Alege sa ai un ambient de poveste in gradina ta: Cum amenajezi perfect pentru relaxare

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAmenajari gradini, Gradina, mobilier de gradina
Ultima actualizareLuni 13 mai 2019
Vizualizari1672

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gradina este acea oaza de liniste in care ne relaxam si ne deconectam de grijile acumulate de-a lungul zilei. Ce poate fi mai minunat decat sa avem in intimitatea locuintei noastre un coltisor de natura, pe care sa-l amenajam dupa bunul nostru plac? Asadar, acum la inceput de vara, e momentul ideal pentru a transforma acest spatiu intr-un decor de poveste in care sa citim o carte buna, sa facem miscare in aer liber, sa savuram momente de tihna petrecute alaturi de cei dragi sau pur si simplu sa admiram spectacolul apusului. In continuare, vom puncta cateva aspecte de care sa tii cont, in asa fel incat amenajarea gradinii sa fie un proces placut, asezonat cu multa creativitate dar si voie buna.

1. Stabileste functionalitatea gradinii

Amenajarea gradinii porneste de la stabilirea functionalitatii sale si a scopurilor in care vrei sa o folosesti. In zilele calduroase de vara, gradina poate fi un loc ideal de intalnire cu prietenii, in care distractia e acompaniata de mirosul apetisant al carnii ce sfaraie pe gratarul incins. In acest caz, poti improviza un foisor, in care sa serviti masa, feriti de ploile torentiale de vara dar si de soarele prea puternic, din miezul zilei. Ai grija sa amplasezi gratarul cat mai aproape de casa, in asa fel incat sa ai acces la o sursa de apa. Alege o mobila pentru servirea mesei cat mai de calitate pentru a rezista in spatiu exterior fara a fi alterata de conditiile schimbatoare ale vremii.

2. Alege stilul de amenajare al gradinii

Fie ca optezi pentru un stil rustic sau unul mai modern, este important sa stabilesti inca de la bun inceput ambianta pe care ti-o doresti in gradina. In timp ce stilul modern impune o oarecare rigurozitate in tunderea gazonului sau amplasamentul florilor, gradinile rustice sunt pline de diverse soiuri de plante colorate, lasate sa creasca in voie pe toata suprafata acesteia. Pentru o gradina in stil modern te poti orienta catre piatra decorativa alba, arbusti de trandafiri si rasaduri de flori bine delimitate. Un leagan din lemn, scaune si taburete lucrate manual, vor induce acea aura rustica, rurala, in care te vei detasa de zgomotul urban.

3. Gradina este reflexia personalitatii tale

In esenta, gradina este o reflexia a personalitatii tale, asadar, ai pe deplin libertatea de a-ti crea un spatiu recreational privat, sau din contra, sa amenajezi un spatiu in care sa-ti chemi mai mereu prietenii, pentru a va delecta cu un gratar la ceas de seara. Poti opta pentru plante decorative si elemente rustice pentru a spori impactul estetic, sau poti sa-ti improvizezi un loc unde sa plantezi legume proaspete si delicioase. Sau chiar ambele, de ce nu? Asadar, lasa-te ghidat de stilul tau de viata, de preferintele si valorile tale, atat in amenajarea gradinii cat si a intregii locuinte.

Timpul petrecut in gradina are numeroase efecte pozitive asupra sanatatii noastre fizice, mentale dar si emotionale, asadar, nu ne ramane decat sa amenajam acest spatiu in asa fel incat sa ne reconectam la esenta noastra, sa ne incarcam cu energia vindecatoare a naturii, si s-o impartim cu cei dragi, chiar din intimitatea casei noastre.


Sursa imagine: Shutterstock.com