George Dragomir - scurt istoric, material critic.

Detalii

CategoriiCultura
TaguriBucuresti, Muzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4699

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tanarul George Dragomir este cel care a fost nascut pentru a face muzica.

A absolvit Liceul de Muzica Dinu Lipatti din Bucuresti la clasa prof. Anca Hertea. A studiat in timpul liceului mai intai cu prof. Iulian Baiasu, apoi cu maestrul Corneliu Fanateanu.

In prezent este student in anul I la Facultatea de Muzica – membru de onoare al Catedrei de Canto, fiind studentul prof. Titular conf. dr. Claudia Pop.

De mic are o cariera muzicala. A fost in corurile Alegretto, Carmina Minora, Carmina Tenera.

A fost membru de onoare al Corul Carmina Tenera, solist principal, aducand dupa numeroase turnee premii importante. A fost si mai bine de 4 ani membru al Corului de Copii al Operei Nationale din Bucuresti.

Are o experienta larga, fiind si solist principal la Institutia Tinerilor Muzicieni din Bucuresti; concomitant a fost si membru de onoare in 2 stagiuni ale Fundatiei Remember Enescu, urmand sa mai aiba diverse colaborari recente cu Fundatia condusa de prof. Mihaela Tomescu.

La Institutia Tinerilor Muzicieni a activat si ca manager, fiindu-se recunoscut si acest talent de bun conducator artistic al unei Institutii pe care trebuie sa o coordonezi atat muzical cat si psihologic.

Activeaza de 2 ani fara intreruperi ca manager cultural independent, avand bogate activitati, la care au luat parte nume sonore ale muzicii clasice precum:


VOCI:

Soprana Ileana Lenghel, Baritonul Eugen Dragos Voicu, Baritonul Vasile Chisiu, Soprana Egle Chisiu, Soprana Elena Ghita, Soprana Ana Szekeli, Baritonul Andrei Cheteles, Mezzosoprana Antonela Barnat, Soprana Anelya Vidinova, Soprana Luiza Dan, Baritonul Marius Nine, Soprana Silvia Minea, Soprana Alexandra Tarniceru, Baritonul Mihai Dumitrescu, Soprana Eliza Coralia Preda, Soprana Ana Munteanu, Mezzosoprana Irina Onea, Basul Alexandru Onea, Baritonul Kamen Brunev, Soprana Bianca Margean, Soprana Mihai Alexandra etc


INSTRUMENTISTI:

Violonista Ioana Olteanu, Pianista Livia Tudor, Pianistul Mischa Simeonov, Violonista Sanziana Dobrovicescu, Chitaristul Vlad Catalin etc

George Dragomir este un tanar care poseda o voce foarte rara de tenor. Ceea ce se poate preciza cu totul special la el, este ca inainte de a incepe sa cante pe vocea di petto, a cantat mai bine de 4 ani pe o tesatura de falset intarit, fiind si un contratenor de exceptie.

A realizat in cei 4 ani la Institutia Tinerilor Muzicieni sa abordeze un repertoriu de Pilon, care l-a condus spre glorie, spre a deveni muzician si interpret nu numai solist!

Cantat roluri din operele: Forta Destinului, Simon Boccanegra, La Traviata, Rigoletto, Trubadurul, Aida, Madama Butterfly, Boema, Tosca, Elixirul Dragostei, Lucia di Lammermoor, Cavalleria Rusticana, Pagliaccio, Liliacul, Norma, La sonnambula, etc

A realizat turnee ( si ca independent ): Bulgaria ( Balcic, Albena, Nisipurile de aur, Veliko Tarnovo ), Bordeaux, Viena, Istanbul, Grecia ( Atena, Rhodos ), Minsk etc, dar si in tara: Piatra Neamt, Ploiesti, Iasi, Caransebes, Pitesti, Curtea de Arges, Ramnicu Valcea. A obtinut numeroase premii nationale si internationale!

Este o voce rara, pentru ca se incadreaza in tipul de tenor baritonal ( exact cum a fost si Placido Domingo ), insa este si un tenor dramatic plin, avand o forta ( volum ) nemaipomenita, precum si acute stralucitoare.

Inca este tanar si va putea mars ape un repertoriu de bariton inalt, insa in timp, odata si cu terminarea procesului de schimbare si maturizare a vocii, odata si cu pregatirea necesara, va fi un bun tenor dramatic ( poate spre un liric foarte plin, sumbru ), putand sa abordeze tot ceea ce inseamna adevaratul repertoriu greu de tenor.

As putea sa vorbesc mult mai mult despre cine este George Dragomir si ce a facut insa va recomand cu multa caldura si ca si analist vocal si profesionist critic muzical sa alegeti cu prima ocazie a-l asculta.

Stagiunea sa culturala se va redeschide odata cu Opera Nationala din Bucuresti, in luna octombrie, iar din cate am inteles, din acel moment toate evenimentele sale independente vor fi trecuta intr-o agenda culturala independenta pe site-ul www.freewebs.com/georgedragomirsite

Pana atunci, pentru a va putea face o opinie legata de bogata sa activitate vocala puteti accesa site-ul youtube sau chiar si site-ul ITM amintit mai sus unde veti gasi cu siguranta mare parte a pieselor pe care le-a cantat in ultimul an, in stagiunea sa, precum si aparitii din diverse colaborari.

Impreuna cu George Dragomir arta nu va muri si va continua sa traiasca!

Metier vaut tresor!

Le livre fait vivre!

Il n est spa de sot metier!

Acestea ar fi cateva zicale / proverbe care il definesc pe George Dragomir si pe care tinerii ar trebui sa le ia in seama!


Critic,

ANDREI MARINESCU