5 sfaturi dacă vrei să fii un stăpân de nota zece pentru pisica ta

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguripisica
Ultima actualizareMiercuri 9 decembrie 2020
Vizualizari733

Voteaza & Distribuie

Descriere

Orice stăpân de pisică își dorește să se împrietenească ușor cu animalul său, însă de multe ori, unele feline sunt rebele sau antisociale și nu se lasă mângâiate sau luate în brațe. Acest lucru se întâmplă, uneori, în cazul pisicilor care nu sunt obișnuite cu oamenii, dar există și cazuri de feline care nu-și doresc afecțiune. În astfel de cazuri, este important să te apropii cât mai mult de pisica ta și să îi dovedești că ești cel mai bun stăpân. Așa că iată ce poți face pentru a fi un stâpân de nota zece pentru pisica ta.

Alege un veterinar potrivit

Dacă vrei să fii cel mai bun stăpân pentru pisica ta, caută un veterinar cu experiență, de preferat, cât mai aproape de casă. Poți cere părerea altor persoane care au pisici acasă sau poți căuta un medic pe diferite site-uri sau forumuri dedicate iubitorilor de feline. Atunci când pisica ta va avea primul consult la veterinar, întreabă doctorul, încă de la început, care este starea de sănătate a animalului și ce fel de probleme ar putea avea în viitor, pentru a le ține sub observație.

Socializează cât mai mult cu pisica ta

Multă lume consideră că pisicile nu sunt foarte sociabile, dar, asta nu înseamnă că felinelor nu le place să se joace. Încearcă să îți petreci cât mai mult timp cu pisica ta și oferă-i ocazia să exploreze mereu locuri și situații noi. De asemenea, atunci când ai un pui de pisică, este recomandat să îți petreci cât mai mult timp cu el, în primele 12 săptămâni, până când acesta se obișnuiește cu tine, dar și cu noua casă.

Curăță-i litiera în fiecare zi

Litierele se pot murdări destul de repede și pot căpăta un miros neplăcut, așa că este necesar să le cureți în fiecare zi. De asemenea, trebuie să alegi o litieră potrivită pentru pisica ta, în funcție de vârsta și de dimensiunile acesteia – un pui de pisică are nevoie de o litieră cu pereții scunzi, iar un animal adult are nevoie de una încăpătoare, cu pereții înalți. Un alt aspect de care trebuie să ții cont este alegerea așternutului pentru litieră. Poți opta pentru nisipul pe bază de argilă sau pe cel pe bază de granule de silicat - care au o putere de absorbție mai mare. Nu e de ocolit nici așternutul pe bază de fibre de lemn, care este biodegradabil. Pisica ta va aprecia cu siguranță dacă îi vei curăța zilnic litiera, plus că nici tu nu te vei confrunta cu mirosuri neplăcute.

Alege mâncarea potrivită

Atunci când alegi mâncarea pentru pisica ta, ține cont de mai multe aspecte: vârsta acesteia, mediul în care trăiește felina, eventualele afecțiuni de care aceasta ar putea suferi dar și dacă este sterilizată sau nu. Spre exemplu, puii au nevoie fie de laptele matern, fie de lapte praf special. După vârsta de o lună, mica felină va putea consuma mâncare umedă specială pentru pui, iar, ulterior, îi poți completa alimentația cu hrană uscată. De asemenea, este important ca, după sterilizare sau castrare, să schimbi meniul pisicii tale. Este recomandat să îi oferi o hrană uscată, care să prevină apariția obezității. Totuși, din când în când, îți poți răsfăța pisica oferindu-i delicatese, cum ar fi produsele din gama Purina Gourmet Nature's Creations, care conțin file de pui, vită și curcan, asezonate cu legume.

Cumpără-i cât mai multe jucării

Pisicilor le place destul de mult să se joace, așa că dacă vrei să fii cel mai bun stăpân, îți recomandăm să îi cumperi cât mai multe jucării felinei tale. Alege diferite tipuri de accesorii, care să îi permită pisicii tale să se cațere, să zgârie sau să se ascundă în siguranță. Încearcă să alegi mai multe articole și să le împrăștii prin casă, pentru ca pisica ta să-și găsească mereu o ocupație, atunci când nu ești prin preajma ei.

Dacă vrei să fii cel mai bun stăpân pentru pisica ta, ține cont mereu de nevoile acesteia. Asigură-te că petreci îndeajuns de mult timp cu felina ta, oferă-i cea mai bună mâncare și curăță-i des litiera. În acest fel, îți vei ajuta animalul să se integreze în noua sa casă și să se bucure de o viață fericită și sănătoasă.

Sursa foto: unsplash.com/photos/GtwiBmtJvaU