5 lucruri pe care să le eviți atunci când vorbești în public

Detalii

CategoriiEducatie
Taguricursuri
Ultima actualizareMiercuri 14 iunie 2023
Vizualizari308

Voteaza & Distribuie

Descriere

Depășirea fricii de a sta față în față cu un public numeros, controlul emoțiilor și construirea unui mesaj puternic sunt doar câteva noțiuni despre care vei învăța la un curs de vorbit în public. O astfel de experiență te va ajuta să-ți găsești propria voce și să devii următorul speaker de succes. Până atunci, te invităm să descoperi care sunt cele 5 lucruri pe care ar trebui să le eviți atunci când vorbești în public.

Lucrurile lăsate la voia întâmplării

Un prim aspect pe care trebuie să îl iei în calcul atunci cânt te pregătești să susții un discurs în fața publicului este pregătirea. Este esențial să știi despre ce vorbești, să te informezi și să anticipezi eventualele întrebări pe care le poți primi la finalul prezentării. Un speech bine construit, un speech care să prindă la public se realizează doar după ce ai trasat un plan complex. Atunci când nu cunoști toate datele problemei, când lași loc de confuzii și neclarități, te poți îndrepta cu pași grăbiți spre eșec.

Atenție concentrată pe propria persoană


E adevărat că susținerea unui discurs în fața unui public te poate face să te simți inconfortabil, dar aici intervine rolul cursurilor de public speaking despre care aminteam încă de la începutul acestui articol. Nu toți oamenii se simt confortabil atunci când ies în față, atunci când sunt nevoiți să-ți exprime ideile. În astfel de momente, prin mintea ta pot trece nenumărate întrebări cu privire la felul în care ți-ai aranjat părul, la modul în care va reacționa publicul la final, la repercursiuni și chiar la modul în care ți-ai așezat cravata. Din păcate, aceste gânduri te îndepărtează de scopul inițial: convingerea publicului prin puterea mesajului.

Lipsa atenției pentru limbajul corpului


Comunicarea nu însemnă doar capacitatea de a te exprima verbal. Speakerii de succes se folosesc de limbajul trupului pentru a transmite emoție, pentru a accentua anumite idei. Atunci când susții un discurs, asigură-te că te miști pe scenă și că gesticulezi. Pe de altă parte, trebuie să știi că există o line extrem de subțire între gesturile de accent și cele care provin din lipsa controlului asupra emoțiilor.

Bariera între speaker și publicul acestuia


Atunci când nu creezi o conexiune cu oamenii din public, este destul de greu să îi convingi cu argumentele tale. Din acest motiv, este esențial să încerci să înțelegi așteptările acestora, să le percepi emoțiile și să le vorbești dintr-o poziție de egalitate. În caz contrar, vei reuși doar să creezi o barieră între tine și public.

Haine inconfortabile

E adevărat că atunci când porți o ținută frumoasă, apare și acel sentiment de respect, dar și senzația că te simți bine în pielea ta. Din acest motiv, este important să știi să-ți alegi hainele cu grijă. Publicul va analiza și acest aspect, ceea ce înseamnă că trebuie să faci un efort în acest sens. Pe de altă parte, va trebui să te asiguri că porți haine confortabile, nu doar o ținută care să facă impresie. În acest sens, nu riști să-ți pierzi atenția de la elementul esențial: mesajul.

Așadar, dacă și tu îți dorești să stăpânești arta de a vorbi în public, va trebui să ții cont de sfaturile specialiștilor. Asigură-te că știi despre ce vorbești, că ai argumente puternice, că transmiți emoție și că nu te lași intimidat de gândurile negative.