive in echilibrul optim al organismului

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisuplimente alimentare, suplimente naturale, suplimente nutritive
Ultima actualizareMiercuri 8 august 2018
Vizualizari1205

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru o stare de sănătate excelentă, fiecare trebuie să acorde o atenţie deosebită alimentaţiei. De aceasta depinde în cea mai mare parte dacă organismul va primi toate cele necesare pentru a se menţine sănătos. Desigur, un rol important îl joacă şi sportul, fără practicarea mişcării corespunzătoare tonifierea musculaturii şi a pielii nefiind posibilă. Să nu uităm şi de elementul esenţial vieţii, apa, şi de rolul pe care aceasta îl are de îndeplinit în organism.

Toate acestea, contribuind în armonie, ajută la funcţionarea optimă a organismului, deci la menţinerea unui echilibru constant pentru o stare de sănătate ideală. Pentru că de multe ori corpul nu primeşte din alimentaţie cantitatea de nutrienţi necesară, administrarea unor suplimente nutritive devine necesară. În acest sens, magazinul mesfarma.ro iese în întâmpinarea tuturor cu o varietate de astfel de suplimente, destinate îmbunătăţirii condiţiei, în funcţie de lipsurile din organism.

Ce ne învaţă experţii Mesfarma despre alimentaţie şi suplimentele alimentare?

Potrivit opiniei acestor specialişti, este deosebit de important ca cele două să fie combinate corect pentru obţinerea unui echilibru optim. Cea mai importantă în acest caz este alimentaţia. Care sunt alimentele ce trebuie consumate pentru a asigura un minimum de nutrienţi necesari organismului în fiecare zi? Haideţi să vedem ce ne învaţă reprezentanţii Mesfarma.

De preferat ar fi ca fiecare să încerce să introducă în mesele zilnice diverse produse bogate în substanţe hrănitoare. Acest lucru este cu atât mai dificil cu cât locul de muncă este solicitant pentru că nu oferă timpul necesar pentru pregătirea unor mese corespunzătoare. Cei mai mulţi preferă să comande mâncare gata gătită, însă nu ştiu ce anume s-a folosit exact în prepararea ei.

Majoritatea consideră că cel mai mult contează alimentaţia pentru cei care practică anumite sporturi sau doresc să aibă un aspect fizic de invidiat. Este numai parţial adevărat pentru că în realitate oricine ar trebui să se hrănească corespunzător. În mod normal, toate cele necesare organismului pot fi procurate din alimente, însă acest lucru este prea puţin probabil, ţinând cont de faptul că prea puţini sunt cei care calculează valorile nutriţionale ale produselor pe care le consumă. Ce pot face cei care fie nu au timp pentru a-şi pregăti o masă corespunzătoare, fie nu sunt cu adevăraţi preocupaţi de acest aspect?

Diversele tipuri de suplimente nutritive ar putea fi o variantă rentabilă, însă trebuie să se ţină cont de faptul că acestea nu înlocuiesc o alimentaţie echilibrată. Rolul suplimentelor este deci de a completa alimentaţia şi nu de a o înlocui total. În mod deosebit cei care efectuează antrenamente fizice au nevoie de un ajutor suplimentar, pe lângă o alimentaţie corespunzătoare. Acesta presupune un aport mult mai mare de substanţe nutritive în comparaţie cu cei care nu efectuază antrenamente, ceea ce înseamnă că este necesară găsirea unei alte surse pentru asigurarea acestui aport.

De altfel, fără un stimulent adecvat, cei care urmăresc să slăbească sau să îşi dezvolte masa mulsculară vor întâmpina dificultăţi în acest sens. Produsele pe care le propune Mesfarma.ro contin diverşi nutrienţi importanţi (minerale, proteine, vitamine), şi sunt destinate completării eficiente a anumitor deficienţe din organism.

Din nefericire mulţi fac confuzia între suplimentele alimentare şi steroizi anabolizanti. Pentru cei care nu ştiu, în dezvoltarea masei musculare, anumite suplimente nutritive pot fi un adevărat ajutor. Pe piaţă există nenumărate produse care, deşi au rol anabolizant, acestea includ şi capacitatea de participare la construirea de noi ţesuturi. Unii le recomandă ca alternativă pentru că nu au nici un fel de efect secundar asupra organismului.

De ce ar trebui folosite suplimentele nutritive?

În special pentru sportivi, acestea joacă un rol deosebit de important. Cei care se încadrează în această categorie ştiu că nutriţia sportivă modernă a dedicat existenţei suplimentelor alimentare un rol destul de însemnat. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să fii neapărat sportiv de performanță pentru a utiliza aceste suplimente. Care este motivul adevărat pentru care ar trebui ca fiecare să ia în considerare posibilitatea de a lua suplimente alimentare? Se pare că numai acestea pot oferi necesarul de substanţe hrănitoare în formulă completă, necesar pe care mulţi nu reuşesc să îl asigure prin alimentaţia normală.

Fiecare ar trebui să se preocupe pentru starea proprie de sănătate şi să ia măsurile necesare pentru un echilibru optim în organism. Pe lângă alimentaţie, efectuarea unui program zilnic de cel puţin 30 de minute de antrenament este necesară. Aceasta, împreună cu consumarea unei cantităţi ideale de apă, precum şi cu ajutorul unei alimentaţii sănătoase, reprezintă cheia către o viaţă îndelungată, cu risc scăzut de îmbolnăvire.